آریا الستی، معاون پژوهش ملی بنیاد ملی نخبگان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگارشبستان، درباره صندوق حمایت از شرکتهای دانش بنیان که نزدیک یکسال از تاسیس آن می گذرد و این صندوق هیچ خدماتی را برای نخبگان در پی ندارد، گفت: طرح تشکیل این صندوق از سوی نهاد علمی فناوری و دولت به مجلس ارائه و مجلس هم این صندوق را تصویب کرده است، اما امیدواریم تا کمتر از یک ماه این طرح عملیاتی شود.
به گفته وی در این صندوق دولت و مجلس برای اعضا مبلغی را در نظر گرفته اند که وظیفه اصلی آن بررسی نتایج پژوهش برای حمایت از نتایج به دست آمده برای نخبگان است.
الستی افزود: باید توجه داشت که حمایت از شرکتهای دانشبنیان و حمایت خاصی از طرحهای کلان ملی شامل حمایت های این صندوق می شود.
معاون پژوهش ملی بنیاد ملی نخبگان، در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه سطح حمایت از نخبگان بسیار چشمگیر است، اما اکثر نخبگان از حمایت های این بنیاد ابراز کملطفی می کنند، گفت: اگر پایگاه اطلاعرسانی بنیاد را سرچ کنید، به تبع شاهد حضور نخبگان بسیاری هستید با اینکه تعریفهای ارائه شده از نخبه و استعداد برتر و نوع حمایتها در دفترچهها و سایت بنیاد وجود دارد و در اصل همین مقدار از حمایتها هم قابل توجه است.
وی خاطر نشان کرد: البته طی تدوین سند راهبردی نوع حمایتها هم تغییر خواهید کرد که این حمایتهای مادی، معنوی و هم به شکل ارائه تسهیلات گوناگون برای تحصیل افراد وجود دارد، برای مثال کسی که در یک طرح دانشآموزی همچون المپیاد موفق بوده و بعد از آنکه وارد دانشگاه شود یک مقرری و کمک تحصیلی به صورت ماهانه دریافت و در طی تحصیل اگر نیاز به سفرهای عملی داشته باشد به آنها کمک خواهد شد و برای این افراد در صورتی که پویایی تحصیلی را حفظ کرده باشد برایشان تحصیلات تکمیلی به صورت بدون آزمون در نظر گرفته شده است.
الستی از دیگر خدمات ارائه شده به نخبگان گفت: باید توجه داشت که اخیرا برای بنیاد وام ودیعه مسکن برای دانشجویان متأهل در مقطع دکترا در نظر گرفته شده است.
معاون پژوهش ملی بنیاد ملی نخبگان درباره راهیابی طرح های افراد نخبه به بازار گفت: قرار نیست بنیاد فعالیت کل کشور را انجام دهند! در بنیاد تعدادی از طرحهای خاص شناسایی می شود و در اولین مرحله پس از معرفی این طرحها به مراکز علمی و فناوری یک اعتباری هم برای آنها در نظر گرفته میشود.
وی در پایان درباره حمایت های این بنیاد از نخبگان خاطر نشان کرد: در طی سال جشنوارههایی از طریق بنیاد تشکیل میشود که در اصل هدف از برقراری این همایشها تجاریسازی است و این طور نیست که افراد بدون هیچ اقدامی به فعالیت بپردازند، بلکه باید یک فرد استعداد برتر به دلیل استعداد برتر، پشتکار و جدیتی که برای رسیدن به هدفش دارد، از امکانات خود استفاده کند تا این مسیر یک مسیر کوتاهتری برای همه نخبگان باشد.
پایان پیام/
نظر شما