ضرورت اشتغال کودکان کار ۱۵ تا ۱۸ سال از طریق ساختار حمایتی دولت

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمان گفت: واقعیت این است که در برخورد قهری با کودکان کار، مسئله حل نمی شود لذا پیشنهاد می شود دولت از طریق ایجاد یک ساختار حمایتی متناسب با شرایط کودکان ۱۵ تا ۱۸ سال در قالب یک محیط امن کاری، از آنها حمایت کند.

محمود منصوری، معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص کودکان کار گفت: در ابتدا این مسئله در سطح بین الملل مطرح است که آیا کار کردن کودک ارزش و یا ضد ارزش تلقّی می شود؟ که در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد به عنوان مثال در جایی اینگونه مطرح شده است که کودکان زیر 15 سال می توانند کار کنند اما در مجموع جدای از این اختلافات بر اساس پیمان نامه حقوق کودک که ایران در سال 73 آن را امضا کرده است، کودکان باید از نظر  آموزش، بهداشت، تغذیه و ... تحت حمایت قرار بگیرند و در صورت عدم تأمین این حقوق، این امر مصداق کودک آزاری محسوب می شود.

 

وی با اشاره به اینکه هرگونه آسیب جسمی، جنسی، فکری، بی توجهی و بدرفتاری توسط شخصی که حضانت کودک زیر 18 سال را بر عهده دارد، کودک آزاری محسوب می شود، افزود: برخی از کودکان کار مورد سوء استفاده خانواده قرار گرفته و مجبور به تأمین مالی خانواده می شوند همچنین خانواده ها برخوردی شایسته با آنان ندارند در نتیجه برخی نیز مجبور به فرار از منزل می شوند که این امر تبعات بعدی را در بر دارد.

 

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمان با بیان این مطلب که در سطح جامعه کودکان کار متاسفانه مورد سوءاستفاده های مختلفی همچون تجاوز قرار می گیرند، اظهار داشت: کودکان کار ممکن است در باندهای تبهکاری  مورد سوء استفاده قرار بگیرند و حتی درآمد ناچیزی هم که به دست می آورند در جیب خودشان نرود لذا این کودکان آسیب دیده هستند و نیاز به حمایت همه جانبه دارند.

 

وی تصریح کرد: واقعیت امروز جامعه این است که در برخورد قهری با کودکان کار، مسئله حل نمی شود چراکه نهایت امر، اینها جمع آوری و بعد از یک مدت کوتاه به خانواده تحویل داده می شوند و مجدداً کارهای قبلی خود را تکرار می کنند لذا پیشنهاد این است که دولت از طریق ایجاد یک ساختار حمایتی متناسب با شرایط کودکان 15 تا 18 سال، از آنها حمایت کند.

 

منصوری ادامه داد: دولت می تواند از طریق همکاری دستگاه های مربوطه با اخذ مجوزهای لازم فضای کاری سالم و هدفمندی را برای کودکان 15 تا 18 سال مهیا کند و از این طریق دست واسطه ها، افراد و گروه های تبهکار را قطع کند؛ به عنوان مثال کودک به جای دود کردن اسفند و یا تکدّی گری، اسباب بازی بفروشد و یا از طریق هماهنگی با صنف گل فروشان، گل بفروشد و درآمد آن در جیب خود شخص برود.

 

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمان در خصوص آمار کودکان کار گفت: باتوجه به اینکه کودکان کار، از نظر محیطی و زمانی ثابت نیستند، نمی توان آمار دقیقی ارائه داد اما در سال گذشته 280 کودک کار جمع آوری شد و در مراکز نگه داری کودکان خیابانی خدمات مشاوره ای و آموزشی داده می شود که در کرمان 2 مرکز روزانه و یک مرکز شبانه روزی در حال فعالیت است.

 

وی با بیان این مطلب که 80  درصد کودکان کار، مهاجران افغانی هستند که غالب آنها مجوز قانونی ندارند، خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی پس از جمع آموری این کودکان، آنها را به مراکز خصوصی تحویل می دهند و به ازای هر نفر 270 هزار تومان پرداخت می کنند تا خدمات لازم به آنان داده شود.

 

منصوری با اشاره به اینکه مشکلات عاطفی، تغذیه ای و بهداشتی از جمله مهم ترین دغدغه های کودکان کار است، یادآور شد: قوانین موجود در ایران به صورت کلی حمایت از کودک را مطرح کرده اند اما در سطح جزئی تر خلاء های زیادی وجود دارد به عنوان مثال بحث خدمات درمانی که به عهده دانشگاه علوم پزشکی است؛ کودک وقتی به این مراکز مراجعه می کند، دفترچه درمانی ندارد و همین امر موجب می شود که کودک نتواند از خدمات مورد نیاز استفاده کند لذا باید دستگاه ها در سطح کلان برنامه ریزی کنند، همه موارد را در نظر گرفته و در قالب آئین نامه به دستگاه های مربوطه ابلاغ کنند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 717308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha