ضرورت برنامه ریزی برای شناساندن جایگاه موسیقی مقامی خراسان شمالی

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت برنامه ریزی برای شناساندن جایگاه موسیقی مقامی خراسان شمالی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ محمد مجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه سومین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی در سالن مهرگان مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین با اشاره به ظرفیت های خراسان شمالی در بخش هنر و موسیقی گفت: موسیقی در خراسان شمالی هم پیشینه تاریخی دارد و هم قطب موسیقی مقامی مقبولیت عمومی را داراست.

 

وی، لازمه تبدیل شدن خراسان شمالی به پایتخت موسیقی مقامی را برنامه ریزی مستمر از سوی متولیان و فعالان هنر موسیقی مقامی دانست و در ادامه به تبیین ویژگی هایی از این هنر ارزشی و تاثیرگذار پرداخت.

 

حسینی اضافه کرد: با برنامه ریزی خلاقانه می توان خراسان شمالی را به عنوان یکی از شبکه های فرهنگ و هنر برجسته کرد.

 

محمدرضا صالحی، استاندار خراسان شمالی هم در این مراسم در حمایت از هنر و هنرمندان گفت: هنرمند، ایجاد کننده و خالق هنر است و هنرمندان را از این جهت حمایت می کنیم که در ادامه حرکت خدایی به خلق هنر می پردازند.

 

وی با اشاره به اینکه موج زیبایی شناسی هنری را در ویژگی های ژرف مقامی موسیقی مقامی در این استان مشاهده می کنیم، وسعت در مفاهیم و پردامنه بودن مفاهیم ارزشمند موسیقی مقامی را از ویژگی های مهم موسیقی دانست و بیان داشت: هنرمندان کمک کنند تا بنیان های علمی، باستانی و تاریخی موسیقی مقامی استان معرفی شود تا فرصت معرفی این استان به عنوان پایتخت موسیقی مقامی فراهم شود.

 

حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در این مراسم با بیان اینکه افرادی که برای اعتلای موسیقی مقامی تلاش می کنند، نگهبانان و حافظان این میراث عظیم هستند، افزود: پیشکسوتان موسیقی مقامی، ریشه های کهن این هنر سترگ هستند و  باید برای حفظ اصالت موسیقی مقامی، نگاه جوانان به پیشکسوتان باشد.

 

وی با تاکید بر ضرورت بازخوانی نقاط قوت و ضعف این هنر تاکید کرد: از ایده ها، برنامه ها و طرح ها برای شکوفایی موسیقی مقامی استقبال می کنیم.

 

حسین حصاری، دبیر سومین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی هم در این آئین، استقبال فعالان موسیقی مقامی را در جشنواره منحصر به فرد و بی سابقه دانست و با اشاره به اینکه ۱۰۰ اثر در بخش های تک نوازی، گروه نوازی، پژوهشی و تولیدی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، گفت: ۶ برگزیده در بخش تک نوازی بانوان، پنج برگزیده در بخش تک نوازی زیر ۳۰ سال و  سه برگزیده در بخش تک نوازی بالای ۳۰ سال، پنج اثر گروه نوازی، سه اثر پژوهشی و  دو اثر تولیدی تقدیر می شود.

 

در آئین پایانی سومین جشنواره موسیقی مقامی استان برترین های بخش پژوهشی، تک نوازی و گروه نوازی پس از رقابت، انتخاب و از آنها در این آئین تجلیل شد.

 

 

کد خبر 716967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha