پر شدن استخر ۱۰ درصد شهروندان تهرانی با آب شرب

عضو شورای شهر تهران با اشاره به پیامدهای بحران آب گفت: حدود ۱۰ درصد شهروندان تهرانی از آب شرب تصفیه‌شده برای پرکردن استخرهای خود استفاده می کنند.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدآرش حسینی میلانی در هفتاد و ششمین جلسه شورای شهر تهران و در نطق پیش از دستور با اشاره به موضوع بحران کم آبی گفت: حدود سه ماه پیش برای اولین بار برای شهری بین المللی و با جمعیت 4 میلیون نفر کیپ تاون آفریقای جنوبی روز صفر در حال رخ دادن بود.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران روز صفر را روزی عنوان کرد که همه برای زندگی آب بسیار کمی معادل 25 لیتر در روز خواهند داشت و افزود: با بارش های معجزه آسا این شهر از روز صفر رها شد اما تجربه این شهر زنگ خطر اثرات تغییر اقلیم بر منابع آبی شهرهای بزرگ را به صدا درآورد.

 

میلانی با اشاره به اینکه همه شهروندان تهرانی با بحران آلودگی هوا، تخریب باغات و ترافیک سنگین آشنا هستند، خاطرنشان کرد: امروز با بحران دیگری مواجه هستیم که معضل کم آبی در شهر تهران است.

 

وی خاطرنشان کرد: تامین منابع آب شرب شهروندان، حفظ میراث فرهنگی و صیانت و ماندگاری فضاهای سبز شهری نیاز دارد تا دست به جراحی های بزرگ بزنیم تا بتوانیم علاوه بر کنترل وضعیت، حداقل های موجود را نیز تثبیت کنیم.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران جمعیت پایتخت را در سال 87، 300 هزار نفر عنوان کرد و گفت: در آن زمان 48 رشته قنات به میزان 2 و نیم میلیون متر مکعب آب این شهر را تامین می کرد اما در سال گذشته مصرف آب شرب هشت و نیم میلیون نفری تهران از یک میلیارد متر مکعب فراتر رفته است.

 

میلانی با بیان اینکه 10 درصد شهروندان تهرانی از آب شرب تصفیه شده برای پر کردن استخرهای خود استفاده می کنند، افزود: رشد سالانه تقاضای آب شرب خانگی در دو دهه گذشته به طور میانگین سه درصد در سال بوده است که این میزان در حال حاضر شتاب بیشتری گرفته است.

 

وی میزان هزینه های سرمایه گذاری برای هر متر مکعب آب را هزار تومان عنوان کرد و گفت: 50 درصد این هزینه از مردم گرفته می شود.

 

میلانی با بیان اینکه 123 میلیون متر مکعب روان آب به صورت فصلی و نابهنگام توسط کوهستان های مشرف به شهر تهران تولید می شود، گفت: به دلیل ورود فاضلاب و سایر آلودگی ها این روان آب ها کیفیت پایینی داشته و مانع جدی در احیای طبیعی روددره های تهران محسوب می شوند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران بحران آب را در کنار تهدیدهایی چون افول سرمایه های اجتماعی، رشد فردگرایی و روال همبستگی و انسجام عنوان کرد و گفت: موضوع بحران آب صرفا با اتکا به راهکارهای فنی و مهندسی برطرف نمی شود بلکه این موضوع باید به دغدغه ای مشترک برای همه شهروندان تبدیل شود.

 

میلانی با بیان اینکه زنگ های هشدار در خصوص معضل آب از مدت ها پیش به صدا درآمده است، گفت: متاسفانه این زنگ ها یا شنیده نشده یا با دولتی صرف کردن و پرداخت فنی به موضوع در خصوص بحران آب تصمیم گیری شده است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد برای آگاهی بخشی گسترده تر دو شاخص مصرف روزانه آب شرب شهر تهران و تغییرات مخازن سدهای تهران به صورت مستمر توسط شرکت آب و فاضلاب راه اندازی شود.

 

 

کد خبر 716016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha