سنگینی فقدان هاشمی بر دوش روحانی/یتیم ترین طفل آیت الله!

پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی بیشترین مشکلات ایجاد شده در عرصه سیاست خارجی، سیاست داخلی و اقتصاد نصیب حسن روحانی شده تا جایی که او را می توان یتیم ترین طفل آیت الله نامید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله هاشمی رفسنجانی مرد سیاستمدار و میانداری بود که از ابتدای انقلاب اسلامی در کنار آیت الله خامنه ای به فرمانبری از امام راحل پرداخت و امور اجرایی در بزنگاه های مختلف را برعهده گرفت و پس از آنکه رهبر معظم انقلاب اسلامی، ولایت فقیه را بر عهده گرفتند در تلاش بود تا نقش همان اهرم اجرایی را در کشور ایفا کند.

  

        

آیت الله هاشمی رفسنجانی اگرچه نقاط مثبت سیاسی بسیاری داشت اما حاشیه های بسیاری نیز در کنار نامش در اذهان عمومی ایجاد شده بود. از آقازاده های حاشیه ای گرفته تا زندگی اشرافی نگاه متفاوتی به آیت الله رقم می زد. اما باز هم در نقش یک سیاستمدار ایده هایش در هر انتخابات می توانست قشر عظیمی را تحت تاثیر قرار دهد. از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ که شکست خورد تا انتخابات ۹۲ که رد صلاحیت شد اما حسن روحانی را به میدان آورد.

 

حسن روحانی فردی که تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ تنها به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی شناخته می شد تا اینکه با ابتکار آیت الله به صحنه آمد و توانست تئوری های سیاسی هاشمی را عملی کرده و با ایجاد وحدت نسبی میان اصولگرا و اصلاح طلب بر سکوی ریاست جمهوری تکیه زند.

 

 

پس از آن هم در طول ۳ سال دولت یازدهم همواره مشی آیت الله هاشمی چنان بر عملکرد کابینه حاکم بود که موفقیت های حاصله از ایجاد توافق بین المللی در زمینه فناوری هسته ای و کنترل بازار و وحدت نسبی میان گروه های سیاسی را در تحلیل ها همه به عنوان دِین هاشمی بر گردن روحانی تلقی می کردند تا اینکه ۱۹ دی ۱۳۹۵ زلزله ای آمد و آوارها را بر سر روحانی و هم تیمی هایش خراب کرد.از زمانی که آیت الله هاشمی چشم از دنیا فرو بست حال و هوای سیاسی تغییر کرد و نمونه ای از آن در انتخابات ۱۳۹۶ نمودار شد. گروه های سیاسی با یکدیگر درگیر شدند و در مناظرات و تبلیغات سیاسی افشاگری ها کلید خورد اما باز هم متاثر از ۳ سال عملکرد مثبت دولت، روحانی توانست به ریاست جمهوری برسد اما این بار فضای سیاسی و اقتصادی حال و هوای دیگری داشت و روحانی ماند و سنگرهایی که فتح نکرده بود.

 

 

سهم خواهی ها کلید خورد و اخبار مبنی بر اختلاف نظرهای موجود در حلقه اول دولت به گوش رسید و در نهایت با نارضایتی کامل اصلاح طلبان و اصولگرایان کابینه دوازدهم با تغییرات اندکی انتخاب شد. کار به عرصه عمل رسید و در اولین گام در بعد سیاست خارجی که یکی از افتخارات دولت حسن روحانی بود ناکامی ها پی در پی شکل گرفت تا جایی که قلدر مآبی ترامپ نیز توانست موفق باشد و در نتیجه برجام حالتی به خود گرفت که کسی آن را پیش بینی نمی کرد.

 

ناکامی ها در عرصه بین الملل و نارضایتی های سیاست داخلی دست از سر دولت بر نداشت و چنان گلوی دولت را فشار داد که حتی بازار را از کنترل کابینه دوازدهم در آورد. گروه های سیاسی تاثیر گذار بر بازار طبق اظهارات محمد باقر نوبخت با سیاست "اتوبوسی" تقاضاهای غیر واقعی را از بازار ارز شروع کردند و به بازارهای سکه، مسکن و خودرو رساندند و گرانی های بی سابقه را در کشور رقم زدند.

 

 

روحانی و یارانش که هنوز هم نسبت به دو دولت پیش از خود محبوبیتی در میان مردم دارند فرصت زیادی ندارند تا این محبوبیت را نگاه دارند. فشارها به پاستور چنان زیاد شده که شیخ تدبیر و هم تیمی هایش روزانه در چندین جلسه اقتصادی و سیاسی شرکت دارند و در این میان هم سفرهای خارجی انجام می دهند و به مذاکره ادامه می دهند تا بتوانند وضعیت فعلی را سر و سامان دهند و با نگاه عمیق سیاسی به نمودار عملکرد دولت روحانی از سال ۹۲ تا کنون می توان به این نتیجه رسید که بیشترین مصیبت وارده از فقدان آیت الله هاشمی به حسن روحانی وارد شده حتی بیش از خانواده آیت الله.

 

یادداشت از پریسا رهنما

کد خبر 714292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha