سخنان مرحوم احمدی همه از سر حسن نیت بود

مرحوم دکتر احمدی طلبه حوزه بود، ولی وقتی به سازمان سمت آمد هر وقت مساله‌ای مطرح می‌شد مجددا به حوزه رجوع می‌کرد و همواره نیز از دانشگاه دفاع کرد. نمی‌توانم بگویم هر چه او گفته است با آن موافق هستم،‌ اما یقینا هر چه گفته، با حسن نیت بوده است.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از فرهنگستان علوم، مراسم چهلمین روز درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، عضو گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان مطالعه و برنامه‌ریزی کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) و استاد سابق فلسفه دانشگاه تهران روز سه‌شنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۶ با حضور دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین علی اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر محمود نیلی‌احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم و برخی شخصیت‌های علمی و سیاسی و استادان دانشگاه در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

 

در این مراسم، وزیر علوم، رئیس دانشگاه تهران، سرپرست سازمان مطالعه و برنامه‌ریزی کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، رئیس فرهنگستان علوم و جمعی از شخصیت‌های سیاسی و دانشگاهی دیگر درباره ویژگی‌های اخلاقی و علمی و اهتمام مرحوم دکتر احمدی به خدمت و جهد در راه ارتقای علم و اخلاق به ایراد سخنرانی پرداختند.

 

همچنین در این مراسم پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیام رئیس محترم جمهوری و رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت درگذشت حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر احمد احمدی قرائت شد.

 

دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران طی سخنان خود در این مجلس تحمل مرگ دوست در هر سن و سال را بسیار طاقت‌فرسا و مشکل توصیف کرد و گفت: ما در سنت گرامی اسلام یاد اموات را گرامی می‌داریم و به نیکی از آن‌ها یاد می‌کنیم، اما آنچه در مورد دکتر احمدی دیدیم فقط ذکر خیر از یک استاد فقیه نبود، بلکه حکایت از بزرگی شأن و قدر آن مرحوم بود.

 

 

 

وی در ادامه تصریح کرد: مرگ یکی از وجوه زندگی انسان و همواره با انسان است،‌ یک روز زندگی تمامی انسان‌ها پایان می‌پذیرد و استثنایی در این زمینه وجود ندارد، بنابراین، من مرگ دوست را تحمل می‌کنم و لازم نیست از اوصاف و زندگی مرحوم دکتر احمدی چیزی بر زبان بیاورم.

 

رئیس فرهنگستان علوم ابراز کرد: من 50 سال با مرحوم احمدی زندگی کردم و خیلی خوشحال هستم امروز هم توفیقی پیدا کنم تا یادی از دوست گران‌مایه خود به زبان بیاورم، در واقع دکتر احمدی یک فرد متشرع اخلاقی و متواضع بود و هیچ وقت قبول نکرد که به او اقتداء کنند.

 

دکتر داوری وظیفه‌شناسی را یکی دیگر از ویژگی‌های بارز مرحوم دکتر احمدی توصیف کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما مساله علوم اجتماعی و تلقی ما از علوم اجتماعی است. انصافاً حضور دکتر احمدی در سمت ریاست این سازمان، مناسب‌ترین انتخاب در این زمینه بود و آن مرحوم همواره با وظیفه‌شناسی خود مسائل علوم انسانی و اجتماعی را پیگیری می‌کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: آخرین جلسه‌ای که از محضر آن استاد بهره بردم، در مورد قرآن و ترجمه‌های آن صحبت می‌کرد. او قرآن شناس واقعی بود و همواره با قرآن انس داشت و من در محضر ایشان بسیاری از ابهامات خود در زمینه قرآن را برطرف کردم، به طوری که حتی در فهم یک آیه مشکل داشتم که او در رفع این مشکل کمکم کرد.

 

رئیس فرهنگستان علوم در پایان یادآور شد: مرحوم دکتر احمدی طلبه حوزه بود، ولی وقتی به سازمان سمت آمد هر وقت مساله‌ای مطرح می‌شد مجددا به حوزه رجوع می‌کرد و همواره نیز از دانشگاه دفاع کرد. نمی‌توانم بگویم هر چه او گفته است با آن موافق هستم،‌ اما یقینا هر چه گفته، با حسن نیت بوده است.

کد خبر 716669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha