«برج رومی» نخستین روایت شکنجه از فعالان سیاسی تونس

کتاب "برج رومی" نخستین داستان از افشاگری شکنجه فعالان سیاسی تونس در دوران بن علی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در داستان "برج رومی"، سمیر سامی، ادیب تونسی و زندان سیاسی پیشین اسلام‌گرا از هتک حرمت‌های وحشیانه‌ای که او و دوستانش را در طول بازداشت 10 ساله‌اش روا می‌شد، پرده برداشت.

سمیر سامی در این داستان 174 صفحه‌‌ای به افشای روش‌های شکنجه سخت و روش‌مند در دوره ریاست‌جمهوری زین‌العابدین بن علی می‌پردازد.

برج رومی نخستین داستان و روایت تونسی است که در سه ماه و نیم سه بار چاپ آن انجام می‌شود و چاپ نسخه چهارم آن نیز آغاز شده است.

برج رومی که قبل از انقلاب 14 ژانویه فروشش ممنوع شد، نخستین روایتی است که در این کشور چاپ می‌شود و به روایت جزییات شکنجه زندانیان سیاسی در تونس در طول 23 سال حکومت بن علی می‌پردازد.

این داستان نام مشهورترین زندان تونسی و بدترین آنها موسوم به برج رومی را دارد و در این کتاب به شکنجه و تعرض‌ها و تجاوزهای غیرانسانی در این زندان اشاره دارد.

سمیر سامی درباره این کتاب می‌گوید: فضای داخل زندان و جزییات آن را به گونه‌ای به نگارش درآورده‌ام که خواننده حجم رنج را درک کند و این تجربه در خاطره‌ و یادها راسخ بماند و تا به سطح تجربه‌های انسانی برسد.

سامی به مدت 10 سال به اتهام وابستگی با یک جمعیت موسوم به حرکت نهضت اسلامی بازداشت شد، مقامات تونسی مدعی بودند که این جمعیت مجوز فعالیت نداشته است.

وی درباره این مدت زندانی می‌گوید: آن تجربه واقعا سختی بود. در روزهای اول بازداشت در وزارت کشور انواع شکنجه‌ها را بر ما اعمال کردند و این شکنجه‌ها در داخل زندان نیز ادامه داشت.

سمیر سامی برخی از شکنجه‌های این زندان را مشابه شکنجه‌ها در زندان ابوغریب عراق در سال 2004 میلادی می‌داند.

این زندان سابق روایت می‌کند که چگونه دستان زندانیان در مدت طولانی همانند مرغ بریان بسته می‌شد و چگونه زندانیان را به اقدامات منافی عفت مجبور می‌کردند.

وی از شکنجه، حمام آب سرد، محرومیت از خواب، خاموش کردن سیگار بر روی اعضای بدن زندانیان پرده برمی‌دارد.

این کتاب که پیش‌بینی می‌شود به فرانسوی و ایتالیایی ترجمه شود، روایتگر بخش کوچکی از شکنجه‌های زندانیان سیاسی در دوران بن علی است که جنایت‌های ضد انسانی بوده است.

سمیر سامی می‌گوید: درصدد است که کتاب جدیدی درباره یادداشت‌های قهرمان روایت‌گر برج رومی فخر‌الدین که پس از آزادی‌اش تحت تعقیب قرار می‌گیرد، منتشر کند.

در این کتاب جدید از مسایل اجتماعی دیگر پرده برمی‌دارد که انقلاب کرامت و آزادی را زمینه‌سازی کرد و شراره‌های آن 17 دسامبر پس از خودسوزی محمد بوعزیزی، دست‌فروش تونسی در اعتراض به توقیف کالاهایش شعله‌ور شد.

سمیر سامی که شاعر نیز است، فوق لیسانس تمدن عربی از دانشگاه تونس را دارد و از جمله فعالیت‌های ادیبی‌اش دیوان سفر در خاطره شهر، داستان نخ‌های تاریکی و تعدادی پژوهش و تحقیقات و مقالات اندیشه‌ای درباره میراث و ادیان است.

پایان پیام/


 

کد خبر 71274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha