استراتژی ترامپ علیه ایران یک «بن بست» است

کارشناسان هشدار داده اند که استراتژی ترامپ علیه ایران بن بستی برای خود آمریکا و برای جهان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از راشاتودی، کارشناسان هشدار دادند که اگرچه شاید آمریکا طرحی برای حمله به ایران نداشته باشد اما لفاظی های خصمانه اش نشان می دهد که در برخورد با تهران تهدید و ارعاب را به گفتگو ترجیح می دهد.این استراتژی می تواند هم آمریکا و هم جهان را در «بن بست» قرار دهد.

 

روز گذشته، رسانه های استرالیایی گزارش دادند که بر اساس آنچه ادعا شده،آمریکا خود را برای بمباران پایگاه های هسته ای ایران آماده می کند. این گزارش ها بلافاصله از سوی جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا تکذیب شد.با این وجود،این تحولات هنوز هم می تواند مشکل ساز باشد چرا که ریشه در وخیم تر شدن روابط ایران و آمریکا در پی خروج واشنگتن از توافق هسته ای با ایران (برجام) دارد.

 

ولادیمیر ساژین، کارشناس امور خاورمیانه در آکادمی علوم روسیه در این باره به راشاتودی گفت: لفاظی های خصمانه آمریکا تلاشی برای ارعاب تهران و وادار کردن آن برای ورود به توافق های دیگری درباره برنامه های موشکی و فعالیت هایش در خاورمیانه است.

 

اما این استراتژی در ذات خود معیوب است و اگر سیاست کنونی آمریکا در قبال ایران به جای دستیابی به هر توافقی منجر به بحران دیگری شود، همه تقصیرها به گردن خود ترامپ خواهد افتاد.

 

ساژین می افزاید: ترامپ در حال حاضر در تصمیمش برای خروج از برجام تنهاست حتی بخش هایی از ساختار آمریکا نیز از این تصمیم حمایت نمی کنند.

 

وی همچنین گفت: متحدان اروپایی آمریکا که شش سال پیش با اعمال تحریم ها علیه ایران موافق بودند حالا اقدامات آمریکا را به شدت مورد انتقاد قرار داده و وعده حفظ برجام را داده اند. بعید به نظر می رسد که ترامپ بتواند حمایتی را برای سیاست «فشار بیشینه» خود در اتحادیه اروپا به دست بیاورد چه برسد به کشورهای آسیای جنوب شرقی که در حال حاضر در حال توسعه روابط اقتصادی با تهران هستند.

 

ولادیمر باتیوک، تحلیلگر مسائل نظامی و محقق موسسه مطالعات کانادایی-آمریکایی در این باره می گوید: آمریکا احتمالا در ضعیف ترین موقعیت خود در اعمال فشار بر ایران از زمان پیروزی انقلاب است چرا که تهران حالا قوی تر شده است و از حمایت های غیر مستقیم از سوی بسیاری از بازیگران بین المللی برخوردار است.

 

وی افزود: لفاظی های بس سابقه ترامپ علیه کره شمالی که بلافاصله با تغییر لحن و تمجید از «کیم جون اون» همراه شد موقعیتی را به وجود آورده است که در آن هر اظهار نظری، تهدید توخالی به حساب می آید.

کد خبر 718430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha