خبرگزاری شبستان – چهارمحال و بختیاری
فاصله زمانی یکم ذی القعده سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (سلام الله علیها) تا یازدهم ذی القعده سالروز ولادت ثامن الائمه شمس الشموس عالم آل محمد (صل الله علیه و آله و سلم) حضرت امام رضا (علیه السلام) با عنوان دهه کرامت نامگذاری شده که جشن ها و آئین های شادباش و معنوی ملهم از آموزه های رضوی در سراسر ایران اسلامی و خارج از کشور به یمن قدوم موالید نورانی برگزار می شود.
هرساله با آغاز دهه کرامت و میلاد کریمه اهل بیت (علیه السلام) دل عاشقان اهل بیت آرام و قرار ندارد تا با دیدن ضریح امام رضا (علیه السلام) از جلوه های کرامت امام مهربانی ها سیراب شود و آرام گیرد، اما از آنجا که شوق دیدن حرم مطهر برای همگان فراهم نیست، حضور کاروان های زیر سایه خورشید گوشه ای از لذت وصل بارگاه علی ابن موسی الرضا را برای ساکنان تمامی شهرها و روستاهای ایران به ارمغان می آورد. در این میان دلدادگان ضامن آهو در 15 کشور دیگر نیز بی نصیب از نور خورشید نیستند و این کشورها با حضور کاروانهای زیر سایه خورشید منور می شوند.
امسال یازدهمین دوره برگزاری جشنواره مردمی و بین المللی زیر سایه خورشید همزمان با دهه کرامت در حال برگزاری است و فضای کشور را با معنای والای زیارت، معنویت، برکت و کرامت در آمیخته و چه حاجات و آرزوهایی که در این ایام به برکت نور خاندان کرامت در این مرز و بوم برآورده نمی شود.
امسال چهارمحال و بختیاری نیز برای ششمین سال متوالی در زیر سایه خورشید منور شده و مردم دلداده و عاشق خاندان عصمت و طهارت بار دیگر فرصتی یافته تا با حضور خدام رضوی شوق زیارت و حس ناب بندگی را در فضای عطرآگین رضوی درک کنند.
روز جمعه 29 تیر کاروان خادمان رضوی با استقبال گرم و پرشور مردم دوستدار اهل بیت وارد استان چهارمحال و بختیاری شدند و مردم با شوق فراوانی ارادت خود را به این خادمان که پیام آور مهربانی و رافت امام مهربانی ها بودند نشان دادند.
ویژه برنامه های جشنواره زیر سایه خورشید هرساله از سوی هیئت عاشقان ولایت شهرکرد در استان ساماندهی می شود و امسال نیز به همت جوانان این هیئت برنامه های متعددی در سطح استان در حال برگزاری است.
ابراهیم ابراهیمی، دبیر جشنواره زیر سایه خورشید چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه حضور خادمان رضوی و کاروان زیر سایه خورشید در استان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد گفت: این استان از 29 تیر تا چهارم مرداد ماه میزبان نه تن از خادمان مرقد مطهر امام رضا (علیه السلام) است.
وی افزود: خادمان رضوی که به 2 گروه تقسیم می شوند همزمان با دهه کرامت در 20 شهر و 40 روستای استان حضور پیدا می کنند و جان های عطشناک مردم را سیراب می کنند.
دبیر جشنواره زیرسایه خورشید چهارمحال و بختیاری، جشن های مردمی را از شاخص ترین برنامه های این جشنواره اعلام کرد و گفت: سرکشی از مراکز درمانی و دلجویی از بیماران، دیدار با خانواده شهدا، دیدار با خانواده های بی بضاعت، حضور در زندان ها، سرکشی از مراکز توانبخشی، حضور در بقاع متبرکه و امامزادگان و سرکشی از مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست از دیگر برنامه های شاخص جشنواره زیر سایه خورشید است.
ابراهیمی، سرکشی از 2 روستای محروم سرآقاسید و خویه را از دیگر برنامه های محوری خادمان رضوی در استان برشمرد و ادامه داد: حضور در برنامه های دانش آموزی و دانشجویی، توزیع بسته های تبرکی، حمایت از زندانیان جرائم غیر عمد، حضور در مراکز اصلاح و تربیت و سرکشی از واحدهای تولیدی، حضور در گلزار شهدا، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و توزیع بسته های تبرکی از دیگر این برنامه ها به شمار می رود.
دبیر جشنواره زیر سایه خورشید چهارمحال و بختیاری افزود: سال گذشته 90 هزار مخاطب مستقیم و 400 هزار مخاطب غیرمستقیم در استان از برنامه های جشنواره زیر سایه خورشید بهره مند شدند.
اما در کنار ویژه برنامه های کاروان زیر سایه خورشید جشن های مردمی دهه کرامت یکی از شاخص ترین برنامه های این دهه به شمار می رود و نقش مهمی در برگزاری هرچه باشکوه تر این ایام دارد و همه ساله با استقبال و حضور پررنگ مردم روبرو می شود که ساماندهی این برنامه بر عهده کانون های مساجد گذاشته شده است.
برنامه ریزی، سیاستگذاری و هماهنگی برنامه های مردمی جشنواره بین المللی امام رضا (علیه السلام) در دهه کرامت توسط شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت صورت می گیرد و بیش از 30 دستگاه، نهاد و تشکل مردمی و فرهنگی در این ستاد عضویت دارند و با مسئولیت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور عهده دار ساماندهی جشن های این ایام هستند.
حجت الاسلام مراد یوسفی، دبیر ستاد دهه کرامت چهارمحال و بختیاری گفت: دبیرخانه ستاد عالی کانون های مساجد کشور از سال 1387 با همکاری دستگاه های مختلف مذهبی، فرهنگی و اجرایی کشور شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی در دهه کرامت را تشکیل داد و طی سال های گذشته در این حوزه فعالیت قابل توجهی داشته است.
وی با تاکید بر مردمی برگزار کردن فعالیت های فرهنگی هنری، تصریح کرد: کانون های مساجد به واسطه اینکه با جمعیت قابل توجهی از مردم در ارتباط هستند و جوانان و نوجوانان فعالان این کانون ها به شمار می روند بهترین نهاد برای برگزاری برنامه های مردمی به ویژه جشن های دهه کرامت است.
دبیر ستاد دهه کرامت چهارمحال و بختیاری، دهه کرامت را بهترین فرصت برای تبیین و تمعیق فرهنگ رضوی در کشور دانست و گفت: نهادهای عضو ستاد دهه کرامت با اجرای ویژه برنامه های مختلف می توانند در نهادینه سازی آموزه های دینی و توسعه فرهنگ و سیره ائمه اطهار (علیه اسلام) نقش موثری ایفا کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری همچنین از برگزاری 550 عنوان برنامه در استان خبر داد و گفت: چاپ و انتشار اقلام تبلیغاتی، برپایی نمایشگاه عکس رضوی، حمایت از اشعار آئینی، برگزاری سومین جشنواره تولید کتاب رضوی، همایش تجلیل از فعالان قرآنی و هنرمندان آئینی، برپایی کارگاه آموزشی خطاطی و خوشنویسی با نام و القاب امام رضا (علیه السلام) از جمله این برنامه ها به شمار می رود.
حجت الاسلام یوسفی ادامه داد: اجرای ویژه برنامه جشن کرامت در مساجد استان، برپایی دومین همایش تجلی عصمت، برپایی ایستگاه های صلواتی، کارگاه مهارت های ارتباطی و مشاوره قبل از ازدواج، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب معصومی و برگزاری سلسله نشست های شبهه زدایی دینی از دیگر این برنامه ها است.
نظر شما