آغاز فعالیت اولین کارگاه سنتی تولیدات نمدی در تربت حیدریه

اولین مرکز دست بافته ها و تولیدات نمدی با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری تربت حیدریه و برخی مسئولین در روستای منظر تربت حیدریه شروع به فعالیت نمود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، علی محمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری تربت حیدریه در مراسم آغاز به کار اولین مرکز دست بافته ها و تولیدات نمدی گفت: با توجه به خواص درمانی نمد و استقبال مناسب مردم محلی و گردشگران از این محصول و صنعت سنتی درحال حاصر ۵ نفر شروع بکار نمودند که بزودی با ارایه تسهیلات افراد بیشتری در این مرکز مشعول به فعالیت خواهند شد.

 

محمدی افززود:نمد زیراندازی است که در واقع بافته نمی شود، زیرا در نمد مالی تنها ابزار مورد نیاز آب داغ و زور بازو می باشد و از خواص نمد میتوان گفت رطوبت را از خود عبور نمی‌دهد، عایق بسیار مناسبی برای سرما و گرما می‌باشد، از استحکام قابل ملاحظه‌ای بهره می‌برد،عمر زیادی می‌کند، تا حد قابل توجه انعطاف‌ پذیر است و خاصیت ایمنی بخش(محافظتی) قابل توجهی دارد.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه عنوان کرد: برای تهیه نمد، عمل بافتن انجام نمی‌شود بلکه ایجاد فشار و رطوبت و حرارت موجب درهم‌ رفتن الیاف پشمی می‌شوند و دو خاصیت جعدیابی(مجعد شدن) و پوسته‌ای شدن پشم است که امکان تولید نمد را فراهم می‌کند، پشمی که برای تولید نمد بکار می‌رود پشم بهاره گوسفند با الیاف بلند است و از صابون و زرده تخم‌مرغ نیز می‌توان برای بهتر شدن کیفیت کار استفاده کرد.

 

وی گفت:نمد مالی صنعتی است که با تمام اعضای بدن در ارتباط است. نمد مال همراه با حرکات موزون دست و پا و خواندن شعر خستگی مفرط ناشی از کار مداوم را همراه با عرق کردن فراوان از تن خسته خود بیرون می کند و به انتظار فرش کردن دستمایه تلاش خود می نشیند.

 

محمدی افزود:اصولا مقدار پشمی که برای هرمترمربع نمد لازم است با مقدار پشم لازم برای تولید قالی برابر می باشد اما چون زمان تولید نمد بسیار کوتاهتر و در حدود یک روز می باشد، قیمت آن پایین است.

 

کد خبر 717578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha