معایب و مزایای تغییر ساعات کاری از نگاه مردم

تغییر ساعات کاری از نگاه مردم موجب کاهش حجم ترافیک شهری و مصرف بهینه برق شده است و از سوی دیگر برخی از افراد هم به دلیل دوری مسافت، سپردن فرزندان به مهد و گرمای طاقت فرسای در پایان ساعت کاری دچار مشکل شده ا ند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «پیک مصرف لحظه ای برق رکورد زد» این خبری بود که از سوی شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام شد. بر اساس آمار رسمی این شرکت، در روزهای بیست و هشتم خردادماه رأس ساعت 14 و 43 دقیقه و بیست و نهم خردادماه و رأس ساعت 15 و 19 دقیقه، مصرف لحظه ای برق کشور از مرز 50 هزار مگاوات گذشت.

این رکورد زنی برای نخستین بار در تاریخ کشور است که پیش از آغاز تابستان، پیک لحظه ای مصرف برق از مرز 50 هزار مگاوات می گذرد. همواره در سال های اخیر در دو ماه تیر و مرداد، شاهد ثبت پیک های مصرف لحظه ای برق بیش از 50 هزار مگاوات بودیم اما امسال پیش از شروع تابستان پیک لحظه ای مصرف برق از مرز 50 هزار مگاوات گذشته است.

همین مسئله موجب شد تا استانداری تهران دست به ابلاغ بخشنامه شود و ساعات کاری را درتیرماه تغییر دهد. طبق این بخشنامه، کلیه دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی و تمامی نهادهای عمومی غیردولتی و شهرداری‌های پایتخت به استثنای مراکز خدمات‌رسان تا پایان تیرماه امسال موظف شدند در راستای مدیریت مصرف برق، کار خود را از ساعت ۶ صبح آغاز و ۱۴ عصر به پایان برسانند. همچنین طبق این بخشنامه، ضروری است مسوولان دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و نهادهای مستقر در استان تهران ضمن نظارت و تلاش جدی درخصوص کاهش مصرف انرژی دستگاه مربوطه، سیستم‌های سرمایشی خود را در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم و حداکثر تا ساعت ۳۰/ ۱۳خاموش کنند.

کاهش 300 مگاواتی با تغییر ساعات کاری

پس از تغییر ساعات کاری، مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای تهران  هم از برق منطقه‌ای تهران  از کاهش 300 مگاواتی خبر داد و گفته است؛ استان‌های  البرز و قم را هم پوشش می‌دهیم  و با توجه به ظرفیت نصب شده 12 هزار مگاواتی در حال حاضر پیک مصرف به  10 هزار و 61 مگاوات رسیده که تا مرداد به 10 هزار و 600 مگاوات می‌رسد و تغییر ساعات کاری در تهران کاهش 300 مگاواتی را داشته است و طی تعطیلات رسمی 10 درصد کاهش مصرف در تهران دیده شده است.

با هدف مدیریت و کاهش مصرف برق تغییر ساعات کاری در مرداد ماه هم تمدید شد و سخنگوی استانداری تهران در این باره هم گفت: توجه به تداوم شرایط خاص جوی و با توجه به ضرورت صرفه جویی و مدیریت مصرف برق، ساعت آغاز به کار ادارات دستگاه های دولتی، ادارات، بانکها، شهرداری ها و سایر موسسات عمومی غیر دولتی به استثناء مراکز خدمات رسان تا ۱۹ مرداد ماه از ساعت ۶:۳۰ دقیقه خواهد بود.

 به هرروی؛ مصرف بهینه برق با تغییر ساعات کاری  بیشترین نقش را در زندگی کارمندان گذاشته است، به همین دلیل معایب و مزایای تغییر ساعات کاری از نگاه این قشر بررسی کردیم که در زیر می خوانید.

 

حجم ترافیک کاهش یافته است

شفیعی 33 ساله کارمند اداره دولتی و صبح ها با ماشین شخصی به محل کار می رود و به خبرنگار شبستان می گوید: تغییر ساعات کاری برای من که با ماشین به سرکار می روم خیلی بهتر شده است.  حجم ترافیک شهری را تقسیم بندی شده است.

او ادامه می دهد: صبح های زود بیشتر کارمندان به دلیل تغییر ساعات کاری در بیرون هستند اما درروزهایی که ساعت کاری 8 صبح شروع می شود، ترافیک به دلیل حضور خیلی از مردمی که کارهای آزاد هم دارند سنگین تر است.همچنین در موقع بازگشت هم ترافیک خیلی سنگین نیست.

شفیعی بیان می کند: کاش در زمستان هم تغییر ساعات کاری را داشته باشیم تا با تقسیم بندی ترافیک آلودگی هوا کمتر شود.

برای رساندن فرزندم به مهدکودک دچار مشکل شده ام

سوری کارمند یک وزارت خانه دولتی است و به خبرنگار شبستان می گوید: هنگامی که این بخشنامه به وزارت خانه ما ارسال شد، اجرا نشد اما به دلیل اخطاری که دادند از مرداد ماه این مصوبه را اجرا کردند.  کودک 3 ساله دارم که به مهدکودک می سپارم؛ با تغییر ساعات کاری من و همسرم مجبورم که 5.30 صبح از خانه بیرون بزنم و فرزندم تنها می ماند. به همین دلیل هر روز مرخصی رد می کنم و همان ساعت 8.30 به سرکار می روم.

 

گرمای هوا موقع بازگشت طاقت فرسا است

یکی دیگر از کارمندان دولتی هم بیان می کند: صبح های زود برای آمدن به سرکار مشکلی ندارم اما اینکه ساعت 14 در اوج گرما مجبور هستم به خانه بروم خیلی برایم سخت است و گرما طاقت فرساست. با این وجود از تغییر ساعات به دلیل کمتر مصرف شدن برق راضی هستم، چون در خیلی از اداره ها رسما از ساعا 13 به بعد کاری انجام نمی گیرد.

 

مشکل افرادی که از شهرستان های تهران برای کار می آیند

خانمی هم که از کرج به تهران برای کار می آید به خبرنگار شبستان می گوید: به دلیل دوری مسافت، مجبورم بودم که صبح خیلی زود از خانه بیرون بزنم، با تغییر ساعت، نیمه شب ازخانه بیرون می آیم که این مسئله خیلی برایم سخت و ترسناک است. کاش حداقل برای کسانی که از راه دور می آیند، ارفاغی می شد اما متاسفانه اینگونه نیست.

 

یکی دیگر از کارمند های که در شرکت غیردولتی کار می کند به خبرنگار شبستان می گوید: رییسم ساعت کار ما را هم تغییر داده است. این روزها می توانم ماشینم را در ساعت خارج از طرح بیرون ببرم. اما قطعی برق که با آن در ظهرها رو به رو هستیم بسیار آزار دهنده است و مدیرم هم در آن ساعات اجازه خروج نمی دهد با وجود اینکه سیستم های سرمایشی و کامپیوتر کار نمی کند.

حجم کار  بالا رفته است

فردی هم که کارمند بانک است از زیاد شدن حجم کاری می گوید و به خبرنگار شبستان بیان می کند: تغییر ساعات موجب شده است تا زودتر به خانه برویم به همین دلیل حجم کار زیاد شده است، چون اکثر مردم طبق روال ساعت کاری قبل به بانک مراجعه می کنند، پشت نوبتی ها زیاد می شود. به اکثر آنان گفته می شود برای ادامه کار روز بعد مراجعه کنند که عصبانی می شوند. خیلی از مراجعه کنندگان هشت و نه به بعد به بانک مراجعه می کنند، اگر بخواهند تشکیل پرونده بدهند ساعت ها طول می کشد. کمتر کسی با ساعت جدید به بانک مراجعه می کند.

تغییر ساعات کار و خاموشی وسایل برقی در اداره ها و شرکت از ساعت 13.30 دقیقه در این برهه از زمان که رکوردار مصرف هستیم تدبیر خوبی به نظر می رسد و در کنار معایب مزایاهایی هم وجود دارد.  اما ناگفته نماند؛ در برخی از اداره ها شاهد هستیم که مدیر مجموعه تعداد خیلی اندکی از کارمندان را نگه می دارد یا برخی ها به دلیل اضافه کار در سرکار می مانند، همان حجم از برق این بار برای  تعداد کمی از افراد مصرف می شود که بهینه نیست که تدابیری بیشتری باید در این باره اندیشیده شود.

 

کد خبر 718070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha