شمال کشور قربانی پسماند/ سدسازی استان های شمالی  با  رعایت مسائل زیست محیطی باشد

رئیس سازمان حفاطت از محیط زیست کشور گفت: وضعیت پسماند در استان های شمالی از بحران فراتر رفته و پسماند در حال مدفون کردن شمال کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور عصر امروز (۱۴ تیر) در جلسه شورای اداری استان گیلان در استانداری که با حضور نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان گیلان در مجلس برگزار شد با اشاره به برخی سیاست گذاری های غلط طی سالیان گذشته در خصوص استان های شمالی اظهار کرد: در راستای همین سیاستگذاری ها در دهه ۶۰ تصویب شد که توسعه گیلان تنها از طریق کشاورزی صورت گیرد و بدین ترتیب صنعت از این استان گرفته شد و بخش کشاورزی مانع توسعه سایر بخش ها در گیلان گردید.


وی با اشاره به وضعیت کنونی استان های شمالی و عدم وجود صنعت در این استان ها تصریح کرد: متاسفانه در استان های شمالی مردم سرایدار ویلاهای تهرانی ها شدند.


کلانتری در ادامه از پایان طرح های مطالعاتی زیست محیطی کشور خبر داد و بیان کرد: نخستین طرح زیست محیطی، پسماند بود که مقرر شد تا پایان دولت تدبیر و امید این طرح با اولویت استان های شمالی اجرا شود.

 

وی با ابراز تاسف از پیوند خوردن پسماند با تولید انرژی در استان های شمالی اذعان کرد: وضعیت پسماند در استانهای شمالی از بحران فراتر رفته و پسماند در حال مدفون کردن شمال کشور است.

 

رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه برای حل مشکل پسماند طی سه سال باید از انرژی چشم بپوشیم گفت: تولید انرژی از پسماند در سایر استان ها بغیر از استانهای شمالی اجرا شود در غیر اینصورت هیچگاه پسماند در شمال کشور، مدیریت نخواهد شد.

 

وی اذعان کرد: شمال کشور قربانی پسماند می شود.


کلانتری خواستار نگرش جدید به مسئله محیط زیست و آب شد و بیان کرد: استانی با ۹۰۰ میلیمتر بارش، نتواند ذخیره آب داشته باشد جای تاسف است و ذخیره آب نیازمند سدسازی است.

 

وی تاکید کرد: سد سازی در گیلان و مازندران با رعایت مسائل زیست محیطی مشکلی نخواهد داشت.

 

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه به ازای هر هکتار جنگلی که در اثر سدسازی تخریب می شود باید جنگل کاری کرد اظهار داشت: نباید محیط زیست را جلوی توسعه ملت قرار داد در اینصورت مردم خود دشمن محیط زیست می شوند.

 

وی با اشاره به گسترش زمین خواری در گیلان تصریح کرد: متاسفانه در گیلان رمین خواری به ویژه زمین های دولتی، منابع طبیعی و محیط زیست آغاز شده و در حال بروز فاجعه است.

 

کلانتری تصریح کرد: برای حفط محیط زیست و طبیعت باید جلوی زمین خواری ها گرفته شود.


وی در ادامه به تمرکز صنایع آب بر در مرکز کشور اشاره و تصریح کرد: به دلیل نبود آمایش، صنایع آب بر در مرکز کشور متمرکز شده زیرا جلوگیری از احداث صنایع در سواحل منجر به راه اندازی آنها در مناطق مرکزی و کم آب میشود.

 

کلانتری تاکید کرد: از ابتدای امسال به هیچ صنعت پتروشیمی در مرکز کشور اجازه  احداث داده نمی شود و این صنایع باید در سواحل مشخص شده جنوب و شمال کشور راه اندازی شوند.

کد خبر 714551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha