به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست پنجمین جشنواره هنر مقاومت با حضور علی حیاتی، دبیر بخش پرچم و کتیبه، مسعود شجاعی دبیر اجرایی و دبیربخش کارتون، مسعود نجابتی دبیر جشنواره، احمدرضا دالوند دبیر بخش پژوهش، عباس صانعی دبیر گرافیک متحرک، امین صافی زاده مدیر روابط عمومی ظهر امروز یک مرداد در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
پنجمین جشنواره هنر مقاومت متفوت برگزار می شود
مسعود نجابتی، دبیر پنجمین جشنواره هنر مقاومت گفت: پنجمین جشنواره هنر مقاومت با نگاهی به شرایط موجود و نیازهای جامعه شکل گرفت تا اهدافش با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب منطبق شود، در راستای همین هدف تغییرانی در جشنواره اعمال شد و بخش های مختلفی به آن اضافه شد. با معرفی دبیران بخش های مختلف شورای سیاست گذاری به این نتیجه رسید آثار دوره های قبل در آرشیو روایت فتح نگهداری می شود شرایط متفاوت تری را داشته باشند، در همین راستا تیم محتوایی را در قم تشکیل دادیم و با استفاده از ظرفیت های بسیج هنرمندان، حوزه هنری و امور فرهنگی مساجد این آثار در سراسر کشور اکران می شوند.
وی افزود: در طول برگزاری پنجمین جشنواره هنر مقاومت کارگاه های آموزشی در کشور بر اساس نیاز جامعه و استعدادهای مناطق محروم برپا می شود تا جوانان این مناطق برای حضور جدی در جشنواره آماده شوند؛ محصولات حاصل از جشنواره در دهه فجر در قالب لوازم التحریر، لباس و تی شرت توزیع می شود.
خروجی پنجمین جشنواره هنر مقاومت و ارایه آن برای مردم است
در ادامه این نشست سیدمسعود شجاعی طباطبایی، دبیر اجرایی جشنواره هنر مقاومت گفت: امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب است و تمامی مباحث جشنواره هنر مقاومت مربوط به مضامین چهلمین سال است، نوع نگاه و اتفاقاتی که در این رویداد بزرگ صورت می گیرد متفاوت از دوره های قبل است؛ نگاه کلی در این جشنواره به هنرمندانی است که رویش انقلاب هستند.
وی خاطر نشان کرد: در سال های بعد از انقلاب شاهد حضور پربار هنرمندان جوان در سراسر ایران بودیم هنرمندانی که توانمندی شان مثال زدنی است در عرصه کارتون که من فعالیت جدی دارم می شود به حضور اینها هنرمندان بالید، اینها در ایران، جهان و منطقه حرف اول را در کارتون می زنند؛ در تصویرسازی هم وضعیت همینطور است؛اغلب این هنرمندان جوان و شهرستانی هستند، حاصل کار این هنرمندان که در دوره های قبل نمایشگاه محور بود اما در این دوره متفاوت و محصول محور است.
دبیر اجرایی پنجمین جشنواره هنر مقاومت اظهار کرد: خروجی پنجمین جشنواره هنر مقاومت و ارایه آن برای مردم است، در بخش کارتون چهلمین سال انقلاب مباحث جدی است یکی از مباحث که ما به سراغ آن رفتیم مطالبات جدی مردم بود؛ یکی از بحث ها اشرافی گری هست که از ژن برتر تا فاصله طبقاتی را دربر می گیرد، فاصله طبقاتی که مردم هر روز شاهد آن هستند و در چهلمین سال انقلاب جا دارد در حوزه هنر یک اتفاقی بیفتد چون هنر تاثیرگذار است.
وی از سفارش ساخت 40 کارتون چهره خبیث در دوران پهلوی خبر داد و گفت: در پنجمین جشنواره هنر مقاومت در حوزه کارتون 40 چهره خبیث قبل از انقلاب و گروه خبیث مثل منافقین موضوع است و باید کارهایی ارایه شود و هنرمندان طرح ها با این موضوع را اتود بزنند.
مسعود نجابتی درباره اینکه چرا پنجمین جشنواره هنر مقاومت بین المللی برگزار نمی شود،گفت: به دلیل بودجه ای که سازمان مستضعفین به این جشنواره اختصاص می دهد باید این بودجه در داخل کشور هزینه شود، وظیفه این سازمان فرهنگ سازی در داخل کشور است چهلمین سال ما باید در داخل فعالیت انجام دهیم، تشکیلات اقتصادی و رویکردسازمان بسیج ما را متقاعد کرد که فعالیت های جشنواره حول مسایل داخل کشور باشد.
در زمینه نگارش کتاب هنری دچار معضل هستیم
احمدرضا دالوند، دبیر بخش علمی و پژوهشی پنجمین جشنواره هنر مقاومت نیز اظهار کرد: بخش پژوهش در گذشته به صورت ارسال مقاله بود و امسال به صورت کتاب است کتابی که محور موضوعی آن رویش های انقلاب است؛ هنرمندانی که آرام آرام از پیشکسوتان دهه 60 جدا و دیده می شوند، نسل جدیدی از هنرمندان در راه است، آثار آنها تفاوت هایی با نسل قبل دارد. اینها خیلی جوان هستند و با لوازم الکترونیک آشنا هستند و برد رسانه ای آن را می دانند.
وی درباره نگارش کتاب هنری توضیح داد: وقتی از من خواستند کتاب جشنواره مقاومت را بنویسم اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که در زمینه نگارش کتاب هنری دچار معضل هستیم، در نگارش ادیبانه چنان آثار هنرمندان را با نگاه ادیبانه بررسی می کنند که جای تحلیلی نمی ماند، آنها مورد توجه کلامی و توصیفی قرار گرفتند و این یک اشکال بزرگ در زمینه هنر است؛ در زمینه هنر انقلاب چیزی که متوجه شدم کلمه دچار معنا باشد نه اینکه متن زیبا بنویسیم، باید نگارش تحلیلی بدون تعارف داشته باشیم.
دالوند خاطر نشان کرد: هنرمندان رویش انقلاب با بیان تصویری و لوازم روز آشنا هستند به همین دلیل چشم شان به روی جهان باز است؛ امروز جوانان هنرمند پنجره ای به رویشان باز است که دنیا را رصد می کنند خیلی از مدیران ما واکنش انفعالی به امواجی که از آن طرف می رسد دارند ما باید با زیباشناسی خودمان با آنها برخورد کنیم. به خیلی از آثار هنری که نگاه می کنیم ضعف دارند سوژه خوب است من به عنوان منتقد وقتی با رویش های انقلاب آشنا شدم متوجه شدم که توپخانه ای و آماده شلیک است، هنر باید به عنوان عنصر زیبا قلب ها را تسخیر کند.
دبیر بخش علمی و پژوهشی پنجمین جشنواره هنر مقاومت اظهار کرد: ما در چهل سال گذشته آنچه در هنر گذرانده ایم قابل احترام است، هنر 40 سال گذشته ترکیبی طلایی از مضمون، شکل، اندیشه و احساس است که همیشه رخ نمی دهد در آثار جوان ترها در موقعیتی کار کردند که می خواهند ندایشان را بشنوند؛ اینها واکنش هایشان را با ابزاری که داشتند به حوادثی مثل میانمار، رژیم صهیونیستی نشان داده اند.
نظر شما