استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای حل مشکلات بخش صنعت

معاون آموزش و پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت از اجرای طرح تاپ و استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای حل مشکلات بخش صنعت در قالب این طرح خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، برات قبادیان امروز (30 تیر) در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن که در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، بیان کرد: هر جا از علم استفاده کردیم، آنجا موفق بوده ایم و جاهایی که موفق نبوده ایم، سنتی کار کرده و از علم بهره نبرده ایم.

 

وی ادامه داد: ما مشکلاتی داریم که برخی ابرچالش شدند، زیرا علمی با آنها برخورد نکرده و به سراغ راه های علمی و معقول نرفته و از سرمایه هایمان درست استفاده نکرده ایم.

 

معاون آموزش و پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت اصافه کرد: امروز سه سرمایه وجود دارد، منابع و مواهب الهی نظیر نفت و گاز، سرمایه فیزیکی مانند کارخانه که بشر درست کرده و سرمایه دیگر هم سرمایه انسانی است.

 

وی عنوان کرد: مشکلی که وجود دارد این است که ما سرمایه انسانی را سرمایه ندانسته ایم و کنار گذاشتن این سرمایه فقر فرهنگی است و ما جزو دو سه کشور اول دنیا در این سرمایه هستیم ولی از این سرمایه ها استفاده نکردیم.

 

قبادیان با اشاره به ضرورت توجه به فناوری در حوزه تولید اعلام کرد: امروز فناوری حرف اول را در دنیا می زند و در کیفیت و قیمت هم این فناوری است که حرف اول را می زند و اگر قرار باشد که کشوری توسعه پایدار یابد، باید از علم استفاده کنیم.

 

وی گفت: گلوگاه در آینده ماندن، تحقیق و توسعه است و باید با فکر، تحقیق، نوآوری و خلاقیت تولید صورت گیرد و برای توسعه پایدار باید از سرمایه انسانی استفاده کنيم و هیچ کشوری سرمایه ما را ندارد.

 

معاون آموزش و پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به طرح تاپ و ضرورت تحقیق و توسعه اظهار کرد: از 98 هزار بنگاه اقتصادی، 2 هزار مورد سراغ R&D رفته اند و این در حالی است که ما در دانشگاه 80 هزار عضو هیئت علمی و یک میلیون و 200 هزار دانشجوی ارشد و دکترا داریم که باید یک میلیون و 200 هزار پایان نامه نوشته شود که به دنبال این هستیم این افراد را در حوزه صنعت آورده و مشکلات را فهرست کنیم تا بروند در حوزه صنعت و مشکلی را حل کنند و  قطع یقین اینها در همین واحدها جذب خواهند شد.

 

وی خاطر نشان کرد: صنعت و دانشگاه باید آشتی کنند و برای این منظور با وزارت علوم هم صحبت کرده و استقبال کرده اند و این اقدامات در نهایت منجر به تولیدی کالا دانش بنیان می شود.

 

کد خبر 717131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha