اجرای طرح کاداستر در۳۰میلیون هکتار از اراضی ملی/ محدودیتی در زراعت چوب نداریم

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: نقشه کاداستر (حدنگاری) تا کنون در ۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی کشور اجرا شده و در سامانه ثبت اراضی ملی تثبیت و اسناد تک برگی آن‌ اخذ شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، خلیل آقایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور امروز (۱۷ تیر ) در نشست فرمانداری رشت با بیان اینکه حفظ انفال یعنی حفظ حیات، استمرار زندگی، تولید اشتغال و این وظیفه اصلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است گفت: نقشه کاداستر (حدنگاری) تا کنون در ۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی کشور اجرا شده و در سامانه ثبت اراضی ملی تثبیت و اسناد تک برگی آن‌ ها اخذ شده است.

 

وی ادامه داد: در سال جاری ۱۴ میلیون هکتار از اراضی ملی با اولویت جنگل های شمال کشور نقشه نگاری (کاداستر) شده تا موقعیت اراضی دولت، اشخاص و املاک مشخص شود.

 

آقایی با بیان اینکه عرصه ۸۳ درصدی منابع طبیعی کشور را نمی توان با امکانات و دستگاه های دولتی حفظ کرد افزود: دولت بزودی مصوبه ایی با مضمون بهره گیری از مشارکت گسترده روستائیان در پروژه های منابع طبیعی را تصویب می کند که بر اساس آن می توان گروه های محلی، جوامع محلی، تشکل ها و تعاونی هایی را در روستاها صرفا جهت اجرای پروژه های منابع طبیعی تشکیل داد.

 

وی با اشاره به کمبود پارک های جنگلی در گیلان و عقب ماندگی استان در این بخش بیان کرد: در احداث پارک جنگلی مشکلی نداشته و تمهیدات خاصی جهت واگذاری به بخش خصوصی اندیشیده شده و زمان واگذاری طولانی تر تا بعد از سپری شدن دوران سرمایه گذاری، سرمایه ها قابل جابجایی نباشد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی هم زیستی با جنگل را اولویت دانست و تاکید کرد: تحت هیچ شرایطی اجازه قطع درختان جنگلی داده نخواهد شد و سرمایه گذاری باید با حفظ درختان و نگهداری از محدوده موردنظر همراه باشد.

 

آقایی در ادامه زراعت چوب در گیلان را یک اصل دانست و بیان کرد: زراعت چوب هم محل درآمد بوده و هم پوشش گیاهی و نیاز کشور را تامین می کند و گیلان باید به نقطه و مرکز اصلی زراعت جوب در گیلان تبدیل شود.


وی با اشاره به استعداد گیلان در زراعت چوب تصریح کرد: کشاورزانی که زراعت چوب داشته باشند مورد حمایت سازمان قرار خواهند گرفت.

 

آقایی با اشاره به ایجاد شهرک سازه های چوبی در گیلان تاکید کرد: هیچ محدودیتی در بحث زراعت چوب نداشته و واردات و صادرات آن آزاد شده است.

 

وی با بیان اینکه گیلان در حوزه گردشگری عقب مانده است افزود: باید از سرمایه گذاران بخش خصوصی در بهره برداری از جنگل ها و احداث پارک جنگلی بهره برد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی اذعان کرد: برای حفظ جنگل و جلوگیری از تخریب و تجاوز بدان به ویژه در شهرهای کوچک، عرصه های جنگلی را باید در اختیار سرمایه گذاران قرار داد.

 

وی با بیان اینکه از جنگل سراوان غافل شدیم تصریح کرد: سراوان ظرفیت بسیاری در اجرای طرح های گردشگری البته با حفظ جنگل و احیا آن دارد.

 

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اختصاص ۱۶ میلیارد اعتبار به صورت شناور به منابع طبیعی گیلان خبر داد و اذعان کرد: این اعتبار جهت آبخیزداری با دید جامع و اولویت حفظ پوشش گیاهی اختصاص که در صورت عملکرد مناسب افزایش خواهد یافت.

 

 

کد خبر 714906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha