به گزارش خبرگزاری شبستان، حدود ساعت سه بامداد روز 6 مرداد مصادف با 15 ذیالقعده، هزاران زائر در حال طواف خانه خدا هستند. هرچه زمان نماز صبح نزدیکتر میشود، بر تعداد زائران در طواف خانه خدا افزوده می شود. زائران زیادی نیز پس از طواف کعبه، در حال خواندن نماز طواف در پشت مقام ابراهیم هستند.
زائران پس از انجام طواف و خواندن نماز طواف خود را برای مرحله بعد مناسک خود یعنی سعی صفا و مروه آماده میکنند. خداوند در بیان اهمیت سعی صفا و مروه در آیه 158 سوره بقره میفرماید« إنَّ الصَّفَا وَالْمَرْوَةَ مِنْ شَعَائِرِ اللَّهِ ۖ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِ أَنْ يَطَّوَّفَ بِهِمَا ۚ وَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَإِنَّ اللَّهَ شَاكِرٌ عَلِيمٌ». زائران به یاد هاجر(ع) که برای یافتن آب، هفت بار فاصله صفا و مروه را طی کرد، از طرف کوه صفا به سمت مروه حرکت میکنند.
سعی صفا و مروه یا به صورت گروهی انجام میشود یا زائران به صورت انفرادی این مسیر را طی کرده و در حال تسبیح خداوند تبارک و تعالی هستند. حضور زائرانی از کشورهای شرق آسیا که در دسته های سی تا چهل نفری در حال حرکت هستند، در سعی صفا و مروه بیشتربه چشم می آید.
مردان نیز پس از اتمام سعی صفا و مروه، تقصیر را به جا میآورند و اندکی از مو یا ناخن خود را کوتاه می کنند.
در اطراف کعبه، مسلمانانی که اعمال خود را به جا آورده اند در حال خواندن نماز، قرآن و عبادت خداوند هستند. زائران زیادی از کشورمان نیز در حال عبادت خداوند هستند. زائران ایرانی از روز اول مرداد از مدینه منوره راهی مکه مکرمه شدهاند.
نظر شما