به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه عصر امروز در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی یک نظام بی بدیل است و اینکه آن را ادعا کنیم با دعوا فایده ندارد بلکه باید مستند باشد، گفت: هر کسی اندک مراجعهای به قانون اساسی داشته باشد میبیند اصل دوم صراحتا میگوید نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر شش مولفه از جمله داشتن نگاه توحیدی است.
وی با بیان اینکه قانون نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر نگاه توحیدی است و لفظ لا اله الا الله هم در قانون به همین اشاره دارد، اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ارزشهای الهی است و به همین دلیل راه نظام از لیبرال دموکراسی جداست. مهم این است که کجاها راهمان از لیبرال دموکراسی جدا میشود و یکی از مهمترین لیبرال دموکراسی، فردگرایی است.
رییس دستگاه قضا با اشاره به اینکه لیبرالیسم را اکنون در کنار ایدئولوژیهای دیگر یک ایدئولوژی محسوب میکنند اما باید بدانیم راهمان کجا با این دیدگاه جدا میشود، افزود: فردگرایی یکی از محورهای لیبرال دموکراسی است. در مکتب لیبرالیسم کلاسیک معتقد بودند که باید حداکثر دخالت در دولت باشد و کار دولت حداقلی بود ولی در قرن نو لیبرالیسم چرخشی پدید آمد و موضوع دخالت دولتها مطرح شد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی از ابتدا بر ارزشهای خود تاکید میکند و برعکس لیبرالیسم فرد گرایی در اسلام و نظام اسلامی قابل قبول نیست، تصریح کرد: بنیان تمام دخالتها و تصورات و جهتگیریها، نگاه توحیدی در جمهوری اسلامی است. در بستری که لیبرالیسم چنین ادعاهایی دارد و حتی مورخان در دورهای ادعا داشتند که این نظام بر دنیا سلطه دارد، نظام جمهوری اسلامی حرفی برای گفتن دارد و راه روشنی نیز ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه بنیان گذار جمهوری اسلامی به مردم و حضورشان و تمام بنیانهای فکری و ایمانی و ارزشی نظام ایمان داشتند، افزود: رهبری نیز همینطور و حتی کاری نداشتند که چه حزبهایی به کار میآمدند. چپها و راستها و اعتدال گراها همگی بر روی کار آمدند. دشمنان در این چهل سال تحریم کردند، جنگ کردند و تا امروز هم فشارهایشان ادامه دارد اما مردم مقاومت کردند. امروز کاملا صریح و عریان دشمن در عرصه حاضر شده و تغییر رژیم را می گویند و دنبال فروپاشی نظام هستند.
آملی لاریجانی در ادامه خطاب به سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: یک بحثهای نظری هم باید به بحثهای ماهوی نظام جمهوری اسلامی داشته باشید و این پیام را برسانید که مبنای نظام بر اساس یک فلسفه سیاسی بی بدیل است. نظام جمهوری و رای مردم نشان داد که حرف مردم حرف اول در دنیاست.
رئیس قوه قضاییه ایران را کشوری با سرمایه های بسیار خواند و گفت: چقدر در منطقه نیروهای فکری مثل نیروهای ایران داریم؟ اینها همه اقتدار نظام است اگر چه نتوانستیم آنطور که باید در خدمت این نیروهای فکری باشیم. با این حال تکامل زیادی در مسیر پزشکی و هستهای داشتیم. برخلاف توهمات رییس جمهور آمریکا که به دنبال تلفن کردن به مسئولان جمهوری اسلامی است، سخنان امروز رئیس جمهور که مشابه فرمایشات رهبری بود از جنس تبلیغ نبود و مناسب با امکانات کشور است.
وی با اشاره به اینکه امروز قوای کشور هماهنگ تر هستند، تصریح کرد: گرچه بار اجرایی بر عهده دولت است اما وظیفه شرعی و عقلانی است که برای خنثی کردن توطئه دشمن کار جهادی کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه عبادت تنها به نماز نیست، گفت: چشم بسیاری از کشورهایی که ظلم دیدند به جمهوری اسلامی است و هر گام در این نظام، عبادت است. دشمن فکر میکند میتواند از طریق بعد اقتصادی به مردم و نظام ضربه بزند. شعار ایمانی ما در چهل سال اخیر مشخص بوده است و فرق است میان کسی که قدرت اصلی را حق میداند با آنکه غیر را. ترامپ اصلا چه میگوید؟ مومن باهوش است و باید تدبیرهایی انجام دهد و امروز نظام جمهوری اسلامی و ما به تقویت ایمانی و آنچه که میگوییم و همچنین داشتن تدبیرهایی نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی امروز در منطقه قدرت حاکم است و با اقتدار داعشهای مسلح را از کشورهای سلطه بیرون کرده است، افزود: میگفتند بیست سال جنگ با داعش لازم است و میخواستند ما را مشغول کنند که به حول الهی نسلشان از عراق کنده شد و انشاءالله از سوریه هم کنده میشود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آمریکا به داعش و عربستان هزاران دلار کمک کرده است و میگوید جمهوری اسلامی ایران نباید در منطقه باشد، گفت: امروز آمریکاییها در غرب خاورمیانه ۷ تریلون دلار هزینه کردند و به چیزی دست پیدا نکردند و آنها میخواستند جمهوری اسلامی ایران را نابود کنند و همچنین میخواستند اسراییل را امن نشان دهند که امروز ناامنترین نقطه جهان است. مسئولان ما در خارج از کشور و سفرا باید به این مسائل توجه داشته باشند.
وی بر این نکته تاکید کرد که قوه قضاییه بارها اعلام کرده در مسئله اقتصادی که بحث امروز کشور است و دولت و وزارت امورخارجه هم در آن نقش اصلی را دارند از دولت حمایت میکنیم.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: این قوه درباره امنیت اقتصادی کمک میکند تا از سرمایههای داخلی و خارج از کشور حمایت شود و برای آن برنامههایی هم داریم، البته بار اجرایی کشور برعهده دولت است اما ما حاضر به کمک هستیم. امروز قوه قضاییه به عنوان یکی از ارکان کشور نقش مهمی در کشور دارد و در فصل ۱۵۶ به قوه قضاییه وظایفی زیادی از جمله فصل و ختم اختلافات داده شده است و بحث جلوگیری از آزادیهای فردی مهم ترین بحث در پیشگیری از جرم است. با وجود این گستردگی کار قوه قضاییه مورد هجمه دشمن است، زیرا میداند که جلوی کار آنها را گرفته است. برای تخریب قوه قضاییه هزینه زیادی کردند و متاسفانه برخی در داخل کشور آب به آسیاب دشمن میریزند.
رییس قوه قضائیه با اشاره به حواشی که برای این نهاد ایجاد شده است، گفت: حال یک دختر در فضای مجازی رقصیده است و ما از آن گذشتهایم و او را آزاد کردیم که آن را به قوه قضاییه نسبت میدهند. صدا و سیما هم مستندی پخش میکند که این کار درست نبود. خانم دیگری فساد میکند و به 2 سال حبس محکوم میشود و در بوق و کرنا میکنند که ۲۰ سال به حبس محکوم شده است. قوه قضاییه با مفاسد و اختلاسهای بزرگ مبارزه کرده است. دشمن با تمام قوا با ما مخالفت میکند.
وی افزود: بر اساس قانون در قوه قضاییه برای هر دعوایی باید پرونده تشکیل شود، بعد برای همین موضوع هم جریان سازی میکنند. در سال ۹۶ حدود ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده تشکیل شد که تقریبا به همین مقدار پرونده هم رسیدگی شده است البته این مقدار پرونده یکتا نیستند.
رییس دستگاه قضا با اشاره به اینکه قوه قضاییه ۵ سازمان تابعه دارد، گفت: یک دستگاهی که این همه خدمات ارائه میدهد، حال اگر در جایی مشکلی هم داشته باشد، اشکال ندارد. البته بسیاری از آنها هم بی معنی است و بر اساس دشمنیهای شخصی است و برای رسیدکی نشدن به یک پرونده، هجمههای زیادی ایجاد میکنند و در یک نمونه برای رسیدگی نشدن به یک پرونده، علیه رئیس دو قوا جریان سازی کردند، اما ما با اقتدار به کار خود ادامه دادیم و به این صحیتها توجه نکردیم. همه فضای مجازی و صدها شبکه تلویزیون را علیه قوه قضاییه تجهیز کردند.
آیت الله آملی لاریجانی مسئله حقوق بشر را یکی از مسائل اصلی هجمه دشمن به خصوص آمریکا عنوان کرد و در این باره اینگونه توضیح داد: به عنوان مثال بر روی مسئله قصاص تاکید میکنند که اکثر کشورهای اسلامی به آن اعتقاد دارند و یک حق است که میتوان از آن گذشت که ما سعی داریم تا پروندهها را به صلح و سازش ختم کنیم که معمولا هم یک سوم پروندهها به اعدام ختم نمیشود. یکی دیگر از همجهها و دروغهای شاخ دار این است که مثلا میگویند فردی افغانی در اصفهان اعدام شده که ما هرچه جستجو کردیم اسم این فرد را در پروندهها پیدا نکردیم و میگویند که افراد بدون رسیدگی به پرونده آنها اعدام میشوند.
وی با اشاره به اینکه بحث حقوق بشر امروز یک ابزار در دست کشورهای سلطه به ویژه آمریکا است، گفت: این در حالی است که نقض حقوق بشر در آمریکا بدتر است، همین زندان گوانتانامو بدترین نمونه است. کشتارهای جمعی و قرار دادن سلاح در اختیار کشورهای سفاک منطقه از نمونههای دیگر کارهای ضد حقوق بشر کشورهای سلطه است و بعد ایران محکوم میشود. ما مطمئن هستیم با وجود مجموعههای سرمایهای کشور از جمله سرمایه مالی و سرمایه انسانی، به همراه تلاش از این صحنه هم با موفقیت عبور کنیم.
نظر شما