هزینه ۱۵ میلیاردی برگزاری المپیاد زیست شناسی/ حذف امتیازهای حقوقی فرهنگیان

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که مسئولیت توزیع منابع را برعهده دارد از سختی تامین هزینه های جاری و معمول کشور می گوید این در حالی است که شاهد هزینه کرد ۱۵ میلیاردی برای برگزار المپیاد جهانی زیست شناسی به میزبانی ایران بودیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، برگزاری المپیاد جهانی زیست شناسی برای وزارت آموزش و پرورش 15 میلیاردتومان رقم خورد این در حالی است دولت برای تامین حقوق و معوقات فرهنگیان با مشکل مواجه است. آیین افتتاحیه ی بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۱۸ با  حضور 71 کشور جهان از 24 تیرماه در هتل 5 ستاره اسپیناس پلاس تهران برگزار شد.  آیین اختتامیه این رویداد هم روز گذشته 30 تیرماه در سالن اجلاس سران با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاون علم و فناوری ریاست جمهوری، معاونان این وزارت آموزش و پرورش و در غیاب علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد و برگزیدگان این المپیاد جهانی معرفی شدند.

تیم ایران توانست دراین المپیاد، 4 مدال کسب کنند، «پارمیدا پزشکیان» و «نیکان امیرخانی» مدال طلا، «سارا محمدی» مدال نقره و «مهدی مسرور» مدال برنز را برای ایران کسب کردند.موفیقت تیم ایران برای کشور افتخار و غرور آفرین است که نوجوانان این مرزو بوم، آینده سازان جامعه در رقابت های جهانی خوش می درخشند.

برگزاری رویدادهای جهانی آن هم در کمال امنیت و صلح در کشور که مورد هجمه های بین المللی است هم تحسین برانگیز است، خیلی از مدعوین هم از کشور ترکیه تا سوئد اذعان داشتند که پیش از اینکه به ایران بیایند، تصویر خوبی از کشور نداشتند اما با ورود به کشور ایران از شگفت زده شدند و تصورات مثبت جای خود را به تصویر سازی های منفی داده است.

 

اما نکته قابل تامل برگزاری این المپیاد ها در ایران  است که پرسش هایی را در ذهن تداعی می کند که آیا در شرایط اقتصادی کنونی کشور که معیشت افراد جامعه را به مخاطره انداخته است صرف این هزینه ها صحیح است؟ چگونه وزارت آموزش و پرورش که همواره با کمبود بودجه مواجه است می تواند برای برگزاری این مراسم ها از دولت میلیاردها پول دریافت کند؟ وزارت خانه ای که برای پرداخت معوقات مجبور است تا املاک مردم همچون اردوگاه شهید باهنر را به عنوان ضمانت بانک قرار دهد  تا بتواند 4 هزار میلیاردتومان وام دریافت کند و شائبه ی فروش آن هم به وجود بیاید می تواند میزبان این المپیاد ها باشد و از آمادگی برگزاری المپیاد جهانی سلول های بنیادی هم سخن به میان آورد.

 

هزینه ای برای برگزاری این مراسم از سوی فاطمه مهاجرانی،  رئیس مرکز استعدادهای درخشان رقمی معادل 15 میلیارد تومان اعلام شد. رقمی که به گفته ی او خرج تجهیزات آزمایشگاهی و لپ تاپ هم شده است که با وجود نوسانات ارزی این وزرات خانه مجبور به خریداری شده است.

 

در این باره باید گفت؛ ایران به مدت یک هفته میزبان 510 نفر ازسراسر جهان بود. به عبارتی اگر بودجه برگزاری این رویداد را بر تعداد میهمانان تقسیم کنیم، مبلغی بیش از 294 میلیون تومان برآورد می شود.

 

این درحالی است که هرماه شاهد تجمعات فرهنگیان شاغل و بازنشسته در مقابل مجلس شورای اسلامی و وزارت آموزش و پرورش هستیم که نسبت به وضعیت معیشتی و معوقات گلایه دارند.

 

در این روزها هم شاهد، حذف برخی از امتیاز ها همانند سختی کار، حق عائله‌مندی فرهنگیان زن مجرد، حق ویژه از پاداش پایان خدمت از احکام کارگزینی فرهنگیان هستیم که نگرانی هایی را در قشر فرهنگی به وجود آورده است. این اتفاق ها بیشتر از تاثیر مالی تاثیر روانی بر این قشر دارد  و از دغدغه های آنان است که چرا به بهانه های مختلف از حقوقشان کسر می شود. در مقابل هم این دست و دلبازی های دولت را به این وزارت خانه  برای برگزاری این دسته از المپیاد ها می بینند معتقدند که در تلاش برای بهبود معیشت آنان اجحاف شده است.

 

این مراسم ها در حالی برگزار می شود که سه شنبه هر هفته محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که مسئولیت توزیع منابع را برعهده دارد از سختی تامین هزینه های جاری و معمول کشور می گوید که پرداخت مطالبات فرهنگیان یا پاداش فرهنگیان بازنشسته هم جزو همین سختی هاست.میان برگزاری این دسته از مراسم های میلیاردی با آنچه که از کمبود بودجه برای تامین مطالبات فرهنگیان سخن به میان می آید و در عمل نیز نشان داده می شود تناقض های زیادی وجود دارد.

 

 

کد خبر 717295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha