به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، انوشیروان محسنی بندپی، رییس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری امروز گفت: اشتغال و توانمندسازی معتادان از برنامه های سال ۹۷ سازمان بهزیستی کشور است.
وی افزود: با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در ١١ استان دنبال پیگیری وضعیت اسکان و اشتغال ٣ هزار معتاد هستیم.
بندپی به پذیرش ٧١ هزارو ۶٠٠ معتاد در مراکز ماده ١۵ و ١۶ اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی تنها مسئول صدور مجوز برای مراکز نگهداری از معتادان است.
وی در ادامه از انتقال یک هزار و ۳۰ نوزاد معتاد متولد شده به بهزیستی خبر داد و گفت: نیمی از این کودکان بعد از درمان مادر به خانواده وی منتقل شدهاند و برای سایر آنها نیز به دنبال اطمینان از درمان مادر آنها هستیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه واگذاری کودکان به شکل «امین موقت» نسبت به نگهداری کودکان در مراکز بهزیستی بهتر است، افزود: کمتر از ١ درصد کودکان واگذار شده به خانوادهها بازگشت داده می شوند.
بندپی با بیان اینکه حدود ۵٠ هزار کودک ٢ قلو به بالا تحت پوشش بهزیستی هستند، ادامه داد: با دریافت شیرخشک از وزارت بهداشت به افراد تحت پوشش شیر خشک رایگان داده میشود.
وی یادآور شد: در راستای سیاست های جمعیتی کشور، به مجلس پیشنهاد داده ایم تا به خانوارهای دارای ۳ قلو به بالا، حق پرستار پرداخت شود.
بندپی در ادامه نشست از افزایش ۱۴ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی خبر داد و گفت: برای کاهش فقر مطلق نیز ۲۲۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص پیدا کرده است. این بودجه به افراد پشت نوبتی که تنها از کمکهای موردی برخوردار میشدند اما تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار نداشتند پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه ۲۳۰ میلیارد تومان نیز برای بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار تخصیص داده شده است، یادآور شد: پیشنهاد بودجه ۷۰۰۰ میلیاردی دولت، پرداخت ۴۴۵۰ میلیارد مستمری برای مستمری بگیران و ۲۲۲۰ میلیارد برای افراد تحت پوشش و ۲۳۰ میلیارد بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور در مورد ساماندهی کودکان کار و خیابان نیز گفت: از میان کودکان پذیرش شده ۶۰ درصد آنها اتباع بیگانه هستند و از ۴۰ درصد باقیمانده نیز ۶۰ درصد غیر تهرانی هستند.
وی با اشاره به ارسال دو نامه از سوی سازمان بهزیستی به وزارت امور خارجه، گفت: می خواهیم موضوع کوکان کار و خیابانی به شکل تخصصی و ریشه ای حل شود و اگر خانوادهای درآمد کافی ندارد بهزیستی و کمیته امداد معیشت آنها را تامین کند.
بندپی با اشاره به فراهم کردن زمینه تحصیل برای ۱۰۱ هزار کودک واجد شرایط مقطع ابتدایی محروم از تحصیل، خاطرنشان کرد: پیشنهاد داده ایم در صورت دستگیری سه باره این کودکان، از خانواده آنها سلب حضانت شود. قوه قضاییه نیز به دنبال راهکارهای حقوقی این مسئله است.
وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه خرید و فروش نوزادان جرم و خریداران نمیتوانند برای نوزاد شناسنامه بگیرند، گفت: خرید و فروش نوزادان قابل رد نیست اما به شکل موردی اتفاق میافتد.
بندپی همچنین به تفاهم پن جانبه بین سازمان ها اشاره کرد و گفت: براساس تفاهم نامه بین وزارت رفاه، بنیاد مستضعفان، سازمان ملی مسکن و زمین، خیرین مسکن ساز و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مورد مسکن معلولان، برای خانوارهای دارای دو معلول بیشتر در مناطق شهری، ۱۵ میلیون تومان از سوی بنیاد مستضعفان،۱۰ میلیون از سوی سازمان بهزیستی و ۱۰ میلیون از سوی خیرین مسکن ساز پرداخت میشود. همچنین برای خانوارهای روستایی نیز ۱۰ میلیون از سوی بنیاد مستضعفان، هشت میلیون سازمان بهزیستی و دو میلیون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست شناسایی معلولان ۷۶۰۰ خانواده دو معلول به بالا در شهرها و ۴۲۰۰ نفر خانواده معلول در روستاها شناسایی شده و در سازمان بهزیستی ثبت نام کردند، گفت: افراد متقاضی میتوانند همچنان در سامانه ثبت نام کنند و از این لحاظ محدودیتی وجود ندارد.
رییس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در بودجه ۹۷ نیز ۳۸ میلیارد تومان برای پرداخت ما به التفاوت وام ۱۶ درصدی و ۱۴ درصدی بین وام مناطق شهری و روستایی در نظر گرفته شده است.
بندپی از افزایش رقم وام تامین مسکن معلولان خبر داد و گفت: وام مسکن معلولان در سال ۹۴، چهار میلیون تومان بود که در سال ۹۵ به شش میلیون تومان رسید اما با تفاهم انجام شده این رقم در شهرها به ۳۰ میلیون تومان و در روستاها به ۲۰ میلیون تومان رسیده است.
نظر شما