به گزارش خبرگزاری شبستان، اقتصاد کشور مدتی است که تحت تاثیر عوامل حاشیه ای بسیار قرار گرفته و به گفته مسئولان دچار بحران شده است. به اذعان مسئولان کشور بحران ایجاد شده نه تحت تاثیر فشار خارجی که تحت تاثیر عوامل داخلی شکل گرفته و اساسی ترین عامل داخلی، دلالانی هستند که با افزایش غیر واقعی تقاضا بازارهای عرضه در زمینه هایی چون ارز، سکه، خودرو و مسکن را دچار تلاطم کردند.
اما علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ۱۴ تیرماه در حاشیه بازدید و افتتاح خط تولید کارخانه توانکاران در اظهاراتی این واقعیات را به گونه ای زیر سوال برده و گفته است «سوداگران نیستند که جوامع را میسازند، آنها که پول برایشان پول میآورد هیچ اثری نه در اقتصاد و نه در جامعه ندارند.»
این در حالی است که در رد اظهارات وزیر کار و اذعان مسئولانی چون محمد باقر نوبخت که "دلالان اقتصاد کشور را دچار تلاطم کرده اند"، چهارشنبه گذشته رئیس پلیس تهران از دستگیری مردی خبر داد که در چند ماه گذشته ۲ تن سکه خریداری کرده است یا اینکه حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت از ترخیص ۱۹۰۰ خودروی قاچاق خبر داده که فروش آنها موجب گران شدن خودروی خارجی در کشور شده است.
همچنین در اخبار خوانده ایم که برهم زنندگان بازار ارز با وجود محدود شدن میزان عرضه ارز دولتی سوء استفاده هایی فراوانی داشته اند و به طور مثال ۳۵ شرکت توانسته اند بازار موبایل را با همین ارز دولتی دچار گرانی شدید کنند.
این ها همه آمارهای رسمی اعلام شده ای است که گواه تاثیر افرادی بر اقتصادی ایران است که پول برایشان پول می آورد!
علاوه براین، این افراد در جامعه نیز تاثیر گذار هستند زیرا که در ۲ هفته گذشته شاهد تاثیر منفی گرانی ها و اقتصاد متلاطم بر جو اجتماعی جامعه مانند تحصن های صورت گرفته از سوی بازاری های تهران بودیم.
پس لازم است که آقای ربیعی به عنوان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی کمی نگاه و اظهاراتشان نسبت به مشکلات اقتصادی را واقعیت بخشند.
گزارش از پریسا رهنما
نظر شما