به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد حسین محرابی سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی امروز(۲۵ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت دهه پر خیر و برکت کرامت با بیان اینکه نظام های سیاسی در دنیا به دو دسته نظام های دینی و غیر دینی تقسیم می شوند، گفت:در نظام های غیر دینی که ایدئولوژیک نیستند صرفا نظر مردم حاکم است و هر چه را مردم رای بدهند اجرا می گردد لذا در برخی کشور های پیشرفته و مدعی هدایت بشر متاسفانه قوانین شرم اوری تصویب و اجرا می شود.
وی ادامه داد: دسته دیگری از نظام ها عقیدتی و دینی هستند، در این نظام ها وقتی مردم آن را پذیرفتند یعنی کشور با آن شرایط اداره می شود که جمهوری اسلامی از این دسته نظام های عقیدتی و دینی است مثلا در سال ۵۸ بیش از ۹۸ درصد مردم رای به نظامی دادند که در آن جمهوریت و اسلامیت وجود دارد و بر اساس آرای مردم و چارچوب اسلام اداره می شود.
حجت الاسلام محرابی با اشاره به اینکه در سال ۶۸ امام(ره) گروهی را برای بازنگری قانون اساسی تشکیل دادند که ترکیبی از تمامی جناح ها بود، اظهارداشت:بعد از اصلاح قانون مردم مجدد به ان رای دادند که در اصل چهار این قانون ذکر شده بود کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و سیاسی باید بر اساس موازین اسلامی باشد و اجرا، تشخیص و اعمال آن بر عهده فقهای شورای نگهبان است.
سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی با بیان اینکه شورای نگهبان چندین وظیفه دارد که مهمترین آن نظارت بر وضع قوانین است، افزود:در هر مسئله ای که مجلس وارد شود باید مصوبات آن به تصویب شورای نگهبان برسد غیر از موضوع اعتبارنامه نمایندگان و رای برای حقوقدانهای شورای نگهبان.
وی با تاکید بر اینکه تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است، افزود:یکی از وظایف شورای نگهبان نظارت بر انتخابات است که به دو دسته نظارت بر داوطلبها و بررسی صلاحیت ها و نظارت بر آرای مردم تقسیم می شود، در بررسی صلاحیت انتخابات ریاست جمهوری و مجلس خبرگان دفاتر استان ها هیچ نقشی ندارند و این روند در مرکز انجام می شود.
حجت الاسلام محرابی با بیا اینکه در انتخابات گذشته مجلس در استان ۸۵۴ نفر را بررسی صلاحیت کردیم که عدم رعایت برخی مسائل از سوی داوطلب ها باعث رد صلاحیت بعضی از آنها می شود، ادامه داد:علیه شوری نگهبان حرفها و قضاوت های نادرست فراوانی صورت می گیرد که در بخشی از آن اشکال مربوط به خود شورای نگهبان است چرا که اطلاع رسانی کمی انجام می دهد.
سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی اظهارداشت:مجازات هایی که برای جرایم انتخاباتی در نظر گرفتند بازدارنده نیست و باید اصلاح شود لذا نمایندگان مجلس باید اهتمام بیشتری به اصلاح قوانین در موارد مختلف داشته باشند.
نظر شما