صحبت های هفته اخیر عسگرپور بوی عقب نشینی تاکتیکی می دهد

مدیر عامل خانه سینما که این روزها در مصاحبه هایش، دست به عقب نشینی از مواضع سابق خود در حمایت از مستند سازان بازداشتی زده، گویا در پی کاستن از التهاب های موجود بر علیه این خانه است.

خبرگزاری شبستان:به نظر می رسد که گویا پس از کشمکش های زیاد، خانه سینما دریافته که حمایت از فیلمسازانی که با بی. بی. سی همکاری کرده اند، آب به آسیاب دشمن ریختن است و خواسته در مواضع خود تعدیل کند.
 

ماجرا البته از کمی بعد از جشن خانه سینما آغاز شد.جشنی که در آن حرفهای جنجالی زده شد واظهار نظرهایی درباره فرهنگ و هنر ایران شد که البته بعدا اعلام شد نظرات شخصی بوده.پس از آن بود که بازداشت مستند سازانی که با ی بی سی همکاری کرده بودند،خانه سینما را به موضعگیریهای عجولانه ای واداشت.
 

اولین واکنش خانه سینما به این ماجرا بیانیه ای بود که در آن بازداشت ان مستند سازان به سو تفاهم تعبیر شده بود.در این بیانیه آمده بود: هنرمندان و سینماگران ایرانی از دولت محترم انتظار کمک ندارند، اما دست کم توقع دارند که فروش فیلم به شبکه های تلویزیونی کشورهای خارجی با اتهام های سنگین امنیتی روبرو نشود; آنهم اتهاماتی که پیش از اثبات در دادگاه های صالح از تریبون های رسمی کشور اعلان و پخش شود و سوگمندانه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به جای حمایت از هنرمندان همانند اتهامات اثبات نشده را تکرار می کند. هنرمندان بیش و پیش از هر چیز به اعتماد مسوولان نیاز دارند. ما همکارانمان و اصناف سینمایی را که بی صبرانه خواهان روشن شدن وضعیت هنرمندان همکار بازداشت شده شان هستند به شکیبایی و خویشتنداری فرا می خوانیم و اطمینان داریم که دستگاه های امنیتی کشور با رعایت حقوق بازداشت شدگان و بی طرفی کامل به تحقیقات درباره اتهامات وارده خواهند پرداخت و مسوولان محترم قوه قضاییه نیز در محاکم صالحه احکام قانونی و عادلانه صادر خواهند کرد تا حیثیت بین المللی نظام جمهوری اسلامی ایران بابت این سو»تفاهمات و بی تدبیری ها متحمل هزینه های گزاف تازه نشود.

 

این بیانیه با واکنشهای گسترده ای در میان سینماگران و مسئولان روبرو شد.این واکنشها طیفهای متعددی داشت و از لزوم تعطیل خانه سینما تا ضرورت استعفای مدیر عامل آن را در بر می گرفت.لحن دلسوزانه این بیانیه در حمایت از مستند سازان بازداشتی،شبهاتی را در زمینه موضع واقعی خانه سینما نسبت به همکاری اعضای خود با شبکه هایی مانند بی.بی سی در میان اهل هنر و سیاسیون بر انگیخت و این موضوع باعث شد تا ریس هیات مدیره و مدیر عامل خانه سینما در نشستی مطبوعاتی که بسیاری از اهالی رسانه نیز به آن دعوت نشده بودند،دست به تعدیل موضع خود بزنند.
 

در این نشست خبری که چهارم مهر برگزار شد،عسگرپور در توجیه دلیل صدور این بیانیه گفت: فکر کردیم باید واکنش مشخصی در راستای اهداف صنفی خود داشته باشیم. بنابراین همچنان تاکید داریم مادامی که هر یک از همکاران ما به هر دلیلی بازداشت شوند یا تحت تعقیب قرار بگیرند این مساله را با دستگاه قضایی پیگیری ‌کنیم و به خانواده آنها و صنف خود اطلاع رسانی خواهیم کرد.
 

