کاهش ۱۲ درصدی جرایم نظامی و انتظامی در کرمانشاه

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح،  با اشاره به انجام ۱۳۱ هزار نفر ساعت آموزش یگانی، گفت: سال گذشته ۱۲ درصد کاهش جرم داشته ایم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر غلام الواری رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه، پنج شنبه(7 تیر) در جمع خبرنگاران گفت: عدل و عدالت دو رکن رکین قضا در دستگاه قضایی است.

 

وی افزود: قانونگذار در اصل 156 قانون اساسی وظایفی را به عهده دستگاه قضا بزشمرده که براساس آن قوه قضائیه را مستقل، پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت قرار داده است.

 

الواری، اظهار کرد: از جمله این وظایف در خصوص تعدیات، تجاوزات و جرایم است که این وظیفه به عهده محاکم قضایی است و همین طور کشف مجرم و تعقیب مجرمین که به عهده دادسرا است و دادستانی آن را دنبال می می کند.

 

وی ابراز کرد: احقاق حقوق عامه و‌گسترش عدل و آزادی های مشروع و نظارت بر حسن اجرای قوانین از دیگر وظایف دستگاه قضا است که سازمان بازرسی کل کشور عهده دار آن است.

 

الواری، اقدام مناسب در راستای پیشگیری از وقوع جرم را از دیگر مباحث مورد توجه در دستگاه قضا برشمرد و با اشاره به تشکیل معاونت پیشگیری از جرایم در قوه قضائیه، بیان کرد: تلاش ما در دستگاه قضا این است که بتوانیم زمینه ارتکاب جرم را تا حد امکان کاهش داده و در جهت پیشگیری از وقوع جرم گام موثری را برداریم.

 

وی اذعان کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح از جمله سازمان های تابعه قوه قضائیه و بخشی از پیکره این قوه است. این سازمان تنها مرجع اختصاصی پیش بینی شده در قانون اساسی است که براساس اصل 172 قانون اساسی برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی اعضای ارتش، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محاکم نظامی تشکیل می شود.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه، ابراز کرد: در حال حاضر باتوجه به مصوبات مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و اجازه خاص از حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری(دامه عزه العالی)؛ رسیدگی در خصوص جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی ‌و انتظامی نیروهای مسلح، جرایم  مرتبط به کارکنان وزارت اطلاعات، جرایمی که در حین تعقیب جرم نظامی کشف شود و کلیه جرایم امنیتی کارکنان نیروهای مسلح مربوط به سازمان قضایی نیروهای مسلح است.

 

وی کفت: براساس قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، جرمی که به صورت ترک فعل صورت می گیرد کتمان حقیقت است برای مثال:فرمانده ای که مجموعه ای از پرسنل وظیفه و کادر تحت نظارتش انجام وظیفه می کنند اگر جرمی از ناحیه آنها رخ دهد این فرمانده وظیفه دارد آن جرم را به مرجع قضایی ذیصلاح(محاکم عمومی یا سازمان قضایی نیروهای مصلح) منعکس کند اگر کتمان کند و اطلاع ندهد، به واسطه این ترک فعل، جرم مرتکب شده و تحت تعقیب قرار می گیرد.

 

دکتر الواری، در توضیح جرم در راستای وظایف، گفت: وظیفه نظامی که اقتضا می کند انجام می دهد در راستای این ماموریت مرتکب جرم شود برای مثال فرمانده دستور بدهد سر پست برود ولی ترک پست کرده یا اینکه از خدمت فرار کند.

 

وی اعلام کرد: جرم عمومی که در حین تعقیب جرم نظامی توسط مقام قضایی نظامی کشف شود ذاتاً در صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب است ولی قانونگذار این اجازه را به ما داده است که به این جرایم نیز رسیدگی کنیم.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه، اضافه کرد: در جرایم نظامی، جرایم عمومی کشف شده در حین تعقیب جرم نظامی و کلیه جرایم امنیتی کارکنان نیروهای مسلح ولایت رسیدگی داریم.

 

وی متذکر شد: اگر جرم قبل از ورود به محیط نظامی باشد مثلاً کسی غیبت دفترچه ای دارد این در صلاحیت ما نیست لذا اگر کسی نسبت به جعل کارت پایان خدمت اقدام کرده ولی پیش از کسوت نظامی باشد سازمان قضایی نیروهای مسلح مرجع صالح برای رسیدگی به جرم نیست.

 

دکتر الواری، اذعان کرد: اگر کسی غیبت دفترچه ای دارد و هنوز خود را معرفی نکرده است ماهیت این نظامی است که باید بیاید و خدمت کند ولی چون هنوز در کسوت نظامی گری وارد نشده است در دادگاه عمومی رسیدگی می شود اما به محض اینکه آموزش های لازم را فراگرفت ‌و به یگان های نظامی معرفی شد و از خدمت فرار کرد در صلاحیت ما است.

 

وی با بیان اینکه رسیدگی به جرایم نیروهای مسلح در سازمان قضایی دو مرحله ای است، گفت:تحقیقات مقدماتی در دادسرا صورت می گیرد و بعضی از اینکه قاضی ما در نتیجه تحقیق، بزه را احراز کرد نهایتاً کیفرخواست صادر می شود و پرونده به دادگاه ارجاع می شود.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه، افزود: محاکم این سازمان هم مشابه محاکم دادگستری( دادگاه های کیفری یک و دو) است و در قالب دادگاه های های نظامی یک و دو تعریف شده است.

