استان کهگیلویه و بویراحمد غرق در ماتم و عزای شهادت رئیس مکتب جعفری

خبرگزاری شبستان: همزمان با سراسر کشور، در سالروز شهادت ششمين اختر تابناک آسمان امامت و ولايت حضرت امام جعفر صادق (ع)، شهرها، بخش ها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد سراسر غرق در عزا و ماتم شد.

خبرگزاری شبستان/یاسوج:

به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام) مردم ولايتمدار و محب اهل بيت عصمت و طهارت (علیهم السلام) استان کهگیلویه و بویراحمد با برپایی مراسم سوگواری و راه ‌اندازی دستجات سينه ‌زنی در خيابان‌ ها، در سوگ شهادت ششمين اختر آسمان امامت و ولايت به عزاداری پرداختند.

 

عزاداران صادق آل محمد (علیه السلام) در حالي که لباس های سياه بر تن داشتند، در اين حرکت عشق و ارادت خود را به اهل بيت عصمت و طهارت به ويژه حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) ابراز کردند.

 

اين استان از روزهای گذشته به مناسبت فرارسيدن 25 شوال سياه پوش شد و امروز نيز بازاريان اين استان نيز با نصب پارچه‌ های سياه بر سر درب مغازه‌ های خود، کسب و کار را تعطيل کردند.

 

عاشقان خاندان وحی و نبوت و دوستداران اهل بيت عصمت و طهارت (علیهم السلام) از شامگاه یکشنبه با حضور در مساجد، حسينيه ها، تکايا و محل های اجتماعات مردمی به ويژه در محل امامزادگان، در غم شهادت بنيانگذار مکتب تشيع و فقه جعفری اشک ماتم ريختند.

از سحرگاه امروز نيز آئين های سوگواری و عزاداری در سراسر استان برگزار و امت خداجوی اين استان با خاندان وحی و نبوت، آرمان های مقدس انقلاب اسلامی، رهبر کبير انقلاب و بنيانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب تجديد پيمان کردند.

 

در خصوص دوره امامت اين امام همام می توان گفت که دوره امامت ايشان مصادف با سقوط امويان و روی کار آمدن عباسيان بود که آن حضرت با استفاده از اين فرصت پيش آمده، توانست فقه شيعه را تدوين و هزاران دانشمند بزرگ در تمام رشته های علوم دينی، علوم نظری را تربيت و به جهان اسلام تحويل دهد.

 

امام جعفر صادق (علیه السلام) تلاش و کوشش خود را با مساعی علمی آغاز و حوزه فکری و ثمربخش خود را که بزرگان فقها و متفکران از آن بيرون آمدند، در صفوف امت، افتتاح کرد و با تربيت شاگردانی دانشمند، ذخيره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت.

بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از هشام بن حکم، مؤمن طاق، محمد بن مسلم و زرارة بن اعين و ... که هر يک چهره های درخشانی از تربيت شدگان مکتب آن حضرت هستند.

 

حرکت علمی این امام به گونه ای گسترش يافت که سراسر مناطق اسلامی را دربر گرفت و مردم از علم او سخن ها می گفتند و شهرتش در همه شهرها و ديارها پيچيده بود.

 

جاحظ در مورد امام صادق (علیه السلام) می گويد: امام صادق چشمه های دانش و حکمت را در روی زمين شکافت و برای مردم درهایی از دانش گشود و جهان از دانش وی سرشار گرديد.

 

هدف امام صادق (علیه السلام) از گسترش برنامه فرهنگی، چاره جهل امت و تقويت عقيده به مکتب اسلام و نيز ايستادگي در برابر امواج کفرآميز و شبهه های گمراه کننده و حل مشکلات ناشی از انحراف حکومت بود.

امام صادق (علیه السلام) در روز 17 ربيع الاول سال 83 هجري قمري در مدينه متولد شد.

 

پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر بود. نام شريفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنيه اش ابوعبدالله بود.

 

شهادت آن حضرت در 25 شوال سال 148 هجری، قمري، در 65 سالگی، به دستور منصور دوانيقي، خليفه ستمگر عباسي به وسيله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدينه اتفاق افتاد و محل دفنش در قبرستان بقيع است.

کد خبر 715040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha