امر به معروف و نهی از منکر باید در تمام عرصه ‌ها اجرا شود

خطیب حرم مطهر رضوی عنوان کرد: برخی فکر می‎کنند امر به معروف و نهی از منکر فقط خلاصه به بی‎حجابی می‎شود، در حالی که این مهم دایره گسترده‎ای دارد، منکرات اقتصادی، سیاسی، اعتقادی و تهمت‎های رسانه‎ای نمونه‎ای از منکرات بزرگ است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام ناصر رفیعی خطیب حرم مطهر رضوی در ویژه برنامه سخنرانی حرم مطهر رضوی که بعد از نماز مغرب و عشاء در صحن جامع رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه واجب الهی است که مورد غفلت قرار گرفته است، عنوان کرد: در روایاتی رسول الله(ص) می‎فرماید که هر کس امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه ترویج دهد، خلیفه خدا در روی زمین خواهد بود.

وی افزود: شناخت مصادیق امر به معروف و نهی از منکر یک امر بسیار مهم است، متاسفانه اکنون هرگاه از این مهم سخنی به میان آورده می‎شود، همه فکرشان به سمت بی‎حجابی می‎رود، در حالی که بی‎حجابی یکی از مصادیق نهی از منکر است، لذا این واجب الهی بسیار گسترده است و نباید آن را محدود دید.

این استاد حوزه عنوان کرد: منکر اعتقادی یکی از موارد نهی از منکر است که باید مورد توجه قرار بگیرد، اکنون در بین جوانان و نوجوانان خیلی شبهه ایجاده شده، حل این شبهات مصداق امر به معروف و جلوگیری از ترویج آن نمونه نهی از منکر است.

وی تاکید کرد: منکرات اقتصادی چون ربا از دیگر مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است، کسی که ارز دولتی می‎خرد و به مردم گران می‎فروشد، یا از کالا کم می‎گذارد باید مواخذه و مجازات شود، این عمل یک منکر عظیم به‎شمار می‎رود.

حجت الاسلام رفیعی در ادامه منکرات اقتصادی، سیاسی، خانوادگی، تهمت‎ها، درو‎غ‎ها، طلاق‎ها و مسائل فرهنگی را از دیگر مصادیق امر به معروف و نهی از منکر برشمرد که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی در ادامه درباره راهکارهای امر به معروف گفت: اولین قدم برای امر به معروف آگاهی دادن به مردم است، اگر فقط به یک جوان بگوییم که «حجابت را رعایت کن» و از آثار آن سخنی نگوییم، آن جوان مشتاق به حفظ حجاب نمی‌شود، لذا باید آثار حجاب را ابتدا بیان و بعد امر به معروف کرد.

خطیب حرم مطهر رضوی تاکید کرد: فرهنگ‎سازی دومین راه‎کار برای ترویج امر به معروف است، به عنوان مثال اگر می‌خواهیم مانتوی نامناسب در جامعه نباشد، تولیدی‎هایمان‎ نباید از این نوع مانتو تولید کنند، باید جلوی واردات چنین مانتویی گرفته شود، وقتی زمینه نباشد، مردم هم دنبال آن نمی‎روند.

وی تشویق را سومین راه گسترش امر به معروف نام برد و عنوان کرد: همه باید یاد بگیریم خوبی‎های یکدیگر را برجسته کنیم، اگر جوانی اشتباه کرد صدبار به رخ او نکشیم، بلکه از کارهای خوبش بگوییم، تشویق جوانان، زمینه رشد و بالندگی را در آن‌ها ایجاد می‎کند.

کد خبر 713830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha