به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منصور جلیلوند امروز (31 تیر) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل فنی و حرفه ای استان برگزار شد، بیان کرد: آموزش فنی و حرفه ای مبتنی بر آموزش بازار محور است و بر اساس نيازسنجی از جامعه هدف، آموزش ها ارائه می شود.
وی ادامه داد: 10 مرکز ثابت در استان فعالیت دارند که در خوشه خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی آموزش ارائه می دهند که این آموزش ها در 250 رشته صورت می گیرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین اضافه کرد: فنی و حرفه ای با اعزام تیم سیار به پادگان ها، زندان ها، روستاها، صنایع و صنوف آموزش های مهارتی را ارائه می دهد و شش دانشگاه را هم در این حوزه زیرنظر دارد.
وی افزود: پیشگیری از آسیب های اجتماعی قسمتی از برنامه ماست که با بهزیستی، کمیته امداد، ستاد مبارزه با مواد مخدر قرارداد منعقد شده و تیم ما در کمپ ها و اردوگاه ها حاضر شده و مهارت آموزی را دارد و در سکونت گاه های غيررسمي هم آموزش ها ارائه می شود.
جلیلوند اعلام کرد: کارگاه مهارت آموزی در محیط واقعی کار از دیگر اقدامات ماست که خدمات خوبی در سال گذشته داشتیم و در سال جاری این کار استمرار دارد و با سازوکار بهتری انجام می شود؛ در این حوزه طی سال گذشته 760 نفر در سطح استان آموزش دیدند و در چهار ماهه سال جاری هم در حوزه مهارت آموزی در محیط واقعی کار بالغ بر 200 نفر آموزش دادیم.
وی تصریح کرد: در سال گذشته 2 میلیون و 293 هزارو 210 نفر ساعت تعهد آموزشی ما در بخش دولتی بوده که عملکرد ما 2 میلیون و 765 هزار و 239 نفر ساعت بوده است که بالغ بر 120.6 درصد عملکرد داشتیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین عنوان کرد: در خصوص عملکرد نفر دوره هم تعداد نفرات آموزش دیده در بخش دولتی 5 هزار 407 نفر زن و 9 هزار و 370 نفر مرد بوده است که در خوشه خدمات 34.3 درصد، در خوشه صنعت 50.4 درصد، فرهنگ و هنر 9.1 درصد و کشاورزی 6.1 درصد عملکرد آموزش ما در سال گذشته بوده است.
وی در ادامه با اشاره به تدوین سند توسعه مهارت استان اظهار کرد: در حال حاضر در حال تدوین سند توسعه مهارت استان هستیم که نقشه راه آموزش فنی و حرفه ای را در پنج سال آینده نشان می دهد که بر چه اساسی آموزش ها را برنامه ریزی کنیم و این سند به مرحله نهایی رسیده و در مرداد ماه برای سازمان فنی و حرفه ای و استانداری ارسال می شود.
جلیلوند با اشاره به اقدامات صورت گرفته در روستاها برای ارتقا مهارت افزود: در بخش روستا با کمیته امداد، بسیج سازندگی و جهادسازندگی قرارداد منعقد کرده ایم و بر اساس نیاز در روستا آموزش ها ارائه می شود که بیشترین آموزش ها در حوزه قالی بافی است.
وی تأکید کرد: باید توجه داشت که در فنی و حرفه ای زمینه ساز ایجاد شغل هستیم و ایجاد شغل نداریم و در واقع در راستای ارتقا مهارت افراد برای ورود به بازار کار تلاش می کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین در خصوص استفاده از تجهیزات سایر ارگان ها برای مهارت آموزی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات ما در کشور ناشی از موازی کاری است و بسیاری از تجهیزات در کشور پخش بوده و بدون استفاده رها شده است و در وضعیت فعلی که نمی توانیم تجهيز کارگاه ها را 100 درصد داشته باشیم، می توانیم از تجهیزات سایر ارگان ها استفاده کنیم که برای این منظور قراردادهایی با شرکت کناف ایران، شرکت ملی گاز و شرکت نفت منعقد شده است.
وی خاطر نشان کرد: قراردادی هم با نیروهای مسلح داریم که بر این اساس ما مکلف هستیم سربازان را در پادگان ها مورد آموزش قرار دهیم که از همین رو در چهار ماهه سال جاری یک هزار و 122 نفر آموزش دیده اند.
جلیلوند ادامه داد: در حوزه انرژی های نو هم برنامه ریزی کرده و پنل های خورشیدی را خریداری کرده ایم که آماده انتقال است و کارگاه آبگرمکن های خورشیدی هم طی روزهای آتی افتتاح می شود همچنین با توجه به اقدام کمیته امداد در حوزه اعطای پنل های خورشیدی به مددجویان، قراردادی با کمیته امداد به منظور همکاری در بخش آموزش خواهیم داشت.
وی در ادامه به برگزاری مسابقات ملی مهارت اشاره کرد و گفت: هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت هفته گذشته در استان البرز برگزار شد که 31 استان در 30 رشته به رقابت پرداختند که قزوین با تیم هفت نفره در این مسابقات شرکت داشت و با کسب 729.18 امتیاز رتبه اول رنکينگ تیمی را در سطح کشور به دست آورد که افتخار بزرگی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین در پایان یادآور شد: فنی و حرفه ای استان 2 سال پیاپی در جشنواره شهید رجایی دستگاه برتر شده و در حوزه حجاب و عفاف، صیانت اداری و حقوق شهروندی هم 2 سال پیاپی رتبه اول را کسب کرده است.
نظر شما