تغییر کابینه؛ لزوم بقای دولت های دوم/ آیا روحانی هم تن در می دهد؟

تغییر در تیم، فشاری است که همواره بر دور دوم دولت ها وارد شده و تا کنون روسای جمهور در مقابل این فشارها توان مقابله نداشته اند و حالا نوبت به روحانی رسیده و باید دید که او هم دست به تغییر می زند یا می تواند در مقابل این فشارها دوام بیاورد.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، این روزها به هر محفل سیاسی و رسانه ای که سر بزنید در مورد لزوم ایجاد تغییر کابینه دوازدهم صحبتی در میان است و ثانیه ها و دقیقه ها برای حسن روحانی مانند مربی تیم ملی طی می شود که در نیمه دوم از او انتظار تعویض و معجزه دارند.

 

از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا کارشناسان اشکال کار دولت دوازدهم را در تیم اقتصادی روحانی می بینند و از او می خواهند تا دست به تغییر تیم اقتصادی بزند.

 

غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این باره به شبستان گفته که "ما معتقدیم که باید تغییراتی در دولت ایجاد شود. این تغییرات می تواند باعث تغییر روحیه شود و شاید با این تغییرات تا حدودی مشکلات نیز کاهش یابد. گرچه این مشکلات حذف شدنی نیست ولی ما می توانیم در راستای کاهش آنها گام برداریم.مردم تمایل دارند که تغییرات در حوزه اقتصادی باشد گرچه من معتقدم ما در بخش های سیاسی و اجتماعی و دفاعی نیز نیاز به تغییراتی داریم ولی اولویت اول ما مسایل اقتصادی است."

 

علاوه براین علیرضا رحیمی، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی یادآور شد که "ایجاد تغییرات در دولت بستگی به تصمیم شخص رییس جمهور به عنوان رییس کابینه دارد و قاعدتا نباید فشارهای بیرونی منجر به این شود که تغییرات غیرکارشناسی اتفاق بیفتد البته معتقدیم تغییرات نباید با تأخیر باشد چرا که با تاخیر پاسخ لازم به افکار عمومی و نیاز جامعه داده نمی شود."

 

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح استیضاح وزیر اقتصاد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بررسی طرح استیضاح وزیر اقتصاد در جلسه روز گذشته کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و به دلیل اینکه این طرح دارای 17 محور بود نیاز به تشکیل جلسه فوق العاده ای برای بررسی آن بود لذا تایید شد بعد از تعطیلات دو هفته ای مجلس در جلسه ای فوق العاده مجددا در کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.با توافق نمایندگان استیضاح کننده این جلسه که در واقع جلسه نهایی برای بررسی استیضاح وزیر اقتصاد است در هفته بعد از تعطیلات دو هفته ای مجلس برگزار می شود.

 

اکبر ترکان از نزدیکان دولت و عضو حزب اعتدال و توسعه هم در این مورد به روحانی یادآور شده که "ارنج تیم اقتصادی خود را تغییر دهد". او در گفت و گو با فارس گفت: "شما می‌بینید مربیان بزرگ، در مقابل تیم رقیب، یک ارنج خاصی را به میدان می‌فرستند. وقتی شرایط بازی عوض می‌شود، ارنج را حفظ می‌کنند یا تغییر می‌دهند؟ خب، در چنین شرایطی، دوسه بازیکن‌ را روی نیمکت می‌آورند و چند بازیکن دیگر را به زمین می‌فرستد. اینطور نیست؟! ما امروز در شرایطی هستیم که تحریم‌های ایالات متحده، به شکل ظالمانه‌ای علیه ما آغاز شده است.این شرایط، شرایط خاصی است. ما باید مردانی که برای مقابله با تحریم‌ها مناسب هستند را به عرصه بفرستیم. بنابراین باید تعدادی به روی نیمکت بیایند و تعدادی وارد میدان شوند که بتوانند با تحریم‌ها مقابله کنند."

 

اگر چه رئیس جمهور تاکنون سخنی در خصوص تصمیمش در این باره نزده اما اطرافیان او ابتدا با اشتیاق از تغییرات خبر دادند و این روزها همگی به اتفاق معتقدند روحانی خودش تصمیم می گیرد.

