پلمپ ۱۷۰۰ واحد صنفی گرانفروش/پول را از حلقوم قاچاقچیان ۱۹۰۰ خودرو بیرون می کشیم/پراید جایش را به جوان رعنای دیگری بدهد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه حدود ۱۳۵ گروه کالایی و ۱۳۳۹ ردیف کالا امروز ممنوع الورود شده است، تاکید کرد: ۱۷۰۰ واحد صنفی به دلیل سودجویی پلمپ شده اند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری صبح امروز خود به مناسبت روز ملی صنعت و معدن گفت: امروز با شرایط خاصی مواجه هستیم و تحریم های جدید علیه ملت ایران وضع شده است.

 

وی با بیان اینکه قلدری به نام ترامپ آمده که تمام معاهدات بین المللی را به هم میزند، افزود:  آن ها مسیری را پیش گرفته اند که اقتصاد ایران را هدف قرار داده و در این شرایط دولت سیاست جدید ارزی کشور را اتخاذ کرد و مسیر حرکت کنترل نرخ ارز آغاز شد.

 

شریعتمداری تاکید کرد: آرایش امروز اقتصادی آرایش خواسته ای نیست فقط در شرایطی است که جنگ اقتصادی علیه کشورمان برنامه ریزی شده است. سیاست های تجارتی جدید هم اتخاذ کردیم که در آن اولویت بندی واردات در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۱۳۵ گروه کالایی و ۱۳۳۹ ردیف کالا امروز ممنوع الورود شده است، افزود:  ۲.۲ میلیارد دلار اختصاص یافته برای ورود خودرو منحل شد و در تلاشیم مواد اولیه تولید را به صورت کامل در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم تا تولید به صورت کامل در داخل صورت بگیرد و از واردات بپرهیزیم و این تهدید اقتصاد را به فرصت تبدیل کنیم تا کشور را از این برهه عبور دهیم و اشتغال نیز ایجاد کنیم. اینگونه به آن ها هم ثابت می کنیم که ابزارهای شما کم است و تا انتخابات بعدی شما هم شرایط تغییر خواهد یافت.

 

وزیر صمت با اظهار اینکه در شرایط حاضر باید بار مسئولیت اقتصاد را بر دوش فعالان بخش های غیر دولتی قرار دهیم، خاطرنشان کرد: در گروه سوم واردات نظر دولت رفتن به سمت بازار رقابتی است که از طریق بازار بورس صادرکنندگان پروانه مجوز خروج صادرات خود را به وارد کنندگان در یک قیمت توافق قرار دهند و اینگونه حلقه اتصالی بین واردکنندگان کالاهای گروه ۳ که اقلام وسیعی هستند و صادرکنندگان کشور ایجاد کنیم.

 

وی ادامه داد: همچنین سیاست کنترل بازار را هم مدنظر داریم حتما بایستی متناسب با شرایط تحریم اسامی کسانی که از ارز ۴۲۰۰ تومانی برخوردار هستند در اختیار نهادهای نظارتی و مردم قرار دهیم که امکان سواستفاده نباشد.

 

شریعتمداری تاکید کرد: وزارت صنعت نمی تواند اسامی ثبت سفارش کنندگان را اعلام کند و بانک مرکزی مرجع اعلام کننده اسامی کسانی است که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند است و به هیچ وجه ما با اعلام اسامی این افراد مخالفت نداریم.

 

وی در مورد ورود غیر قانونی خودروهای خارجی عنوان کرد: ۱۹۰۰ خودرو به صورت غیرقانونی توانسته اند ترخیص شوند که آدرس آی پی آن ها را به نهادهای نظارتی دادیم که تمام میزان سو استفاده از حلقوم آن ها در خواهد آمد و به بیت المال بر خواهد گشت.

 

وزیر صمت در مورد تولید پراید هم یادآور شد: این خودرو که زمانی جوان رعنایی بود برای خودش حالا دیگر باید از رده تولید خارج شود و جای خود را به جوان رعنای دیگری بدهد.

 

شریعتمداری اعلام کرد: در این ایام ۱۷۰۰ واحد صنفی به دلیل سودجویی پلمپ شده اند.

 

وی به سیاست های حمایت از تولید دولت هم اشاره کرد و گفت: ۶ هزار واحد تولیدی جدید به ثبت رسیده است. در سال ۵۷، ۸۵۰ واحد تولیدی داشتیم که امروز ۸۴ هزار واحد تولیدی داریم که نشان می دهد اقتصاد ایران اقتصاد بسیطی نیست.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امروز مشکل اصلی تولیدکنندگان کنبود نقدینگی است و این مساله ارتباطی به تحریم ها ندارد.

 

شریعتمداری در ادامه اعلام کرد: صادرات ما در همین ایام تحریم ها بیش از ۱۸ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است. در ۲ ماهه اول امسال ۲۲.۲ درصد درخواست ثبت واحدهای تجاری افزایش داشته است.

 

وزیر صنعت افزود: من از همین جا از مردم هم تقاضا دارم که در صورت مشاهده متخلفینی که کالاهایی را با قیمت های نامتعارف و اجحاف شده در اختیار خریداران می گذارند به سرعت با سامانه های 124 و 135 تماس بگیرند تا با این واحدها برخورد شود. حدود 3 هزار بازرس سازمان حمایت از مصرف کننده در حال حاضر به صورت شبانه روزی بازارها را رصد می کنند تا جلوی فعالیت متخلفین را بگیرند اما سازمان های نظارتی نباید تنها به شکایت های مردمی اکتفا کنند و باید با تشکیل تیم های مشترک برای نظارت به بازار با سودجویان برخورد کنند.


شریعتمداری با بیان اینکه گرچه نتوانستیم آنطور که شایسته ملت است اقدامات در خور انجام دهیم، گفت: نتوانستیم آنطور که باید اقتصاد را از تکانه های خارجی مصون نگه داریم اما همچنان در حمایت از حوزه تولید سیاست و برنامه جدید داریم که مهمترین آن راه اندازی واحدهای تولیدی جدید است.


وی با اشاره به اینکه سال گذشته 5800 واحد تولیدی جدید کوچک و بزرگ مجوز فعالیت گرفتند که این به معنای فعال شدن 500 تا 600 واحد جدید در ماه است، اظهار کرد: این آمار به این معنا نیست که واحد تعطیل شده در شهرک های صنعتی نداریم ، واحدهای صنعتی تعطیل شده درشهرک ها به علت های مختلف از جمله کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش ، اختلاف با مالک و یا علت های دیگر از ادامه فعالیت بازماندند. مگر می شود از 84 هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ، موردی برای تعطیلی وجود نداشته باشد. هم اکنون 5 هزار و 700 معدن در کشور فعال است و ممکن است برخی از آنها فعال نباشند این بدان معنا نیست که در بخش معدن رکود وجود دارد.

 

شریعتمداری از شناسایی و واگذاری 40 پهنه امید بخش در بخش معدن خبر داد و افزود: این پهنه ها با همکاری ایمیدرو به مردم واگذار شده است و به زودی به عرصه تولید می آیند. رشد صنعتی پیش از آغاز دولت یازدهم منهای 9 بود که در حال حاضر این رشد مثبت شده است گرچه این مردم هستند که واحدهای تولیدی را مدیریت و فعالیت می کنند و دولت فقط سیاست گذاری کرده ، این اتفاق با مشارکت و تلاش مردم اتفاق افتاده است.

کد خبر 713424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha