فرهنگ شهروندی در محورهای اعتماد آفرینی،احساس تعلق و مشارکت محقق می شود

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان گفت: انتظار می رود برنامه های فرهنگ شهروندی در حوزه انسانی و کالبدی اجرا شود و در سه محور اساسی اعتماد آفرینی، احساس تعلق و مشارکت شهروندان تحقق یابد.

حبیب الله تحویل‌‌پور، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان برای نخستین بار برنامه عملیاتی سند راهبردی فرهنگ شهروندی را در بین کلانشهرهای کشور ارائه داده است، از تشکیل شورای عالی شهروندی با حضور 18 دستگاه استان خبرداد و به خبرنگار شبستان گفت: لازم است نهضت بزرگ شهروندی در سطح ملی گسترش و توسعه یابد.

 

وی به تشکیل دبیرخانه فرهنگ شهروندی در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری در سال 86 اشاره و بیان کرد: این دبیرخانه به منظور ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف شهرداری تشکیل شده و سپس با بررسی های انجام شده طرح ایجاد شورای عالی شهروندی به شورای فرهنگ عمومی استان پیشنهاد شد که با تصویب این طرح، شورایی به ریاست استاندار و با حضور 18 دستگاه مربوطه، از جمله سازمان صدا وسیما و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت و امید است حرکت های محوری این شورا به یک هزار و 60 شهرداری کشور انتقال یابد.

 

تحویل پور با تاکید بر اینکه وظیفه کمیته فرهنگ شهروندی، اطلاع رسانی و ارائه حرکت های نمایشی نیست بلکه رسالت اصلی این کمیته، پیام رسانی و ارتباط است، اذعان داشت: لازم است در این رابطه به تحول های بنیادی و برنامه های عملیاتی پرداخته شود و مباحث نظری به راهکارهای عملیاتی تبدیل گردد تا پیام رسانی به خوبی صورت گیرد و جای سوال برای مخاطب باقی نگذارد.

 

وی عرصه تبلیغ، توزیع محصولات و تولیدات فرهنگی و عرصه آموزش و جریان سازی و رخدادهای فرهنگی را در طرح تحول بنیادی فرهنگ شهروندی مهم خواند و اضافه کرد: اصلاح رفتار، تغییر الگوها و رفتارها و ایجاد رفتار نیز می بایست در حوزه شهروندان صورت گیرد تا برنامه های فرهنگ شهروندی به منصه ظهور برسد.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان، برنامه عملیاتی متناسب مناطق بومی هر محل را در چهار بخش فعالیت تبلیغات، تولیدات محصولات فرهنگی، آموزش مستقیم و فراگیر و رویدادهای فرهنگی عنوان کرد و افزود: جشنواره تولیدات فرهنگی معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی کلان‌شهرهای کشور در شهر مقدس مشهد همزمان با سالروز ولادت امام رضا (ع) برگزار و تمامی شهرستان‌های کشور در این جشنواره ایده‌های برتر خود را در قالب غرفه نمایشگاه به نمایش و سپس ارزیابی آن صورت می‌گیرد.

 

تحویل پور، همچنین از ارسال نامه‌ای توسط کمیسیون فرهنگی و اجتماعی کلانشهرها و شورای عالی استان‌ها به وزیر آموزش و پرورش خبر داد و بیان داشت: از این وزارتخانه خواسته شده، مفاهیم شهروندی به شکلی رسمی در میان متون آموزشی مدارس آموزش داده شود.

 

وی اضافه کرد: نامه‌های مشابهی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور و رئیس سازمان صدا و سیما برای تمرکز بیشتر بر مفاهیم و سرفصل‌های فرهنگ شهروندی و برنامه‌ریزی به منظور توسعه آن در میان اقشار مختلف جامعه از سوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی کلانشهرها ارسال شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 71540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha