حسین صبوری، مدیرعامل برق منطقهای استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص برق صرفهجویی شده با تغییر ساعت کار ادارات گفت: ما در پیک فصل تابستان قرار داریم و در این فصل به دلیل افزایش گرما و مصرف زیاد سیستمهای سرمایشی با افزایش مصرف برق مواجه هستیم.
وی بیان کرد: از طرفی با توجه به کاهش تولید برق نیروگاههای برق آبی محدودیتهایی داشتیم که راهکار جبران این محدودیت ها فقط صرفهجویی مردم بود که خوشبختانه بخشی را مردم و بخش عمدهای را هم سازمانهای دولتی انجام دادند.
صبوری در ادامه تصریح کرد: ما در شهر تهران با توجه به پیشبینیهایی که داشتیم قرار بود پیک مصرف به 4 هزار و 500 مگاوات برسد لذا با مدیریت مصرف و همراهی که مردم کردهاند بهویژه در تغییر ساعت کار ادارات خوشبختانه پیک مصرف برق تهران 400 مگاوات کاهش یافت.
مدیرعامل برق منطقهای استان تهران اظهار کرد: این امر باعث شد مشکلات ما به حداقل ممکن کاهش یابد و قطعا اگر همراهی دستگاهها و مردم نبود مشکلات تامین برق تهران هم با توجه به دمای بالا و پایداری آن حل نمیشد.
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه اوج گرما در مردادماه است اگر مردم و دستگاههای دولتی حداقل 10 درصد صرفهجویی کنند این ماه را بدون مشکل سپری خواهیم کرد.
صبوری با بیان اینکه بیشترین صرفهجویی در شهر تهران توسط دستگاههای دولتی صورت گرفته است، افزود: دولت به دلیل اینکه مردم با قطعی برق مواجه نشوند ابتدا از خود شروع کرد. 250 اکیپ در شهر تهران راهاندازی کردیم که وظیفه این اکیپ ارایه مشاوره و بازدید از وزارتخانهها، سازمانها و بانکها است لذا طبق مصوبه هیئت وزیران اگر سازمانی سیستم سرمایشی خود را رعایت و صرفهجویی نکند با قطعی برق مواجه میشود.
صبوری در ادامه افزود: تا به امروز برق 180 سازمان و دستگاه دولتی از قبیل وزارتخانهها، بانکها و بیمهها را که رعایت نکرده بودند، قطع شده است و خوشبختانه این توصیهها و قطعی برق هم موجب همکاری بیشتر سازمانها شده است.
مدیرعامل برق منطقهای استان تهران اظهار کرد: زمان شروع به کار ادارات در مصوبه قبلی تغییر ساعت کار ادارات از ساعت 6 صبح بود که مقرر شده بود دستگاههایی که ساعت یک و نیم سیستمهای سرمایشی خود را خاموش نکنند برقشان قطع شود ولی در تمدید ساعت کار جدید که از ساعت 6 و نیم صبح میباشد مقرر شده است سازمانهای دولتی سیستمهای سرمایشی خود را ساعت 13 خاموش کنند. در صورت اخطار اگر باز هم رعایت نکنند برق سازمان مربوطه قطع خواهد شد.
صبوری در ادامه با بیان اینکه در طول تیرماه برق هفت وزارتخانه به دلیل عدم رعایت قطع شده است، افزود: همچنین برق حدود 12 ساختمان مرکزی بانک، 18 ساختمان مرکزی بیمه و سازمانهای ملی و استانی دیگر به دلیل عدم رعایت در صرفهجویی قطع شدند لذا انتظار داریم هم مردم و هم سازمانها در مدت باقیمانده همکاری و همراهی کنند که خودشان با مشکل کمبود برق مواجه نشوند.
وی اظهار کرد: طبق پیشبینیهای روال سال گذشته میبایست مصرف برق به 4 هزار و 900 هزار مگاوات میرسید. ما امسال با توجه به خشکسالی که داریم هدفگذاری کردیم که پیک شهر تهران به 4 هزار و 500 مگاوات افزایش یابد که خوشبختانه با همکاری مردم و دستگاههای دولتی این هدف محقق شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال ادامه این طرح در ماههای بعدی گفت: ما از یک سو با محدودیتهایی مواجه هستیم و از سوی دیگر خاموشیها و محدودیتها با نوع مصرف ارتباط مستقیم دارند. هر چقدر صرفهجویی بیشتر شود هم مشکل تولید را جبران کنیم و هم برای تسهیلات مشکلی به وجود نمیآید. تسهیلات برق برای استانداردهای خاصی طراحی شدهاند، اگر مصرف افزایش یابد برای اینکه جلوی خسارتها را بگیریم به طور اتوماتیک بخشی را خاموش میکنند، اگر هوا افزایش یابد ما باید برای جلوگیری از قطعیها صرفهجویی کنیم و راه دیگری نداریم.
صبوری در ادامه افزود: تولید ثابت است برای اینکه خود را با تولید همسو کنیم باید مصرف خود را کنترل کنیم.
مدیرعامل برق منطقهای استان تهران با بیان اینکه ما در دو بازه زمانی مشکل عمده داریم، گفت: روزها از ساعت 12 تا 17 و شبها از ساعت 8 تا 11 بنابراین توصیه ما این است که شهروندان در این مدت لامپهای اضافی را خاموش کنند و از استفاده سیستمهای پرمصرف مانند جاروبرقی، ماشین رختشویی پرهیز کنند، بنابراین اگر این توصیهها رعایت شود قطعا مشکل حل خواهد شد.
نظر شما