سخنان امام جمعه از سر دلسوزی است/امام جمعه به دنبال مچ گیری از مسئولان نیست

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هرگز امامت جمعه ای به دنبال مچ گیری از مسئولی نبوده، گفت: امام جمعه خود از مسئولین فرهنگی جامعه است که باید در راستای حل مشکلات تلاش کند.

حجت الاسلام صفدر پناهی، مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امام راحل اقدامات اساسی انجام داد و یکی از آنها این بود که دستور داد امام جمعه ها در سراسر کشور آغاز به کار کنند.

 

وی اظهار داشت: تا آن زمان به صورت رسمی نماز جمعه ای از طرف نظام اسلامی برگزار نمی شد و به صورت غیر رسمی و محدود در دو استان کشور زمان طاغوت نماز جمعه برگزار شد.

 

پناهی ادامه داد: در پنجم مرداد ماه سال 58 به فاصله شش ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، امام مرحوم آیت الله طالقانی را به سمت امام جمعه تهران منصوب و نخستین نماز جمعه در پنجم مرداد سال 58 به امامت ایشان برگزار و به همین دلیل این روز را به نام روز نماز جمعه نام گذاری کردند.

 

این مسئول فرهنگی و سیاسی یادآور شد: قبل از اینکه اسلام و نظام اسلامی در مدینه صورت گیرد، یهودی ها روز شنبه را روز خاصی برای عبادت (برای خودشان) قرار داده بودند و مسیحی ها روز یکشنبه را برای عبادت تعیین کرده بودند.

 

وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (صل الله علیه وآله وسلم) وقتی که در مکه حضور داشتند امکانی برای ایشان فراهم نشد که نماز جمعه برگزار کنند و مشرکین اجازه برپایی نماز جمعه را به آن حضرت ندادند؛ لذا پیامبر مردم را به صورت انفرادی به اسلام دعوت می کرد .

 

پناهی یکی از مهم ترین ویژگی های نظام اسلامی را اقامه نماز جمعه دانست و ابراز داشت: تنها کسی که حق دارد امام جمعه را منصوب کند، ولی امر مسلمین بوده و اکنون به جهت اینکه کشور گسترده است و رهبری اشتغالات فراوانی دارد، این کار را به شورای سیاست گذاری ائمه جمعه واگذار کرده و کارهای شناسایی و آمادگی و اینکه شخصی صلاحیت کار امام جمعه بودن را دارد، شورا انجام می دهد.

 

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: چون در مراکز استان ها معمولا امام جمعه نماینده ولی فقیه نیز هستند، خود مقام معظم رهبری مستقیم حکم را صادر می کند، ولی امام جمعه شهرستان ها را شورای سیاست گذاری ائمه جمعه از طرف مقام معظم رهبری منصوب می کند.

 

وی تاکید کرد: پس ناگفته پیداست که یکی از شئون نظام اسلامی، برقراری و مهیا کردن فضا برای برگزاری نماز است و مهم ترین نماز هم نماز جمعه است.

 

پناهی با بیان اینکه اسلام هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی برنامه برای افراد و جامعه دارد، اظهار داشت: برنامه نماز جمعه یکی از برنامه های اجتماعی اسلام است، یعنی اسلام سه تجمع بزرگ برای هر مسلمان در نظر گرفته؛ یک اجتماع بزرگ به نام حج که سالیانه یک بار در مکه و مدینه این مراسم برگزار می شود.

 

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد گفت: بعد از حج مهم ترین اجتماع مسلمین، نماز جمعه بوده و بعد از آن نماز جماعات است.

 

وی اضافه کرد: برای اینکه نماز جمعه از اهمیت بالا و والایی برخوردار است، امام جمعه باید فقط منصوب ولی فقیه باشد و به همین دلیل امام جمعه، مطمئن ترین فرد برای این است که سیاست های نظام را تبیین کند.

 

پناهی با اشاره به اینکه در برخی از کلمات مقام معظم رهبری به این جمله برمی خوریم که «نمازهای جمعه محل تبیین سیاست های نظام است» چون اصولا امام جمعه منصوب مقام معظم رهبری است، گفت: به همین دلیل امام جمعه بهترین و صلاحیت دارترین فرد است که می تواند هم برنامه ریزی فرهنگی و عبادی داشته و تغذیه سیاسی کند و از لحاظ سیاسی جامعه را رشد دهد.

