به گزارش خبرگزاری شبستان، «پديدارشناسي نخستين مراحل خودآگاهي فلسفي ما» دفتر كوچكي است مشتمل بر مقالاتي ناظر به وضع فلسفي كنوني ما. اين مقالات عمدتا به واسطه تحقيق در آرا و افكار برخي انديشمندان معاصر سرزمين ما كه با فلسفه سر و كار و به آن تعلق خاطر دارند، نوشته شده است. پارهاي از اين مقالات نخستين بار چاپ و منتشر ميشوند اما برخي ديگر پيشتر در جرايد كشور، به طور پراكنده منتشر شدهاند.
اين كتاب كه محصول جمعآوري و تدوين محمد زارع شيرين كندي است توسط انتشارات هرمس منتشر شده است. نگرش فلسفي به غرب، از داريوش شايگان، ما فلسفه در عصر پايان فلسفه، شريعتي و تفكر گذشته ما از مهمترين سرفصلهاي اين كتاب هستند. در بخشي از مقدمه اين كتاب ميخوانيم: وضع و حال كنوني ما در نسبت با غرب و وضع آن قابل فهم، تبيين و سنجش است. شايد بتوان گفت كه ما و هويت چندگانه و چندگونه ما در نسبت با غرب تعريف شدني است. به هر حال، خواه ناخواه و از خلاف آمد عادت نور همچنان از مغرب زمين ميآيد. حدود ١٥٠ سال است كه شب و روز، ظاهرا در تلاش و تكاپوييم تا خودمان را با غرب جديد ميزان كنيم و با آن محك بزنيم. در اينجا وجهه نظر عمدتا انديشيدن فلسفي است.
کتاب «پديدار شناسي نخستين مراحل خودآگاهي فلسفي ما» مقالاتي درباره برخي انديشمندان و روشنفكران كنوني ايران اثر «محمد زارع شيرين كندي» را انتشارات هرمس در 192 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما