بیش از هزار عنوان کتاب سال گذشته در حوزه علمیه تالیف شد

معاون پژوهشی حوزه های علمیه گفت: در طول سال گذشته حدود هزار و 100 عنوان کتاب تالیف شده که این میزان 17درصد رشد را نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام سید علی عماد، معاون پژوهشی حوزه های علمیه، امروز(4دی) در جمع خبرنگاران که به مناسبت آغاز هفته پژوهش در ساختمان انجمن علمی حوزه علمیه برگزار شد، هفته پژوهش را فرصت یادآوری و ارزیابی اقدامات انجام گرفته در تولید دانش دانست و گفت: پژوهش پدیده مستمری است لکن یادمان هفته پژوهش به معنای این است که اهل پژوهش به یک محاسبه صریح و ارزیابی درونی از فعالیت هایی که در حال انجام است بپردازند.

 

وی ادامه داد: جامعه علمی کشور باید به نقش خود توجه بیشتری کند و مدیران کشور تصمیم جدی خود را در عرصه ارتقای علمی کشور مجددا مورد نگاه و نگرش قرار بدهند و تمهیدات لازم را فراهم کنند.

 

معاون پژوهشی حوزه های علمیه تاکید کرد: پدیده علمی توسعه کشور و قرار گرفتن کشور در نقطه اول علم و فناوری در منظقه، امری است که با مشارکت همگانی مدیران و مجریان و آحاد جامعه امکان پذیر است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود تعامل حوزه و دانشگاه را مطلوب ندانست و گفت: می توان در این زمینه اقدامات جدی تری انجام داد اما پدیده تعامل دو نهاد دشواری های خود را دارد.

 

دبیر شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی، همچنین با اشاره به میزان کتاب های تولید شده حوزوی خاطر نشان کرد: در طول سال گذشته حدود هزار و 100 عنوان کتاب تالیف شده توسط حوزه های علمیه به دست ماه رسیده و برآورد ما این است که 20 درصد آثار انتشار یافته به دست ما نمی رسد البته این میزان تنها آمار چاپ نخست است.

 

حجت الاسلام عماد، با اشاره به روند رو به رشد فعالیت های پژوهش در حوزه های علمیه تصریح کرد: عناوین کتاب تولید شده در حوزه های علمیه 17 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

 

وی تاکید کرد: سال گذشته حدود دو هزار و 500 مقاله و اثر پژوهشی طلاب جوان در پایه های کارشناسی تا تحصیل در کارشناسی ارشد تولید شده است.

 

دبیر شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی از شناسایی چهره های علمی در عرصه فقه خبر داد و ابراز داشت: تعداد 150 چهره علمی فعال در فقه شناسایی شده که از آنها مسایل مورد نیاز فقه را خواستار شدیم و این نیاز به تمام دستگاه های علمی اجرایی کشور اعلام شده است.

 

وی در ادامه با بیان تعداد نشرات علمی تخصصی در حوزه علمیه اضافه کرد: حدود 70 نشریه علمی تخصصی در حوزه علوم دینی منتشر می شود که البته در این مجلات هم حوزویان و هم فارغ التحصیلان دانشگاهی مقالات خود را منتشر می کنند.

 

وی همچنین با اشاره به آمار انجمن های علمی حوزه گفت: مجموعا در کشور حدود 11 انجمن علمی به صورت بین رشته ای، حدود 40 انجمن علمی در حوزه علوم پایه،40 انجمن علمی در حوزه علوم کشاورزی، 48 انجمن علمی در حوزه علوم زیست پزشکی و پزشکی، 140 انجمن در حوزه های علوم انسانی و هنر و 11 انجمن هم در زمینه علوم ارزشی فعالیت می کنند.

 

دبیر ممیزی توسعه علوم ارزشی و معرفتی، در ادامه با بیان میزان بودجه پژوهش تصریح کرد: بودجه اختصاص یافته به بخش پژوهش در کشور را نداریم، 6 درصد از 20درصد اعتبارات حوزه های علمیه در بودجه فرهنگی استان هاست که صرف امر پژوهش می شود.

 

وی اظهار داشت: میزان اعتبار اختصاص یافته به ستاد پژوهش حوزه های علمیه سراسر کشور یک میلیارد تومان است.

 

وی از راه اندازی معاونت های پژوهشی حوزه های علمیه خبر داد و عنوان کرد: معاونت های پژوهشی در 26 مرکز مدیریت حوزه ها منصوب شده اند و نخستین جلسه معاونان پژوهشی سال گذشته با 5 مدیر برگزار شد اما امسال با 25 معاون پژوهشی روزهای (9 و 10 دی) در مشهد مقدس برگزار می شود.

 

معاون پژوهش حوزه های علمیه، در پایان گفت: امسال تحول جدی در نحوه تخصیص کمک های عمومی به مراکز فرهنگی و پژوهشی در حال انجام است.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 7153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha