به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، فریبرز منصور قناعی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان امروز (۶ مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان ۶ مرداد روز جهانی هپاتیت با هدف ارتقاء آگاهی مردم و جامعه نسبت به این بیماری ویروسی است اظهار کرد: طبق سیاست گذاری های انجام شده تا سال ۱۴۱۰ هپاتیت c ریشه کن خواهد شد.
وی با اظهار امیدواری از اینکه بتوان هپاتیت Bرا نیز کنترل کرد افزود: ویروس ها شایع ترین عامل ایجاد کننده بیماری هپاتیت هستند که رشد و نمو آن موجب آسیب و اختلال در فعالیت های کبدی می شود.
منصور قناعی ادامه داد: تا کنون ۶ نوع ویروس هپاتیت شناسایی شده که هر کدام به گروه جداگانه ایی تعلق داشته و بیماری که ایجاد می کنند ارتباطی با یکدیگر ندارند.
وی با بیان اینکه هپاتیت Bو C از بیماری های شایع دنیا هستند که باعث هپاتیت مزمن و نارسایی کبد و سیروز کبدی می شود اذعان کرد: هپاتیت B در پنج درصد بیماران، ویروس در بدن آنها باقی مانده اما دارای واکسن بوده که از شیوع آن جلوگیری می کند.
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد گیلان ادامه داد: هپاتیت C در مدت زمان طولانی مثلا ۲۰ تا ۳۵ سال می تواند منجر به نارسایی کبد شود.
وی با بیان اینکه شیوه این دو نوع هپاتیت در مردان بیشتر از زنان است اظهار کرد: اغلب مبتلایان به هپاتیت B و C در میانگین سنی ۲۰ تا ۴۰ سال قرار دارند.
منصور قناعی با اشاره به اجبار واکسیاسیون برای نوزادان از سال ۷۲ به بعد تاکید کرد: با انجام این واکسیاسیون میزان متوسط آلودگی در استان زیر ۲ درصد رسیده است.
وی اذعان کرد: میزان شیوع هپاتیت C نیز به کمتر از دو دهم درصد یعنی حدود پنج هزار نفر رسیده است و می توان گفت گیلان از استان های با کمترین شیوع هپاتیت C است.
وی افزود: میزان شیوع بیماری هپاتیت B در افراد زیر ۳۰ سال کشور به کمتر از یک درصد و در افراد زیر ۲۰ سال نیز به کمتر از نیم درصد است و این نشان دهنده تاثیر مثبت برنامه واکسیناسیون هپاتیت B در کشور است.
منصور قناعی بیشترین راه آلودگی به هپاتیت نوع B در کشور را از مادر به نوزاد اعلام و بیان کرد: باید مادران مبتلا به این نوع هپاتیت را شناسایی تا در دوران بارداری مورد معالجه و درمان قرار داد تا بتوان میزان آلودگی را به کمتر از ۱۰ درصد رساند.
وی با اشاره به هپاتیت نوع C اظهار کرد: با توجه به درمان های خوراکی بسیار موثری که برای درمان این نوع هپاتیت وجود دارد و با شناسایی افراد با ریسک بالا و تشخیص به موقع و درمان زودهنگام می توان از بروز هپاتیت C در جامعه و همچنین از نارسایی کبد ناشی از این بیماری پیشگیری کرد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارشی و کبد گیلان ادامه داد: باید گروه های پرخطر مانند افراد تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی شناسایی تا مورد درمان قرار گیرند زیرا با تشخیص زودهنگام می توان این ویروس را کاملا از بدن پاک و از پیشرفت این بیماری به سوی نارسایی مزمن کبدی جلوگیری کرد.
نظر شما