 

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: به همین دلیل به محض اینکه حکومت اسلامی در مدینه شکل گرفت، در همان روزهای نخست اولین نماز جمعه در روز جمعه برگزار شد.  

 

وی خاطرنشان کرد: اگر نمازهای جمعه در طول تاریخ انقلاب اسلامی ایران را بررسی کنیم، می بینیم این نمازها فواید بسیار زیادی برای جامعه داشته اند.

 

پناهی در ادامه، به آثار و برکات سازنده نماز جمعه ها اشاره و اضافه کرد: تقویت روحیه اخوت و برادری از جمله این برکات است، زیرا وقتی جامعه مسلمین در یک محل اجتماع می کنند، روحیه برادری، اخوت، دیدن همدیگر، گفت و گو و باور یکدیگر شکل می گیرد.

 

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد تشکل نیروهای اسلام را از دومین اثر و برکت برپایی نماز جمعه دانست و ابراز داشت: نماز جمعه جای تشکل و نه جای جناح بازی است، زیرا جناح و تشکل اسلامی از یکدیگر جداست.

 

وی عنوان کرد: در جناح هرکس حزب، گروه، حزب و صنف خود را معرفی می کند، ولی در نماز جمعه همه گروه ها، صنف ها و از همه دسته ها حضور پیدا می کنند و محور اخوت دینی شکل می گیرد، لذا تشکل صورت می گیرد و چون این محل مقدس بوده و فرد اول منصوب مقام معظم رهبری است، به ندرت می توان گفت که خدای ناکرده تشکل منفی صورت گیرد.

 

پناهی تاکید کرد: هر محوری می خواهد شکل بگیرد چون بر محور وعظ، موعظه و اطلاع رسانی امامت جمعه صورت می گیرد، بهترین مکان برای تشکل های مثبت مثل هیئت های مذهبی و هم اندیشی برای برطرف کردن مشکلات مردم است.

 

این مسئول فرهنگی رشد سیاسی و فکری مسلمانان را از دیگر آثار و برکات نماز جمعه عنوان و یادآور شد: امام جمعه ای که به صورت مستقیم توسط مقام معظم رهبری و یا به واسطه شورای سیاست گذاری تعیین می شود، می تواند بهترین تغذیه سیاسی را ارائه دهد.

 

وی با بیان اینکه تقویت روحیه جمعی از دیگر آثار و برکات نماز جمعه است، گفت: همه مردم احساس مشترک می کنند وقتی آمدند و فهمیدند توطئه ای در حال شکل گرفتن علیه نظام اسلامی، باورهای دینی جامعه اسلامی است تصمیم می گیرند و لذا در طول تاریخ انقلاب اسلامی راهپیمایی هایی که از نماز جمعه آغاز شد در همین راستا بوده است.

 

پناهی نماز جمعه را مرکز بسیج مردمی دانست و خاطرنشان کرد: در سطح استان 15 شهر و بخش نماز جمعه برگزار می کنند که در این نمازهای جمعه چون امامت جمعه مورد مراجعه مردم هستند و از طرفی باید تبیین سیاست های نظام را داشته باشند، امام جمعه باید مانند پدری مهربان برای همه افراد جامعه اعم از مردم و مسئولان عمل کند.

 

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: در طول سالیان اخیر که نماز جمعه برگزار شده اگر ائمه جمعه در خطبه ها موضع گیری کردند در همین راستا بوده و هرگز امامت جمعه ای به دنبال مچ گیری از مسئولی نبوده؛ زیرا امام جمعه خود از مسئولین فرهنگی جامعه است که باید در راستای حل مشکلات تلاش کند.

 

وی با بیان اینکه اگر حرفی زده شود از سر دلسوزی بوده، گفت: بهترین نقدها نسبت به مسئله برجام صورت می گرفت و ما با چه انتقادهایی مواجه بودیم و اکنون جامعه ما در حال رسیدن به این موضوع بوده که انتقادهای ما در آن روز به حق بود.

کد خبر 718598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha