به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه خبری سوره مهر، مجموعه داستان «گنجشکها نقطه گنجشک سر خط» 15 داستان کوتاه از روئین را در برمیگیرد.
عنوان داستانهای این مجموعه عبارتاند از: «گنجشکها نقطه گنجشک سر خط»، «اطلسیها»، «لحظههای سوخته»، «بیستوچهار پله تا...»، «یکی از همین روزها»، «بگذار همهچیز خراب شود»، «باد که بیاید»، «ماهی تنگ بلور»، «مثل بچهها»، «آخرین سهشنبه»، «خاکسپاری»، «برای زنده ماندن»، «ردپایی بر ساحل»، «فصل تازه» و «از آنهمه دیروز.»
در بخشی از این کتاب آمده است:
«پدر پاکت میوه را توی بغلت میگذارد. سلام میکنی. سر تا پایت را نگاه میکند.
ـ باز که تو حیاطی؟
ـ مگه عیبی داره؟
چیزی نمیگوید. چپ چپ نگاهت میکند و رد میشود. اصلا دوست ندارد با گنجشکها دمخور باشی. در حالی که پشتش به توست، میگوید: «تو دیگه بچه نیستی.»
«گنجشکها با جیکجیکشان خانه را روی سر گذاشتهاند. تو از صدای آنها لذت میبری. مادر به اعتراض میگوید: وای سرم رفت. و تو را نگاه میکند.»
نخستین داستان، که نام مجموعه نیز بر اساس آن انتخاب شده است، ماجرای دختر جوانی را روایت میکند که از نظر رفتاری و نوع نگاه با والدین خود اختلاف دارد و عدم درک دختر از طرف پدر و مادر، تاثیری عمیق و عجیب بر شخصیت او میگذارد، به گونهای که دختر، در واکنشی توهم گونه احساس میکند به گنجشک تبدیل شده است:
«پدر به کنارت میآید، با دل انگشتانش سر کوچکت را نوازش میکند. توی چشمهای آبیات خیره میشود و تو هم توی چشمهای سیاهش نگاه میکنی. دو گنجشک توی مردمک چشمشهایش میبینی. ... دستهایت را ناخودآگاه از هم باز میکنی. درست مثل یک پرنده. بعد آنها را بالا و پایین میبری. از لبه پنجره پایین میپری با حالتی مثل یک گنجشک، جیک جیک کنان دور اتاق پرواز میکنی.»
همانطور که پیشتر گفته شد، داستانهای این مجموعه درونمایهای مشابه نخستین داستان دارند و ویژگی مشترک بعدی نیز نگاه موجز و مینیمالیستی حاکم برآنهاست.
گفتنی است از ظریفه روئین پیش از این کتابهای «گزیده ادبیات معاصر، مجموعه داستان»، «نوههای ننه رعنا»،«استاد فضایلی»، «باغ شیشه ای»، «از اینجا تا بهار»، «گربه ستاره را خورد»، «نقاشیها حرف میزنند»، «سفره عشق پهن است»، «شاید دستمان به ماه برسد» منتشر شده است.
نظر شما