به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علیرضا آشناگر امروز (۵ تیر) در همایش گفتمان سازی و اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: این همایش با رویکرد گفتمان سازی جدید با محوریت مردم یعنی اجتماعی کردن کار مقابله با مواد مخدر برگزار شده است و این یعنی پذیرفته ایم در کار مبارزه با مواد مخدر مردم و نهادهای مردمی باید مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: در جامعه ما مواد مخدر یک آسیب و مسئله جدی اجتماعی است و همه جوامع بشری با چنین مسئله ای روبرو هستند، آنچه مشخص است همه جوامع نگاه مشابه ای نسبت به قاچاق مواد مخدر و وابستگی و اعتیاد افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، دارند و آن این است که این مسئله اجتماعی بخشی از توان جامعه را تحت تأثیر قرار داده و می تواند این توان را تخریب کند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین اضافه کرد: دورزمانی است که جوامع آلوده به این مسئله هستند و نزدیک یک قرن است دولت ها مشغول مقابله، کنترل و مهار این آلودگی در جامعه هستند و به طور عموم هم روش و رویکرد دولت ها بیشتر به سمت مقابله و مبارزه با مواد مخدر و بیشتر برخورد با معتاد بوده است.
وی عنوان کرد: در بحث مواد مخدر به طور عموم برخوردها قهرآمیز، سرکوب گرانه و تأدیبی با معتاد بوده است البته در گذشته میزان آلودگی در این سطح نبوده و اکنون گستردگی مصرف مواد مخدر، تنوع مواد و تأثیر و تخریب مواد مخدر بسیار گسترده تر از گذشته شده بنابراین کار مقابله هم سخت و طاقت فرسا است.
آشناگر توضیح داد: در مقابله دولت ها با مواد مخدر سه رویکرد دیده می شود به طوری که در برخی برخوردها کماکان تأدیبی و تنبیهی با معتاد است و کماکان معتاد را مجرم دانسته، برخی کار مقابله را رها کرده و به سمت برنامه های مداخله ای رفته اند، برخی هم تلفیقی از این ۲ رویکرد را دارند و ما هم در کشورمان به طور تقریبی تلفیقی از این ۲ نگاه را داریم.
وی با اشاره به برخورد قاطعانه با قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: با توجه به همسایگی با افغانستان و مقابله با مواد مخدر، ما هزینه های بالایی نه تنها برای سلامت جوانان بلکه صیانت از جوانان کشورهای مختلف دادیم و رسالت انسانی درستی را دولت در کار مقابله انجام داده است، اگرچه ممکن است دیگر دولت ها قدردان نباشند ولی از نظر انسانی، دولت کار خود را به نحو احسن انجام داده است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین تأکید کرد: اکنون هم جوانان و نوجوانان در معرض خطر هستند و ناگزیر هستیم، این رویکرد و نگاهی که بخشی از دولت به معنای حاکمیت و جامعه به خصوص پزشکان نسبت به معتادان دارند، تقویت شود وآن نگاهی است که معتاد را بیمار تلقی می کند.
وی تصریح کرد: البته چه معتاد را بیمار و چه مجرم و چه هر دو بدانیم یکسری از تجارب بشری است که باید به کار گیریم که یکی از کارها، اقدامات مقابله ای با قاچاقچیان مواد مخدر است که باید در دستور کار قرار گیرد و در این خصوص هم اقدامات جدی شده است.
آشناگر با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد در مبارزه با مواد مخدر گفت: دولت ظرفیت لازم را برای کنترل مواد مخدر ندارد و ما سرمایه عظیمی به نام مردم داریم که اگر حساس شوند و کمک کنند می توانیم در این قصه موفق باشیم البته باید دستگاه ها و نهادها در واگذاری وظایف به سازمان های مردم نهاد هم گشاده دستی داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: در این بین نباید از نقش رسانه ها و شبکه های جتماعی غافل شویم و صدا و سیما باید ورود جدی داشته باشد و این کار رسالت رسانه ها و صدا و سیما است زیرا اگر غفلت کنیم این آلودگی دامان ما را خواهد گرفت و در این خصوص باید احساس وظیفه کنیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین اظهار کرد: اساس کار ما باید مدارس و مخاطب اصلی ما باید دانش آموزان باشند و رها کردن آنها توسط اولیا و مسئولان گناه نابخشودنی است که بعدها گریبان جامعه را خواهد گرفت.
وی افزود: همه دستگاه ها باید کمک کنند و در این خصوص وظیفه جدی داریم زیرا دولت به تنهایی نمی تواند، اکنون شورا و شهرداری قبول کردند ۱۰ درصد اعتبارات خود را در کار فرهنگی آورند که بخشی می تواند در خصوص مبارزه با مواد مخدر باشد.
آشناگر یادآور شد: آنچه در سطح جامعه اولویت دارد شاید کمتر مسائل فرهنگی برای سازمان ها باشد و بیشتر تمایل ورود به مسائل سیاسی دارندُ در حالی که اگر فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه مورد غفلت واقع شود خسارت سنگینی را به دنبال دارد.
نظر شما