به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، فصل ثبت نام در مدارس آغاز شده است. ثبت نام در پایه اول و انتقالی دانش آموز به مدرسه دیگر، خانواده ها را دچار چالش کرده است. بسیاری از مردم توان ثبت نام در مدارس غیردولتی را ندارند تا بتوانند تمام دردسرهای ثبت نام را با پول بخرند. البته که ثبت نام در مدارس دولتی هم کم هزینه نیست.
مشکلات تکراری ثبت نام در مدارس دولتی همواره همانند سال های گذشته وجود دارد نه تنها این مشکلات حل نشده است بلکه دردسرهایش بیشترهم شده است. خانواده ها با مشکلات محدوده جغرافیایی، دریافت وجه یا اخذ تعهد کمک به مدرسه و ثبت نام اجباری مواجه هستند.
یکی از عمده ترین مشکلات محدوده جغرافیایی است. هر مدرسه برای خودش مرزبندی دارد. ثبتنام دانشآموزان خارج از آن محدوده امكانپذير نيست. این درحالی است که برخی از این مرزبندی ها درست نیست. دانش آموزان در مدرسه ای که تنها یک خیابان با آن فاصله دارد هم ثبت نام نمی شوند.
ثبتنام از دانشآموزان داخل محدوده جغرافيايی هم به شرط تكميل نشدن ظرفيت است. همین موضوع خانواده ها را دچار مشکلاتی کرده است که در برخی از موارد آنقدر وقت و انرژی می گیرد که والدین کارمند باید چندروزی مرخصی بگیرند تا وضعیت فرزندانشان مشخص شود.
چند روایت از مشکلات ثبت نام در مدارس دولتی
در همین ارتباط، صلاحی پدر یکی از دانش آموزانی است که با مشکل ثبت نام فرزندش در پایه اول ابتدایی مواجه شده است او به خبرنگار شبستان می گوید: کیفیت مدرسه برایم در اولویت است. مدرسه ای که می خواهم فرزندم را در آن ثبت نام کنم، یک خیابان با محله خودمان فاصله دارد. فرزندم را ثبت نام نمی کنند و کدرهگیری می خواهند.
او ادامه می دهد: قولنامه ما دستی تنظیم شده است، مجبور شدم هزینه بالای 100 هزار تومان به بنگاه بدهم تا یک کد رهگیری به ما بدهند. باز هم از سوی مدرسه گفته شده است که باید برای تحقیقات به محل زندگی شما بیاییم تا از محل زندگیتان مطمئن شویم. هنوز ثبت نام فرزندم در هاله ای از ابهام است. گویا فرزندم می خواهد به یک نهاد امنیتی برود که این همه گزینش و دردسر دارد.
این پدر بیان می کند: هزینه تهیه یک روپوش از سوی مدرسه 120 هزارتومان اعلام شده است که خیلی بالا است. تمام کتاب های درسی را هم به اجبار باید سیمی کنیم.
یکی دیگر از والدین نیز بیان می کند: مدرسه ای که فرزندم را می خواهم ثبت نام کنم، نزدیک محله ی خانه پدری است. با محله ی خود ما هم فاصله ی زیادی ندارد. فرزندم را ثبت نام نکردند، مجبور شدم 250 هزارتومان هزینه پرداخت کنم و به عنوان مستاجر در خانه پدرم کد رهگیری دریافت کنم که برای تحقیق آمده اند و متوجه شده اند خانه پدرم است فرزندم را ثبت نام نکرده اند. این درحالی است که تنها با مدرسه دو خیابان فاصله داریم. چون کارمند هستم مجبورم فرزندم را به خانه پدرم بسپرم تا آنان از او مراقبت کنند. اکنون نمی دانم چه کنم.
یکی دیگر از مادرها نیز به خبرنگار شبستان می گوید: برای ثبت نام فرزندم در یک مدرسه دولتی درخواست شده است تا هزینه کف پوش و کاغذ دیواری اتاق دبیرها که 2 میلیون و 500 هزارتومان می شود پرداخت کنم، این مسئله توهین به بنده و فرزندم است. هزینه نوسازی اتاق دبیرها را که ما نباید بدهیم، حداقل کاش می گفتند این هزینه برای دانش آموزان مدرسه است که اینگونه پرداخت می کردم اما مجبور شدم که فرزندم را در آن مدرسه ثبت نام نکنم.
یکی دیگر از والدین هم بیان می کند: برای ثبت نام فرزندم در یک مدرسه هیئت امنایی نزدیک به دو میلیون تومان شهریه خواسته اند. هیچ گاه فلسفه مدارس دولتی را متوجه نشده ام که می گویند رایگان است. این مدرسه هم با برچسب هیئت امنایی ثبت نام را مشروط به پرداخت شهریه کرده است.
به گزارش شبستان؛ اگر فردی هم کد رهگیری نداشته باشد و سند خانه هم به نامش نباشد، باید استشهاد محلی با مهر مسجد محله بیاورد در غیراینصورت ثبت نامی صورت نمی گیرد. اگر استشهاد محلی هم بدون مهر مسجد محله باشد، ستاد ثبت نام قبول نمی کند.گویا مشکلات ثبت نام مدارس در خرداد ماه و تیرماه، تمام نشدنی است و هیچ نقطه پایانی برای این مشکلات گذاشته نمی شود بلکه هزینه های زیادی را هم به خانواده ها تحمیل می کنند.
گزارش از معصومه بدخشان
نظر شما