 

در همین رابطه محمود واعظی نزدیکترین فرد دولت به حسن روحانی چندی پیش خبر از تغییر در کابینه در آینده نزدیک داده بود اما چهارشنبه حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت گفت:‌ "این موضوعی است که شخص رئیس جمهور باید در مورد آن حرف بزند اما امروز در این زمینه صحبتی نشد. این آقای رئیس جمهور است که باید در این مورد حرف بزند که می‌تواند با چه کسانی و با چه ویژگی هایی کار کند آن چیزی که مهم است هماهنگی و روح مسئولیت پذیری اعضای کابینه است."

 

تغییر کابینه؛ لزوم بقای دولت های دوم

 

اما تنها حسن روحانی نیست که دچار این فشارها شده پیش از این هم روسای جمهور در دولت دوم خود با فشارهای زیادی به منظور ایجاد تغییر در کابینه روبرو بودند و در نهایت ناچار به این تغییرات می شدند، اگرچه دولت دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بدون تغییر بود. در زیر تاریخچه تغییرات دولت های دوم در دوره روسای جمهور قبل را می خوانید:

 

کابینه دوم سید محمد خاتمی رئیس دولت های هفتم و هشتم (11 مرداد 1380- 12 مرداد 1384)

وزیر راه و ترابری: خرم توسط مجلس استیضاح شد و جای خود را به رحمتی داد.

وزیر علوم: مصطفی معین جای خود را به جعفر توفیقی داد.

تغییرات در کابینه در میان دولت اول و دوم:

وزیر آموزش و پرورش: حاجی جایگزین مظفر

وزیر ارتباطات: معتمدی جایگزین عارف

وزیر دارایی: مظاهری جایگزین نمازی

وزیر بهداشت: پزشکیان جایگزین فرهادی

وزیر تعاون: صوفی جایگزین حاجی

وزیر کشاورزی: حجتی جایگزین سعیدی کیا

وزیر کار: خالقی جایگزین حاجی

 

کابینه دوم محمود احمدی نژاد روسای دولت های نهم و دهم (12 مرداد 1388 – 12 مرداد 1392)

 

وزیر ارتباطات: تقی پور در اواخر عمر دولت دهم جای خود را به نامی داد.

وزیر امورخارجه: متکی وقتی در سفر سنگال بود برکنار شد و صالحی جایگزین وی شد.

وزیر بهداشت: مرضیه وحید دستجردی اولین وزیر زن بعد از انقلاب با حاشیه‌های فراوان با طریقت منفرد تعویض شد.

وزیر راه و ترابری: بهبهانی نیز با استیضاحی جنجالی و بدون حضور رئیس جمهور برای دفاع از وی برکنار شد؛ بدلیل اینکه بسیاری این استیضاح مثبت بهبهانی را به دلیل حاشیه های عدم حضور احمدی نژاد در جلسه دفاع می دانند، این تغییر هم به نام وی نوشته می شود.

وزیر نفت: میرکاظمی از وزارت نفت رفت و قاسمی ساکن وزارت خانه خیابان طالقانی ( محل وزارت نفت) شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: شیخ الاسلام با استیضاح مجلس جای خود را به عباسی داد؛ این استیضاح را نیز به دلیل همان حاشیه سازی ها به نام احمدی نژاد می نویسند.

تغییرات در کابینه در میان دولت اول و دوم:

وزیر آموزش و پرورش: حاجی بابایی جایگزین علی احمدی

وزیر ارتباطات: تقی پور جایگزین سلیمانی

وزیر اطلاعات: مصلحی جایگزین اژه ای

وزیر بازرگانی: غضنفری جایگزین میرکاظمی

وزیر بهداشت: وحید دستجردی جایگزین لنکرانی

وزیر جهاد کشاورزی: خلیلیان جایگزین اسکندری

وزیر دادگستری: بختیاری جایگزین الهام

وزیر دفاع: سردار وحیدی جایگزین سردار محمدنجار

وزیر علوم: دانشجو جایگزین زاهدی

وزیر ارشاد: سید محمد حسینی جایگزین صفارهرندی

 

گزارش از پریسا رهنما

کد خبر 717110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha