به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمداسلامی، استاندار مازندران امروز(۶مرداد) در دیدار با سرپرست ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی و هنری استان ضمن انتقاد از اینکه مساجد در برخی مناطق به محل برگزاری مراسم ختم بدل شدند و این مهمانی های مدرن از فیلم های تلویزیونی نیز به مردم جامعه آموزش داده می شود که این امر مساجد را از کارکردهای واقعی خویش دور می سازد.
وی با اشاره به اهمیت نقش مساجد و جایگاه روحانی مسجد ، اظهار کرد: روحانی مسجد باید مردم را به سمت مدینه فاضله هدایت کند.
اسلامی ادامه داد: مسجدی که روحانی ندارد و امام جماعت دوان دوان می آید و یک نماز دست و پا شکسته می خواند نمی تواند نقش و کارکردهای مسجد را فعال کند و نمی تواند طفل گریز پا را به مسجد بیاورد.
وی با تاکید براینکه جهت جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و صفوف نماز جماعت، ابتداباید این کانون های فرهنگی و هنری را فعال نماییم، گفت: از سه هزار و 300نمازخانه و مسجد در استان مازندران، بیش از 2هزار مسجد فاقد روحانی هستند؛ نمازجماعت در این مساجد برپا نمی شود و این مهمترین آسیب استان است.
اسلامی افزود: اقامه نماز مهمترین تکلیف، خواست و تاکید خداوند متعال است واگر به اقامه نماز توجه کنیم و معنای نماز را به جامعه تفهیم کنیم « انّ الصّلاة تنهى عن الفحشاء و المنکر»را به معنای واقعی در صحنه و پیش روی مردم آوردیم.
وی بیان کرد: امروز جامعه دچار یک بیگانگی و چندگانگی و موازی کاری است و برای کاهش آسیب های اجتماعی باید این چندگانگی را خاتمه دهیم، باید داشته ها را به هم متصل کنیم ،هم افزایی ایجاد کنیم و مساجد را رونق ببخشیم، نماز را با کیفیت و جذاب برگزار نماییم چرا که نماز با کیفیت دل ها را به سمت خدا می برد.
اسلامی با تاکید براینکه اگر مسجد روحانی با کفایتی داشته باشد، نمازجماعت و مساجد مملو از نمازگذار خواهد شد، گفت: مازندران دومین استان کشور است که عالم پرور و عالم خیز است و زیبنده نیست که مسجدی روحانی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه بایستی اندیشه برای اقامه نماز در مساجد داشته باشیم، خاطرنشان کرد: زندگی روحانی باید تامین شود تا به موقع در مسجد حاضر شود.
اسلامی یادآورشد: ساخت خانه عالم فقط برای ماه محرم و رمضان نیست باید در طول سال مورد استفاده قرار گیرد و روحانی در آنجا مستقر باشد و آنجا را به صورت یک دانشگاه اداره کند.
وی تصریح کرد: وهابیت افراد تحصیل کرده را به عنوان خادم مساجد بکار می گیرند و جریان غیر حق را تبلیغ می کننددر زندگی مردم نفوذ دارند اما در زمان حاکمیت شیعه و در کشور شیعه مساجد ما در غربت به سر می برند چون متولی و مسئول برای مسجد نداریم .
اسلامی با اشاره به اینکه مسجد باید یک شعاعی را تحت پوشش خود قرار دهد، گفت: نکته دوم بعد از اقامه نماز مرتب و دائم وبا کیفیت و زمزمه موفق، بحث دعوت و مردم داری است تا همه مردم با هر سلیقه ای به مسجد دعوت شوند.
وی ادامه داد: نکته سوم انجام کارهایی که خود به خود در جهت رشد، سعادت و رسیدگی به امور مردم است و بازدارندگی ایجاد می کند نظیر کاهش آسیب های اجتماعی، مورد توجه باشد.
اسلامی با بیان اینکه قوام و دین باوری جامعه با رفتار روحانی مسجد گسترش خواهد یافت، گفت: مهارت زندگی اگر ضعیف است و ازدواج ها در سال های اول منجر به جدایی می شود به خاطر عدم آگاهی از مهارت های زندگی است.
وی به حمایت 100درصدی استانداری مازندران از فعالیت های کانون های فرهنگی وهنری مساجد اشاره کرد و خواستار شد: وضع موجودکانون های مساجد به صورت شهرستان محور و مسجد محور اندازه گیری شود تا مشخص شود در شعاع یک مسجد چند خانواده زندگی می کنند و چند تا از این خانواده ها به مسجد مراجعه می کنند و هر کسی که به مسجد مراجعه نمی کند مشکل روحانی مسجد است .
اسلامی اظهار کرد: ما همواره از مسجد پشتیبانی کرده و می کنیم به فرمانداران نیز ابلاغ می شود تا ستاد شهرستانی تشکیل دهند و از امور مساجد پشتیبانی مادی و معنوی کنند تا مساجد رونق یابند.
وی با اشاره به فرموده امام خمینی(رحمت الله علیه) درخصوص اینکه مسجد سنگر است، ادامه داد: مسجد کانون توجه و خانه امید مردم است مسجد از گذشته تا به امروز نظیر زمان انقلاب، همه چیز مردم بوده است و نباید در این استان یک جا پیدا شود که سروقت نماز جماعت اقامه نشود و این زیبنده نیست .
اسلامی تاکید کرد: برای داشتن مسجدی پویا باید به وضع روحانی و مسجد رسیدگی شود چرا که کارهایی که برای بودن است به دردی نمی خورد و کارهایی که برای شدن است و به سمت رستگاری رهنمون می سازد را باجدیت دنبال نمایید.
نظر شما