 

وی ادامه داد: دادگاه های نظامی دو به جرایم سبک تر رسیدگی می کنند و مرجع رسیدگی به احکام صادره در این دادگاه ها که تحت عنوان تجدیدنظرخواهی مطرح می شود، دادگاه تجدید نظر  نظامی استان است.

 

الواری، اظهار کرد: دادگاه های نظامی یک که مشابه دادگاه های کیفری یک است به جرایم سنگین از مصادیق ماده 302 قانون کیفری رسیدگی می کنند که مرجع رسیدگی به اعتراض این احکام که تحت عنوان فرجام خواهی مطرح می شود دیوان عالی کشور است.

 

وی ابراز کرد: آرمان سازمان قضایی نیروهای مسلح، تحقق عدالت کیفری و پشتیبانی از حقوق جامعه و افراد و امنیت آن ها است آن هم نه هر امنیتی؛ امنیتی که در بستر عدالت باشد.

 

این مقام مسئول، تصریح کرد: تلاش ما این است که امنیت جامعه را با عدالت کیفری در بررسی به جرایم کسانی که امنیت را در جامعه برقرار می کنند، تحکیم نظم و انضباط، سلسله مراتب فرماندهی و حفظ اسرار نظامی برقرار کنیم.

 

وی تکریم ارباب رجوع از دیگر اهداف آرمانی سازمان قضایی نیروهای مسلح برشمرد و گفت: واقعاً باید شاکی وقتی شکایت می کند، دستگاه قضا را به عنوان مأمن و ملجاء و پناه بی پناهان تلقی کند و همین تصور و تلقی او عینیت داشته باشد.

 

الواری، گفت: ما در اجرای عدالت سه راهکار را به تبعیت از دستورات دین مبین اسلام پیش بینی کرده ایم یکی توسعه اخلاقی دین مبین اسلام است که تلاش می کنیم جو معنوی در فضای سازمان حاکم باشد و در بین پرسنل نیروهای مسلح هم در همین راستا جلسات قضایی برگزار می شود و مباحث قضایی برای آن ها تشریح می شود و آنها را از عواقب بد ارتکاب جرم آگاه می کنند.

 

وی با بیان اینکه محیط رسیدگی و صحنه کاری ما با محیط عمومی فرق می کند، اضافه کرد: افرادی که در محیط نظامی مشغول به کار هستند گزینش شده هستند و لذا پیشگیری از جرم یکی از اهداف راهبردی ما است.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه، ادامه داد: تلاش می کنیم که زمینه ارتکاب جرم را از بین ببریم لذا برای این کار هم محیط نظامی و یگان های نظامی و انتظامی را به امر به معروف و نهی از منکر  دعوت می کنیم.

 

وی با آیات قرآن و روایات ائمه معصومین در خصوص اهمیت امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف و نهی از منکر که یک وظیفه عمومی است که الحمدلله در محیط نظامی حاکم است چرا که خداوند متعال در آیه 110 سوره آل عمران می فرماید:{کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاس تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَتُؤمِنُونَ بِاللهِ} شما بهترین امتی هستید که برای مردمان پدید آمده اند، که به نیکی فرمان می دهید و از ناشایستی باز می دارید و به خدا ایمان دارید.

 

الواری، تصریح کرد: اگر فضا، فضای معنوی باشد و محیط، محیط معنوی باشد هیچ کسی به خودش اجازه نمی دهد که مرتکب جرم شود.مجرم زمانی به کار مجرمانه اش تحریک و ترغیب می شود که صحنه ارتکاب جرم را به نفع خودش ببیند و مانع و اراده ای را نمی بیند.

 

وی با بیان اینکه آخرین اقدام ما برخورد قضایی است، اظهار کرد: ما از مجازات به عنوان آخرین حربه استفاده می کنیم. تلاش ما در سازمان قضایی نیروهای مسلح، از بین بردن زمینه های ارتکاب جرم و ایجاد فضای معنوی و اخلاقی در محیط نظامی است لذا بحث آموزش ما در یگان های نظامی و انتظامی بسیار پررنگ است.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کرمانشاه، گفت: در سال گذشته 131 هزار نفر ساعت آموزش یگانی برای نیروهای نظامی داشته ایم و الحمدلله فرماندهان هم از این کار در محیط نظامی ابراز رضایت کردند.

 

وی ابراز کرد: یعنی ما بر آن است که ظرفیت ارتکاب جرم را به حداقل برسانیم یعنی زمینه ارتکاب جرم را از بین ببریم و هر چه فضا، فضای معنوی باشد از ارتکاب جرم خبری نیست.

 

الواری، با بیان اینکه یکی از نتایج حاکم کردن فضای معنوی بر محیط های عمومی و نظامی، کاهش بزه است، گفت: ما در سازمان قضایی نیروهای مسلح تلاش داریم ارتکاب جرم را به حداقل برسانیم و در این راستا هم موفق بودیم.

 

وی ابراز خرسندی کرد: سال به سال ورودی پرونده های کیفری ما کاهش داشته است و در ادامه این رونددر سال گذشته 12 درصد کاهش جرم داشته ایم.

 

 

کد خبر 713339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha