به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سردار رضا بنی اسدی، فرمانده انتظامی استان، امروز(۱۰ تیر) در جلسه کمیسیون هماهنگی، نظارت و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سخنانی با بیان اینکه استان کرمان عریض و طویل است و بزرگترین استان خشکی کشور است؛ افزود: در مبادی و خروجی کالای قاچاق، بیشترین درگیری را پلیس دارد در حالیکه این امر، {تنها} یکی از مأموریت های ما است.
وی با اشاره به اینکه اموال قابل توجهی از جمله خودرو و موتورسیکلت وجود دارد که باید تعیین تکلیف اساسی شود تا همکاران ما در مجموعه پلیس، ترغیب به کشف شوند؛ گفت: مشکلات پی در پی داریم از جمله در انبارها داریم و یک سری منابع و اقلام درحال از بین رفتن است در حالیکه با تعیین تکلیف آنها می شود از آن برای زیرساخت ها استفاده کرد و زیرساخت های نگهداری را حداقل فراهم کرد زیرا این عدم تعیین تکلیف، مفسده در نیروها ایجاد می کند.
در ادامه یک مقام امنیتی در دستگاه اطلاعاتی استان بیان داشت: کرمان، گلوگاه شرق کشور است و به عنوان بارانداز کالای قاچاق مورد استفاده شبکه های سازمان یافته و باندهای بزرگ قرار می گیرد؛ در مبادی ورودی قاچاق پوشاک، لوازم خانگی و مواد آرایشی و در مبادی خروجی قاچاق سوخت و دام را داریم.
وی مصرف گرایی و تغییر الگوی مصرف را از جمله دلایل قاچاق کالا ذکر کرد و با اشاره به اینکه عمده قاچاق ما از مناطق آزاد می آید؛ اتخاذ سیاست های انبساطی تخصیص ارز، ضعف نظام جامع مالیاتی، ایجاد شبکه های سازمان یافته مجرمین را از دیگر دلایل برشمرد و درباره عدم استقبال از کالاهای تولید داخل، تأکید کرد: مقابله سیستمی با نگاه ملی در مبارزه با قاچاق کالا لازم است.
این مسئول اطلاعاتی برخورد با قاچاق با نگاه و پیامدهای اجتماعی و برخورد اطلاعاتی و سیستمی به جای برخورد فیزیکی، اصلاح قوانین و خلأهای موجود در مبارزه با قاچاق کالا، اجرای کامل سیستم هوشمند شناسایی کالای قاچاق و شناسایی شبکه های مالی و صرافان غیرمجاز را هم مورد تأکید قرار داد.
وی فقدان ساختمان اداری ثابت و کمبود نیروی مورد نیاز در اداره جمع آوری و فروش اموال تملیکی را هم متذکر شد.
مجمدجواد فدایی، سرپرست استانداری کرمان هم در سخنانی، با بیان اینکه قاچاق کالا تنظیم بازار را به هم می زند، تأکید کرد: باید فعال تر در این زمینه وارد شد و سه انبار نگهداری کالای قاچاق در سیرجان، کهنوج و بم راه اندازی و نماینده های سازمان مستقر و تصمیم گیری در مورد موادی که سریعاً در معرض فاسد شدن است؛ اتخاذ شود.
ابراهیم شهریاری، دبیر کمیسیون هماهنگی، نظارت و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان هم با بیان اینکه بیشترین کشفیات کالای قاچاق در ۱۰ سال گذشته، مربوط به دو سال اخیر(سالهای ۹۵ و ۹۶ ) است؛ افزود: در سه ماهه نخست امسال میزان کشفیات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۰ درصد بیشتر بوده است.
در این جلسه مصوب شد: سه انبار و مرکز تحویل کالای قاچاق در سیرجان و کهنوج و بم به عنوان نقاط ورودی شرق و جنوب و شمال استان ایجاد و در سال اول توسط فرمانداران پشتیبانی شود، سال دوم اجاره و سال سوم به صورت مستقل احداث شود.
نظر شما