به گزارش خبرگزاری شبستان، تاثیر تماسهای روحانی بر آخرین مذاکرات ۱+۴، انگلیس؛ مسئول بازسازی رآکتور اراک، گشایش های نفتی بسته پیشنهادی اروپا، حتمال ادغام و منحل شدن برخی دانشگاهها، انعقاد پیمان های پولی ایران با چند کشور از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۱۶ تیر ۹۷ است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
لزوم حمایت جدی از تولیدکنندگان داخلی/رسانه ها در زمینه حمایت از کالای ایرانی فرهنگسازی خوبی کردند
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت از کالای ایرانی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: یکی از اقدامات خوبی که در بحث حمایت از تولیدات داخل انجام شد تصمیم اخیر شورای هماهنگی اقتصادی کشور بود که طبق آن واردات کالاهایی که در داخل کشور تولید می شود، ممنوع می شود.
وی اظهار داشت: وزارت صنعت و معدن مکلف است این مصوبه را به شکلی پیگیری و اجرایی کند که ما دیگر شاهد واردات این کالاها نباشیم و ما امیدواریم این وزارتخانه در اجرای این مصوبه مصمم باشد.
در زمان اجرای برجام آمریکا و چین عهده دار نوسازی رآکتور هسته ای اراک بودند که طبق اظهارات بهروز کمالوندی در جریان بازدید خبرنگاران از این پروژه در پاسخ به شبستان آمریکا تمام تعهدات مربوط به خود در این نوسازی را انجام داده بود و نوبت به چین رسید اما حالا اتحادیه اروپا برای جلب رضایت ایران به منظور باقی ماندن در برجام مسئولیت این پروژه را به انگلیس داده که گویا این کشور نیز از چنین مسئولیتی شادمان شده و در همین رابطه روز گذشته معاون وزیر خارجه انگلیس از واگذاری ریاست مشترک پروژه به روزرسانی رآکتور اراک به کشورش اظهار خرسندی کرده بود و در صحنه توییتر خود نوشته بود: "بسیار خوب است که امروز شاهد حمایت قاطع از توافق هسته ای با ایران در کمیسیون مشترک در وین بودیم و از اینکه قرار است بریتانیا ریاست مشترک پروژه نوسازی رآکتور اراک را به عهده بگیرد، بسیار خرسندیم."
آیا تماس های روحانی کارساز بود؟
یش از ارایه بسته پیشنهادی اروپا به ایران، حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان بلافاصله پس از بازگشت از سفر به اروپای غربی با صدراعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه تماس تلفنی داشت که در آن تماس ها بر لزوم ارایه راهکارهای اساسی به منظور حفظ ایران در برجام از سوی اروپا تاکید کرد.
روز گذشته کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد و در نهایت اروپایی ها موفق شدند رضایت ایران به منظور باقی ماندن در برجام را جلب کنند.
از جمله راهکارهای ارایه شده توسط اروپایی ها این بود که روابط گسترده تر اقتصادی در حوزههای مختلف با ایران حفظ و ارتقاء یابد، کانالهای موثر مالی برای تعامل با ایران مستمر باشد، صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی ایران ادامه داشته باشد، روابط حمل و نقل دریایی (از جمله کشتیرانی و بیمه)، زمینی، هوایی و ریلی حفظ شود، پوششهای اعتبار صادراتی تقویت یابد، از تجارت و سرمایهگذاری در ایران حمایت عملی شود، از شرکتها در برابر آثار فراسرزمینی تحریمهای ایالات متحده نیز حمایت شود.
گشایش های نفتی بسته پیشنهادی اروپا
تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران در راه است و ترامپ اعلام کرده که صادرات نفت ایران را محدود خواهد کرد. در همین زمینه نیز تذکراتی به کشورهای واردکننده نفت ایران داده است اما اتحادیه اروپا که در این میان نقش میانجی را ایفا می کند و تلاش می کند تا از بروز هرگونه تنش جهانی به خصوص میان ایران و آمریکا جلوگیری کند روز گذشته بسته پیشنهادی اقتصادی را به ایران ارایه داده که در آن متعهد شده که صادرات نفت ایران حمایت خواهد کرد.
