به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، معصومه مرادیان بیان کرد: بسیاری از دختران تحصیل کرده استان برای رفع نیازهای روانی، اجتماعی و اقتصادی خود به صورت قراردادی و موقت با حقوق بسیار اندک مشغول به کار هستند و درخواست های بسیار زیادی برای اشتغال ثابت در ادارات و دستگاه های اجرایی دارند.
وی افزود: بسیاری از دختران استان به دلیل فقر مالی یا اقامت در مناطق محروم و دورافتاده از تحصیل بازمانده اند که برای رفع این مشکل تفاهم نامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش توسط دفتر امور زنان برای بهسازی یا بازسازی مراکز آموزشی نزدیک به روستاها و مناطق محروم منعقد شده است.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری قزوین ادامه داد: یکی از مشکلات امروز جامعه بالا رفتن سن دختران و پسران و ازدواج نکردن آنها است که در بعضی از روستاها این امر به دلیل مهاجرت مردان و پسران به شهرها برای کسب شغل و همسرگزینی در شهرها به وجود آمده است.
وی عنوان کرد: حضور دختران مجرد با سن بالا و فاقد شغل در روستاها موجب می شود آنها سربار خانواده فرض شوند که برای حل این مشکل به دنبال تشکیل تعاونی های اشتغالزایی دختران و بانوان روستایی از محصولات روستا هستیم.
مرادیان اعلام کرد: برعکس این جریان برخی از روستاهای استان ، شهرک های اقماری و حتی جنوب شهر قزوین گرفتار ازدواج های زودرس هستند که به دلیل شکل نگرفتن سن واقعی ازدواج، آسیب های اجتماعی دیگر از قبیل زایمان زودرس و طلاق زودرس را به دنبال دارد.
وی تأکید کرد: از همین رو آموزش برای پیشگیری از ازدواج های زودرس به ویژه به مردان را در واحدهای تولیدی و اتحادیه ها در دستور کار قرار داده ایم تا هم مهارت های زندگی را به مردان آموزش داده و هم ازازدواج های زودرس جلوگیری کنیم.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: همچنین برای برگزاری دوره های آموزشی کسب و کار با کانون زنان بازرگان استان اقداماتی انجام داده ایم تا دوره های مهارتی کسب و کار مناسب با فضای روستاها و شهرها برای دختران و بانوان استان برگزار شود.
وی توضیح داد: برگزاری دوره آموزشی کسب و کار زنان 20 تا 40 سال طی 21 تا 23 شهریورماه سال جاری برای آموزش به 100 نفر از زنان و دختران جوان استان درنظر گرفته شده و تمام برنامه ریزی ها برای اسکان و تغذیه زنان و دخترانی که از مناطق دور استان دراین برنامه شرکت می کنند، انجام شده است.
مرادیان خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مشکلات دختران استان این است که گاهی مورد ظلم و آزار پدر، برادر و همسر قرار می گیرند که برای رفع این مشکل با کانون وکلای استان تفاهم نامه همکاری امضا شد تا دختران آزار دیده به صورت رایگان از حمایت قانونی این کانون برخوردار شوند.
وی افزود: رسیدگی به وضعیت زنان زندانی استان هم در دستور کار ما قرار دارد و طی بازدید چهار ساعته از زندان زنان درخواست های آنان را برای رسیدگی تلخیص کرده و با رئیس کل دادگستری استان مطرح کردیم.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری قزوین اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته و با دستور رئیس کل دادگستری استان رسیدگی به وضعیت زنان زندانی هم تحت نظارت گروه نجات قرار گرفت تا به صورت ویژه به وضعیت آنها رسیدگی شود که خوشبختانه این همراهی و همکاری افق روشنی را در مسیر تحقق مطالبات زنان ایجاد کرد.
وی یادآور شد: همچنین دفتر امور زنان و خانواده استانداری فراخوانی برای حمایت از طرح های کارافرینی زنان و دختران نخبه منتشر کرده و برای ازدواج افراد کم بضاعت با بنیادهای ازدواج آسان مذاکراتی انجام داده ایم.
نظر شما