وی که همچنان تاکید داشت خانه سینما تنها به وظایف صنفی خود عمل می کند،گفت: فضایی در کشور ما شکل گرفته که در این فضا، افرادی بدون تشکیل محکمه، مجازات می‌شوند. مثلا کسی به اتهام ارتباط با بیگانگان دستگیر می‌شود و در حالی که هنوز دادگاهی برای آن فرد تشکیل نشده، این اتهام مطرح می‌شود و ما نسبت به همین مساله معترضیم. فارغ از دیدگاه‌های شخصی‌مان، روح کلی بیانیه ما همین است. دیدگاه شخصی من این است که بی‌.بی.‌سی یا صدای آمریکا کانال مناسبی برای بیان دغدغه‌های ما نیستند اما این با رفتار قانونی متفاوت است و رفتاری فردی است. ‌ آنچه در بیانیه‌هایمان برآن تاکید می‌کنیم این است در کشورمان شایسته نیست بدون وجود مواد قانونی در چنین زمینه‌هایی تصمیم گیری شود. پیشنهاد ما برای دستگاه‌های قانون‌گذار این است که برای این موضوع فکری کنند. به ویژه در جهان چند معادله‌ای امروز که همه چیز در حال تغییر است.

 

فرهاد توحیدی رییس هیات مدیره خانه سینما نیز در آن نشست،انتشار این بیانیه را تنها در رستای حمایت از حقوق صنفی ستند سازان بازداشتی دانست و گفت: ما مدافع شبکه‌های معاند نیستیم و از آن‌ها اعلام برائت می‌کنیم اما‌ این مساله مانع نمی‌شود از حمایت صنفی اعضای خود دست برداریم و طبیعی است وظیفه صنفی و قانونی خود را انجام می‌دهیم. ما باور نداریم به همکارنمان چنین اتهامی بچسبد به همین جهت اعتقاد داریم اگر روند تحقیقات پرونده شکل طبیعی داشته باشد و دستگاه‌های ذی‌صلاح موضوع را پیگیری کنند برائت‌شان صادر می‌شود.

 

البته این تعدیل موضع ادامه داشت و به نظر می رسد خانه سینما با دیدن وضع موجود و موضعی که بر علیه این خانه در راستای حمایت از همکاران بی.بی.سی گرفته شده،سعی دارد وضیت موجود را آرامتر کند تا هم موجودیت ان خانه به خطر نیفتد و هم روند بررسی این پرونده در آرامش و سکوت و به دور از جنجالهای رسانه ای طی شود.

 

آخرین نمونه این عقب نشینی تاکتیکی را می توان در مصاحبه محمدمهدی عسگرپور با باشگاه خبرنگاران جوان دید.وی در این مصاحبه با اشاره به در اختیار داشتن سلاح‌های‌ جنگ نرم توسط کشورهای غربی و به استعمار درآوردن کشورهای ضعیف از این طریق گفت: این به قدرت‌هایی که پشتوانه رسانه‌ها هستند، برمی‌گردد و این قدرت‌ها در این جنگ تعیین‌کننده هستند؛ در واقع وقتی برخی شبکه‌ها به شکل مستقیم توسط قدرت‌های بزرگ اداره می‌شوند، روشن است که سیاست‌های همان قدرت‌های بزرگ را پیگیری می‌کنند.
 

وی که به نوعی در این مصاحیه،مفاد اولین بیانیه خانه سینما را زیر سوال برده بود،گفت: پیام مشخص من برای همکارانی که از این به بعد درخواست همکاری با این نوع شبکه‌های‌ فارسی‌زبان خارج از کشور همچون BBC و صدای آمریکا را دارند، این است که از فروش فیلم به این شبکه‌ها خودداری کنند؛ ما باید قوانین جمهوری اسلامی را رعایت کنیم و همانطور که همه می‌دانند، قوانین موجود از منع هرگونه همکاری با شبکه‌های‌ معاند نظام و دشمن حکایت دارد. عسگرپور تصریح کرد: قطعا دل انگلیس برای ما نسوخته است و یقینا وضع رسانه رسمی انگلیس (BBC) هم همین است و مطمئنیم رسانه‌ای که دشمنی او با نظام ثابت شده است نمی‌تواند منعکس‌کننده انتقادات ما باشد. بنده حتی در منزل خودم ماهواره ندارم اما می‌دانم که BBCسال‌هاست در ایران چه می‌کند. آنها ضد‌امنیت ملی کشور ما حرکت می‌کنند.
 

این عقب نشینی تاکتیکی البته برای سینما قطعا مفید است چون هیچ عاملی به اندازه آرامش و دوری از هیاهو نمی تواند در حل مسائلی از این دست یاری رسان باشد.این مووع همچنین این امید را در دلها زنده می کند که سرانجام خانه سینما با رفع مسائلی که گریبانگیر آن است و همکاری با معاونت سینمایی،بتواند تبدیل به عاملی موثر در پیشرفت سینمای ایران شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 71743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha