آیت الله سید طاها موسوی هشترودی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم احیای کارکردهای مساجد تاکید کرد و گفت: همان گونه که در صدر اسلام مساجد مرکز رسیدگی به مشکلات مردم بودند، امروز هم باید چنین پایگاهی باشند.
وی بیان کرد: در گذشته حوزههای علمیه در کنار مساجد شکل میگرفتند و آنها بهترین محل برای سخنرانی و انتشار علمآموزی محسوب میشدند، اما امروز ایجاد مدارس و دانشگاهها موجب شده است که این نقش مساجد کمرنگ شود.
این استاد حوزه و دانشگاه بر لزوم گرهزدن مردم و خواستههای آنها با مساجد تاکید کرد و افزود: با ایجاد صندوقهای قرضالحسنه و رسیدگی به مشکلات مردم و همچنین در مناسبتها، میتوان حضور مردم در مساجد را گسترش داد و آنان را با مساجد پیوند زد.
موسوی هشترودی بر لزوم عادت کردن به حضور در مساجد تاکید کرد و گفت: باید حضور جوانان در مساجد را گسترش دهیم و امکانات تفریحی برای حضور همگان در آنها فراهم شود تا مساجد به عنوان خانه دوم مردم تلقی شوند به طور مثال میتوان به خانوادههای بیبضاعت رسیدگی کرد.
وی ادامه داد: مساجد باید کانون خدمات و حمایت از خانوادهها باشند یا مشاورههای حقوقی در مساجد به مردم ارایه شوند و حتی در بسیاری از مساجد زمینه کسب و کار برای همه فراهم شود.
استاد حوزه و دانشگاه، خاطر نشان کرد: بیتوجهی به مساجد، سبب آسیبهای فراوانی میشود، بنابراین متولیان آنها نباید این خانههای خدا را متعلق به گروه و سلیقه خاصی کنند، بلکه با مدیریت صحیح می توان زمینهساز رونق آنها شوند زیرا امروز باید در جذب نوجوانان، جوانان و حتی کودکان به مساجد برنامهریزی دقیق و اصولی شود.
موسوی هشترودی، گفت: یک امام جماعت به غیر از اقامه نماز در مسجد وظیفه دارد از نیازمندان دستگیری کند و به مردم کمک به همنوع را آموزش دهد، امروز بسیاری از ائمه جماعات به دلیل چند شغله بودن نمیتوانند وقت بیشتری را به مسجد و مردم اختصاص دهند و همین موجب میشود که مردم تعامل و ارتباطی با امام جماعت برقرار نکنند و سراغ جای دیگری را برای رسیدگی به مشکلاتشان بگیرند.
نظر شما