به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست «شبی با فخر موسیقی ایران» با حضور فرهاد فخرالدینی، رهبر ارکستر، سوسن تقی پور، مدیر مرکز علمی کاربردی واحد ۴۶ دانشگاه علمی کاربردی، وحید تاج، خواننده، مجید عسگری،خواننده و شهلا میلانی ظهر امروز شنبه 6مرداد در تالار وحدت برگزار شد.
فرهاد فخرالدینی، رهبر ارکستر در این نشست گفت: عمر من یا در سر کلاس یا در ارکستر و یا استودیو گذشته است، چه در زمانی که نوازنده در چند ارکستر بودم و چه زمانی که آهنگساز و رهبر ارکستر بودم و ارکستر موسیقی ملی ایران که خودم بنیانگذار آن بودم فعالیت کردم راضی بودم که زحماتم به هدر نرفته و آن راهی را که نوازندگان باید می رفته اند را رفته اند، حمایت های خانم تقی پور باعث شد من به یاد زمانی که کار دانشگاهی انجام می دادم بیفتم و تجربه ای که دارم را در اختیار هنرجویان رشته موسیقی قرار بدهم، خانم شهلا میلانی از هنرمندان فعال موسیقی کنار ارکستر فرهنگ و هنر حضور دارند و می توانیم همراه با شهرام توکلی، علی اکبر قرباتی و مجتبی عسگری و وحید تاج کنسرتی را پیش روی مخاطبان قرار دهیم.
فخرالدینی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه سمتش در ریاست شورای عالی موسیقی به کجارسید؟توضیح داد: من علاقه ای به سمت گرفتن نداشتم اما به اصرار برخی دوستانم وارد خانه موسیقی شدم. ما پس از اینکه اختلاف میان موزیسینها و پشت سر هم حرف زدنهای دوستان را دیدیم تصمیم گرفتیم که مشکلاتمان را در یک مجمع حل کنیم. ما آیین نامههای جدیدی در خانه هنرمندان برای موسیقی در نظر گرفتیم که طی آن مثلا یک مدیر نمیتواند بعد از دو دوره آن سمت را کسب کند. اما میتواند در سال های بعد مجدد نامزد شود؛ من دوست داشتم هیچ کسی پشت سر هنرمندی حرف نزند و همه رو در رو با من صحبت کنند و به همین دلیل با گردهمایی همه در سالن شهناز خانه هنرمندان، تمام صحبتها را آنجا مطرح کردیم. این رویه همچنان ادامه دارد و پیرو نظر خواهی هنرمندان به این نتیجه رسیدم که تمهیداتی در اساسنامه خانه موسیقی به وجود بیاید. مجمع ما نسبت به اصلاح اساسنامه خانه موسیقی قدم های خوبی برداشته است از این رو امیدواریم که کارها به نتیجه برسد.
این رهبر ارکستر درباره رپرتوار اجرایی اش در کنسرت پیش رو گفت: قطعاتی که در این کنسرت گنجانده شده 50 ساله هستند،که فکر نمی کنم کسی در میان اعضاء سنش به 50 سال برسد؛ برنامه شامل 12 قطعه است که در 2 بخش شش قسمتی اجرا می شود، قسمت اول به نام «ساوالان یا همان سبلان» است که این قطعه را وحید تاج می خواند، قطعه دوم «برای دخترم هست» با شعری از فریدون مشیری اجرا می شود، قطعه « دیگر بس است» اثر زنده یاد فریدون مشیری است که این قطعه اخیراً در جشنواره قزاقستان اجرا داشت و وحید تاج آن را خواند و رهبری گروه علی اکبر قربانی بود.
قطعه«یاد جوانی»این قطعه مربوط به جوانی های خودم است که در آن دوران خیلی فعال بودم. این قطعه را ارسلان کامکار که از بهترین نوازندگان ویولون است و در زمینه موسیقی سنتی فعالیت می کند، می نوازد. این قطعه در اختتامیه جشنواره شانگهای در یک سالن بزرگ اجرا شد که بسیار مورد استقبال نیز قرار گرفت. پنجمین قطعه آهنگ «اشتیاق» است که مجتبی عسگری آن را می خواند و شعرش از فریدون مشیری است، فریدون از دوستان صمیمی من است که ما وقت زیادی با هم بودیم، ششمین قطعه شعرش از هوشنگ ابتهاج سایه است که با صدای عسگری اجرا می شود. بخش دوم این اجرا با قطعه خلیج فارس آغاز می شود. از این به بعد کنسرت با هر دو خواننده گروه کر اجرا می شود.
وی خاطر نشان کرد: قطعه خلیج فارس تا به حال اجرای صحنه ای نداشته است؛ جز اینکه در سالن دایره المعارف اجرا شده است. «بهار» قطعه دیگری است که سیاوش کسرایی آن را سروده است. این قطعات را دو خواننده می خوانند و گروه کار را اجرا می کند و آخرین قطعه هم قطعه ای پر شور است.
فرهاد فخرالدینی درتوضیح استفاده از نوازندگان در چندین ارکستر و افت کیفی در تکرار آثار گفت: ما در گذشته در ارکسترها نوازندگان مشترک بسیار داشتیم زمانی که در رادیو 3 ارکستر مهم وجود داشت، این 3 ارکستر نوازندگان مشترک داشتند ،حداقل نوازندگان در 2 ارکستر می نواختند در همان زمان ارکستر دهلوی بود و من هم ساز می زدم، خودم در هر سه این ارکسترها به عنوان نوازنده رهبر ارکستر آهنگساز و تنظیم کننده فعالیت می کردم و کنسرت های جالبی با خوانندگانی مثل استاد شجریان داشتیم؛ در همین زمان هم این مسئله در نوازندگان ارکسترها وجود دارد که من کوشش کردم که نوازندگان ارکستر ملی ایران تنها در یک ارکسار اجرا کنند؛ ما در سال 94 کنسرت هایی را با همین نوازندگان به صحنه بردیم ارکستر باشکوهی بود، مسایلی پیش آمد که من به دلایلی کناره گیری کردم ، یک سری از نوازندگان بنا به دلایل خودشان حاضر به همکاری شدند و کناره گیری کردند. الان 2 ارکستر با هم کار می کنند.
وی خاطر نشان کرد: کارهای خوب همیشه باید اجرا شوند، برای کسانی که این قطعات را نشنیدند جذاب است، من این را ایراد نمی دانم، قطعات ما تکراری نیست تکراری باشد هم ایرادی ندارد. شما می دانید تولید چه مشکلاتی دارد، می دانید 2 سال طول می کشد تا پول نت نویسی را بدهند. در موسیقی قدیم کار آسان بود.
نظر شما