گشایش های نفتی اروپا برای ایران در این بسته به این شکل آمده است:
-تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی؛
- تداوم روابط حمل و نقل دریایی (از جمله کشتیرانی و بیمه)، زمینی، هوایی و ریلی
- تقویت پوششهای اعتبار صادراتی
این تعهدات اروپا در حالی داده شده که ایران تلویحا اعلام کرده بود در صورت ممانعت آمریکا از صادرات نفت ایران، تنگه هرمز بسته خواهد شد تا دیگر هیچ یک از کشورهای جهان نتوانند نفتکش های خود را از این آبراه عبور داده و به صادرات دست یابند.
ارایه نفت خام در بورس امکان سوءاستفاده افراد را از بین می برد
بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رییسه مجلس در مورد عرضه نفت خام در بورس به شرکت های خصوصی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما هر اقدامی که بتوانیم طرح صهیونیستی و آمریکایی که برای اقتصاد ایران طراحی کرده اند را شکست دهیم باید برای برون رفت از این وضعیت مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهیم.
وی اظهار داشت: البته ما معتقدیم هر اقدامی که انجام می شود باید با دقت و با نظرات کارشناسی انجام شود البته این طرح ها باید با دقت و نظارت و قانونمندی انجام شود اینکه هر فردی بخواهد صادرات نفت خام ما را انجام دهد پذیرفتنی نیست چرا که ما معتقدیم اگر قرار است صادرات نفت انجام شود باید به صورت شفاف و قانونمند باشد یعنی باید سازوکار قانونی اش در نظر گرفته شود.
اجرای حکم اعدام ۸ نفر از عناصر گروهک داعش مرتبط با حمله به مجلس
حکم اعدام ۸ نفر از اعضای گروهک سلفی- تکفیری داعش مرتبط با حمله به ساختمان مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) با رعایت موازین شرعی و قانونی اجرا گردید.
مدرک تحصیلی برای تغییر پست سازمانی کافی نیست
هیات عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص شرایط اعمال مدرک تحصیلی بالاتر و استفاده از مزایای آن رای وحدت رویهای صادر کرد. در گردش کار این پرونده آمده است: شاکیان که از کارمندان وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند در سالهای تحصیلی ۱۳۷۷ ـ ۱۳۷۶ و ۱۳۷۸ ـ ۱۳۷۷ در دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت سیستم و بهرهوری در مجتمع آموزش عالی صنایع ایران پذیرش شده و در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۲ فارغ التحصیل شده و مدرک کارشناسی ارشد دریافت کردند. ایشان پس از مراجعه به سازمان متبوعشان، اعمال مدارک ماخوذه را تقاضا کردند تا از مزایای آن بهرهمند شوند ولی با خودداری سازمان ذی ربط، با مراجعه به دیوان عدالت اداری، الزام وزارتخانه متبوع را به اعمال مدرک تحصیلی معادل و بهرهمندی از مزایای آن درخواست کرده اند. شعب دیوان عدالت اداری در رسیدگی به این گونه دادخواستها آرای معارضی صادر کردند.
احتمال ادغام و منحل شدن برخی دانشگاهها در پی افزایش صندلیهای خالی
منصور غلامی، وزیر علوم با اشاره به برنامههای وزارتخانه علوم برای بیش از یکصد هزار صندلی خالی در رشتههای ریاضی و علوم انسانی در دانشگاهها گفت: پس از اعلام نتایج کنکور باید میزان خالی بودن صندلیهای دانشگاه را ارزیابی کرد اما معمولا این صندلیهای خالی تابع چند فاکتور هستند.
وی در توضیح اینکه فاکتورهایی که موجب خالی ماندن صندلیهایی یک دانشگاه میشوند، گفت: متقاضیان در انتخاب دانشگاه و رشته ابتدا جایگاه دانشگاهها، قرار گرفتن در شهرهای بزرگ، داشتن امکانات و رفاهیات بیشتر را در نظر میگیرند و در ادامه انتخابها به سمت شهرهای کوچک و دانشگاههایی به غیر از دانشگاههای دولتی میرود لذا صندلیهای خالی بیشتر مربوط به شعب دانشگاههای غیردولتی، شعب دانشگاههای پیامنور و دانشگاههای دولتی کوچک است نه دانشگاههایی که متقاضی بالایی دارند.
انعقاد پیمان های پولی ایران با چند کشور/پیگیری های دنباله دار بانک مرکزی برای توسعه پیمان های پولی
ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی درباره وضعیت پیمان های پولی گفت: به ظرفیت های پیمان های پولی دو و چند جانبه آگاه هستیم و در این رابطه با برخی از کشورها پیمان هایی منعقد شده است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: مدلی که در خصوص پیمان های پولی در دنیا اجرا می شود فضایی در خصوص کل عملیات تجاری ایجاد نمی کند بنابراین انجام این مهم تمامی مشکلات را حل نمی کند. از موضوع انعقاد پیمان های پولی غفلت نشده و حتی نوع نگاه کشورهای مختلف به این موضوع رصد شده است.
ماموریت های خارجه وزارت اقتصاد نصف می شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخشنامه ای برای کاهش هزینه های اداری و پیشتیبانی این وزارتخانه، سازمانها و شرکت های زیرمجموعه، دستور داد ۵۰ درصد ماموریت های خارجی کاهش یابد و تهیه بلیت هواپیما با درجه تجاری و بالاتر نیز ممنوع شود. مسعود کرباسیان در بخشنامه خود خطاب به رئیسان و مدیران عامل سازمان ها، بیمه ها، بانک و شرکت های زیرمجموعه وزارت اقتصاد، تاکید کرده با توجه به شرایط اقتصادی کشور و در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و اجرای دستور رئیس جمهوری، برنامه کاهش هزینه های اداری و پشتیبانی در دستور کار قرار داده و گزارش اقدام های انجام شده و نتایج حاصله را ارایه کنید.
باید منتظر مذاکرات بعدی با اروپا بمانیم/همه توقعات ما در بسته پیشنهادی اروپا ارایه نشده بود
محمدجواد جمالی، عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بسته پیشنهادی اروپا به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما احتمال این را می دادیم تعداد زیادی از درخواست های ما در بسته پیشنهادی اروپا باشد و مقداری نیز نادیده گرفته شود که این اتفاق نیز افتاد.
وی اظهار داشت: اینطور نیست که فکر کنیم همه چیز با این بسته پایان یافته است. به احتمال زیاد بحث های دیگری نیز با اتحادیه اروپا خواهیم داشت و در چانه زنی های بعدی می توانیم برخی از مسایل دیگرمان با اروپا را حل کنیم البته این نیز به معنای این نیست هر آنچه ما توقع داریم در بسته پیشنهادی اروپا بیاید.
یک پاکستانی دیگر دیده بان حقوق بشر ایران شد
سومین گزارشگر ویژه سازمان ملل به منظور دیده بانی از حقوق بشر در ایران منصوب شد. او که «جاوید رحمان» نام دارد یک حقوقدان پاکستانی- بریتانیایی است که ۵۱ سال عمر کرده و توانسته مدرک دکترای حقوق بینالملل را دریافت کند.
رحمان متولد شهر فیصلآباد پاکستان است و تابعیت بریتانیا را نیز دارد. او در زمینه آزادی ادیان، قوانین جهانی حقوق بشر و قوانین اسلامی تحصیل و پژوهش کرده و پیش از این استاد دانشگاه برونِل لندن بود.
آنها که پول برایشان پول میآورد هم در اقتصاد تاثیرگذارند هم در جامعه!
اقتصاد کشور مدتی است که تحت تاثیر عوامل حاشیه ای بسیار قرار گرفته و به گفته مسئولان دچار بحران شده است. به اذعان مسئولان کشور بحران ایجاد شده نه تحت تاثیر فشار خارجی که تحت تاثیر عوامل داخلی شکل گرفته و اساسی ترین عامل داخلی، دلالانی هستند که با افزایش غیر واقعی تقاضا بازارهای عرضه در زمینه هایی چون ارز، سکه، خودرو و مسکن را دچار تلاطم کردند.
اما علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ۱۴ تیرماه در حاشیه بازدید و افتتاح خط تولید کارخانه توانکاران در اظهاراتی این واقعیات را به گونه ای زیر سوال برده و گفته است «سوداگران نیستند که جوامع را میسازند، آنها که پول برایشان پول میآورد هیچ اثری نه در اقتصاد و نه در جامعه ندارند.»
این در حالی است که در رد اظهارات وزیر کار و اذعان مسئولانی چون محمد باقر نوبخت که "دلالان اقتصاد کشور را دچار تلاطم کرده اند"، چهارشنبه گذشته رئیس پلیس تهران از دستگیری مردی خبر داد که در چند ماه گذشته ۲ تن سکه خریداری کرده است یا اینکه حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت از ترخیص ۱۹۰۰ خودروی قاچاق خبر داده که فروش آنها موجب گران شدن خودروی خارجی در کشور شده است.
نظر شما