عبدالرضا اصغرتاش، مسئول موسسه فرهنگی و هنری صبح قلم با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه اسلامی به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: فعالیت فرهنگی با محوریت حجاب در جامعه امروز که دچار تهاجم فرهنگی و غرب زدگی شده است یک ضرورت و اصل بوده و برای بسیاری به ظاهر روشنفکران ناخوشایند است.
وی با بیان اینکه فلسفه حجاب چیزی مکتوب و پنهانی نیست اذعان کرد: دین اسلام میخواهد تا مردان و زنان مسلمان اعصابی سالم، روحی آرام و چشم و گوشی پاک داشته باشند و این یکی از فلسفههای حجاب است.
دبیر اجرایی جشنواره لباس ایرانی اسلامی گیلان «روجا»، کاهش مفاسد اجتماعی و جنسی را از دیگر فلسفههای حجاب بیان و عنوان کرد: برخی روانشناسان ریشه پوشش و حجاب زنان را تدبیر هوشمندانه فطری دانسته و برخی دیگر حجاب را مقتضیات طبیعی بشر معرفی کردند اما گرایش به حجاب امری فطری است.
اصغرتاش حجاب را اصلی مهم اما عفت را مهمتر دانست و بیان کرد: عفت فراتر و برتر از حجاب است، حجاب پوشش ویژه و عفت یک خصلت، بینش و منش است.
وی ادامه داد: حجاب میتواند شغلی، تحصیلی، ریایی و ظاهری باشد اما عفت یک خصلت و ارزش اختیاری است.
مسئول موسسه فرهنگی صبح قلم تاکید کرد: در راستای توسعه سیاستهای فرهنگی و اجتماعی میبایست برای حفظ و سالمسازی جامعه به دنبال عفت عمومی باشیم تا حجاب آگاهانه گسترش یابد.
وی با تشریح اقدامات این موسسه در زمینه عفاف و حجاب اذعان کرد: موسسه فرهنگی و هنری صبح قلم با استفاده از پتانسیلهای فرهنگی و اجتماعی در سنوات گذشته و بررسی علمی و عملی در حوزههای مختلف حجاب، مد و پوشش ایرانی اسلامی و در راستای سیاستهای فرهنگی و اجتماعی دولت و بر اساس مقررات و قوانین حاکم با بررسیهای کوتاهمدت و میانمدت در حوزههای منتج به مد و پوشش ایرانی، اسلامی گامی هرچند کوتاه اما محکم برداشته و خواستار حمایتهای همگان است.
اصغرتاش ادامه داد: این موسسه با همراهی دستگاههای متولی فرهنگی، مراکز علمی و طراحان پوشاک توانسته است برای چهارسال متوالی نسبت به برگزاری سه جشنواره استانی مد و پوشش با عنوان روجا، بیش از 17 کارگاه تخصصی و بالغ بر پنج نمایشگاه متنوع در حوزه مد و عفاف و پوشش اسلامی اقدام و راهکارهای علمی و عملی جهت برون رفت از فضای بی قید و بند را شناخته و برای دیگران تبیین کند.
وی با اشاره به عدم هماهنگی لازم بین مثلت طراحان، تولیدکنندگان یا سرمایه گذاران و مصرف کنندگان اذعان کرد: ضعف در مدیریت کلان برنامهریزی دولتی و اتحادیهها از طراحان، عدم حمایت بانکها در ارائه تسهیلات ارزان قیمت در بخش مد و لباس، نبود انجمن صنفی طراحان مد و پوشش و همچنین برگزاری نمایشگاههای مختلف پوشاک که متاسفانه فاصله بسیاری با مقیاسهای موجود در بازار دارد از دیگر مشکلات این حوزه است.
اصغرتاش به عدم تعریف درست از شغل طراحی مد و لباس اشاره و بیان کرد: عدم توجه کافی و وافی تولیدکنندگان پوشاک و مسئولان دولتی به این شغل و نبود امکان ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی تکمیلی در استان مشکلاتی است که در صورت عدم برنامه ریزی و ایجاد زیرساختهای لازم توسط مسئولین میتواند در آیندهایی نزدیک باعث از بین رفتن یکی از مهمترین سرمایههای اجتماعی که همان پوشش، عفاف و حجاب است، شود.
وی اذعان کرد: ایجاد چنین جزیرههایی در جامعه راههای دسترسی، کنترل، سازماندهی و ساماندهی حوزه پوشاک را بسیار سخت کرده و به وفور در تلاطم بازار باعث ارزاندام پوشاک و البسههای نامتعارف و مخالف با اداب ایرانی، اسلامی میشود.
دبیر اجرایی جشنواره لباس ایرانی اسلامی گیلان «روجا» به پیشنهادات خود در زمینه پوشاک اسلامی اشاره و تصریح کرد: میتوان با حمایت بخش دولتی در فرایند برنامه ریزی شده 3 تا 5 ساله نسبت به ساماندهی پوشاک ایرانی اسلامی بز اساس مقتضیات زمان و مکان امیدوار بود.
اصغرتاش خواستار تاسیس انجمن طراحان مد و لباس استان، حمایت مادی و غیرمادی از برگزاری جشنوارههای استانی و ملی با ایجاد دبیرخانه ثابت در استان و با همکاری اتحادیهها و تولید کنندگان، ایجاد مراکز پژوهشی مد وپوشش ایرانی- اسلامی، ایجاد کتابخانه تخصصی در حوزه مد و پوشش، ایجاد موزه مد و پوشش گیلان شد.
وی با تاکید بر اجرای طرح یکسان سازی پوشاک سازمانی اظهار کرد: خواسته طراحان مد و لباس استان حمایت دستگاههای اجرایی از طرح یکسانسازی پوشاک آقایان و بانوان است.
نظر شما