به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رودسر، وضعیت زباله و پسماند در استان گیلان نگران کننده بوده و گریبان همه شهرها را گرفته است و شهرستان ساحلی رودسر با بیش از 150 هزار نفر جمعیت نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وضعیت زباله در رودسر بحرانی بوده و این قضیه با توجه به آغاز تعطیلات تابستانی و حضور گردشگران و مسافران در این شهرستان جهت بهره گیری از مواهب الهی چون کوه، جنگل و دریا اسفناک شده است.
عدم مدیریت و ساماندهی زباله در رودسر، چهره ایی زشت و زننده از این شهر ایجاد کرده و علاوه بر بوی بد تعفن، آزار و ناراحتی مردم را به همراه داشته است.
کارخانه کمپوست رودسر که جهت مدیریت پسماند احداث شده، خود نیمه فعال بوده و دپوی زباله، بو و شیرابه آن برای ساکنان شهر و روستاهای اطراف آن آزار دهنده و به جان سلامت مردم افتاده است.
یکی از شهروندان رودسری در گفتگو با شبستان با بیان اینکه سلامت مردم شهرستان رودسر در خطر است گفت: شیرابه زبالههای کارخانه کمپوست وارد آب های زیرزمینی و رودخانه شده و به دریا می ریزد.
وی با اشاره به اینکه حجم بسیاری از زباله های پزشکی وارد کارخانه کمپوست رودسر می شود ادامه داد: ورود شیرابه به سفره های زیرزمینی نقش گستردهای در رابطه با انواع و اقسام بیماری ها دارد.
وی با بیان اینکه بی توجهی عاملان کارخانه کمپوست رودسر به این شیرابه ها خود باعث گسترش بیماری های صعب العلاج می شود اذعان کرد: باید فکری برای این معضل قبل از اینکه سلامت شهروندان را به خطر بیندازد، کرد.
به نظر کارشناسان در هر میلی گرم شیرابه زبالهها بیش از ۱۰۰ میلیون باکتری مضر موجود است که عامل انتقال بیش از ۱۱۸ نوع بیماری حاد است که سلامت انسان و محیط زیست را به شدت تهدید میکند. بر اساس پژوهشهای صورت گرفته فقط یک لیوان شیرابه قادر است یک درخت تناور را بطور کامل از ریشه بخشکاند. قبل از اینکه دیر شود باید فکری کرد، هر روزی که میگذرد بر آلودگیها افزوده میشود و سلامت مردمان منطقه را تهدید می کند.
نظر شما