به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمد مقدوری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی افزود: در آخرین جلسه این کارگروه گزارش وضعیت بافت های تاریخی استان و ضرورت احیای آنها، برنامه ها و اقدامات اجرا شده و در دست انجام و پیشنهادات مربوطه ارائه و بررسی شد.
وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت تاریخی و فرهنگی این آثار مقرر شد فهرست بافت های مورد نظربه سرعت ، نهایی و حجم عملیات ، اقدامات و اعتبار مورد نیاز سریعتر مشخص گردد.
مقدوری ادامه داد : این اداره کل طی مکاتبه با فرمانداران فهرست بافت های هر شهرستان را ارائه و مساله را تبیین خواهد کرد و در هر شهرستان گروهی متشکل از فرماندار، شهردار، رئیس اداره میراث فرهنگی و کارشناس این اداره بافت های مذکور را مدیریت و برای تک تک آنها تصمیم گیری خواهد کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی عنوان کرد : برای تامین نیاز مالی بازآفرینی این بافت ها تصمیم بر استفاده از اعتبارات دولتی، ظرفیت مالکین و بخش خصوصی و حتی خیرین است و در این راستا اطلاع رسانی برای جلب مشارکت بخشهای غیر دولتی هم پیگیری می شود.
وی ادامه داد : استفاده از ظرفیت و برنامه های ستاد بازآفرینی محدوده های شهری پایدار برای بازآفرینی بافت های تاریخی به ویژه در ۴ شهر هدف استان یعنی مشهد، سبزوار، نیشابور و تربت حیدریه نیز به تصویب کارگروه رسید.
مقدوری تصریح کرد: شهرداری ها در تنظیم لوایح کمیسیون ماده ۱۰۰ باید وقوع ملک در حریم آثار تاریخی را گزارش دهند و رعایت ضوابط حریم های مصوب و ابلاغی آثار تاریخی در دستور کار این کمیسیون قرار گیرد.
نظر شما