آئین های مذهبی، بنیه دینی و مذهبی مردم را استحکام می بخشد

داور هفتمین جشنواره ملی آئین‌ های نمایشی در فرهنگ رضوی گفت: آئین‌ های مذهبی باور و اعتقادات مردم را مستحکم‌ تر می‌کند، زیرا یک آئین استحکام دینی و اعتقادی خود را با برگزاری تکرار آئین‌ ها تدوین می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، اردشیر صالح‌ پور، داور هفتمین جشنواره ملی آئین‌ های نمایشی در فرهنگ رضوی به خبرنگاران، گفت: آئین‌ ها همان اسطوره‌ های بالفعل هستند که با تکرار به عمل تبدیل می‌ شوند و روابط اجتماعی ما را با دنیای درون، دور و پیرامون تدوین می‌ کنند.

 

وی با بیان اینکه این نسبت حیات‌ بخش یکی از ارزش‌ ها و ویژگی‌ هایی است که بر ذات و جوهره این آئین‌ ها قرار دارد، اظهار داشت: آئین‌ ها به‌ نوعی به ما معرفت کائناتی می‌ دهند و ما را به جهان ماورایی وصل و ارتباطات ویژه‌ای برقرار می‌ کنند که ما با دنیای پیرامون خودمان یک ارتباطات معنوی نسبت به مفاهیم پیدا کنیم.

 

صالح پور ضمن تاکید بر اینکه این مفاهیم جزء ارزش‌ های معنوی، ذاتی و اعتقادی ما هستند، ادامه داد: آئین‌ ها جلوه‌ ای از معرفت‌ شناسی و رفتارهایی هستند که نسبت ما را با ارزش‌ ها برقرار و جامعه‌ بدون آئین یک جامعه مکانیسمی و کاملاً خشک است.

 

داور هفتمین جشنواره ملی آئین‌ های نمایشی در فرهنگ رضوی عنوان کرد: ملتی که آئین ورزی می‌ کنند یک سری تعلقات، تغییرات، جریانی و نسبتی را با هستی‌ شناسی خود دارند که این آئین‌ ها برای رنگ بخشی، روحیه بخشی جامعه و حفظ معانی دینی نقش اساسی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه این آئین‌ ها دارای زمان، مکان، خوراک، موسیقی، پوشاک، نماد، رقص و حرکات مضمون رفتار، نمایش، رمز و راز هستند و همیشه آنها را انجام نمی‌ دهیم، گفت: در فرهنگ لری آئین عزاداری بسیار ریشه در فرهنگ ایران باستان دارد، در سایر استان‌ های دیگر هم این آئین‌ ها مبتکر و از شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاصی برخوردار هستند.

کد خبر 718775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha