به گزارش خبرگزاری شبستان، آغاز دور زدن تحریم های نفتی، تهیه اطلس وقوع جرم، لزوم پیگیری بین المللی پرونده فاجعه منا، آیا فرجام برجام نزدیک است، ناچاری های عربستان در مقابل ایران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه دوم تیر ۹۷ است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
امکان اروپا برای دور زدن تحریم های آمریکا
سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی که به همراه هیئت سیاسی همراه به اسپانیا سفر کرده است در مصاحبه با خبرگزاری افه مادرید اظهار داشت: علی رغم خروج ایالات متحده آمریکا از برجام، راه هایی برای دور زدن تحریم های اقتصادی آمریکا برای علاقمندان تجارت با ایران وجود دارد.
خرازی که پیش از این با کاردینال پیترو پارولین وزیر امور خارجه واتیکان، و انزو میلانزی وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار کرده، در مصاحبه با خبرگزاری افه هشدار داد که کشورهای اروپایی باید فرمول هایی برای حفظ برجام پیدا کنند.
وزیر امور خارجه پیشین ایران و فرستاده رئیس جمهور حسن روحانی رئیس جمهور ایران، گفت: در غیر این صورت، "هیچ دلیلی برای اینکه ایران بخواهد در توافق هسته ای باقی بماند" وجود ندارد.
وی هشدار داد که "لغو کامل توافق هسته ای می تواند پیامدهای بسیار خطرناکی برای امنیت منطقه خاورمیانه داشته باشد."
خرازی تصریح کرد: "فقط منافع اقتصادی در معرض خطر نیستند و مهمتر از آن، منافع امنیتی خود اروپا در خطر قرار می گیرد."
انتقاد دستیار رییسجمهور از نبود نمازخانه مناسب در استادیوم آزادی
شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با انتشار پستی در اینستاگرام به نبود زیرساختهای لازم در ورزشگاه آزادی واکنش نشان داد و نوشت: «واقعیت تلخ و باور نکردنی که در هیاهو جام جهانی فوتبال گم شد؛ آیا هنوز استادیوم باقدمت و بزرگی مانند آزادی از حداقل زیرساختها از جمله نمازخانه مناسب آن هم در یک کشور اسلامی برخوردار نیست؟! حال آنکه حتی در فرودگاههای کشورهای اروپایی هم که به زعم برخی میانهای با دین و ایمان ندارند، از توجه به این مهم و نیز سایر زیرساختها که تامین کننده انواع حقهای شهروندی باشد، غفلت نشده است.»
تعهد برجامی ایران در گرو تضمین اروپا
سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه رایزنی با مقامات کشورهای جنوب اروپا با جوزپ بوررل وزیر امور خارجه و والنسوئلا قائم مقام وزارت خارجه ملاقات و در مورد روابط دوجانبه ایران اسپانیا، لزوم حفظ منافع ایران در چارچوب توافق برجام و همچنین مسائل خاورمیانه رایزنی و تبادل نظر نمود.
وزیرامور خارجه اسپانیا، ضمن ابراز تاسف از خروج آمریکا از توافق برجام عنوان داشت که این توافق بسیار با ارزش است و باید تلاش کنیم در تعامل با یکدیگر آن را حفظ نماییم.
خرازی در پاسخ عنوان داشت که اینک که آمریکا از برجام خارج شده است عملکرد اتحادیه اروپا و نحوه تامین منافع ایران آزمایشی بسیار مهم است. باید دید اروپا چگونه می تواند منافع ایران را تضمین کند. درغیر این صورت، دلیلی وجود نخواهد داشت که ایران به برجام متعهد بماند.
قوه قضائیه لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت را به دولت ارایه دهد
معصومه ابتکار معاون زنان و خانواده رییس جمهور در گفت و گو با خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان در خصوص اقداماتی که این معاونت برای کاهش اتفاقات تجاوز به زنان در کشور چه اقداماتی در دستور کار دارد، گفت: در خصوص مقابله با خشونت علیه جوانان و زنان اقداماتی را در حال انجام دارد. هفته گذشته دولت در خصوص تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان از مجلس خواست تا این مسئله را در اولویت قرار دهد و از قوه قضاییه نیز خواسته ایم لایحه ای را در مورد قانون تامین امنیت زنان در برابر خشونت را سریع تر به دولت ارایه دهد تا در دستور کار دولت قرار گیرد.
ابتکار به اقدامات دولت در خصوص بحث آموزش برای پیشگیری از تجاوز به عنف نیز عنوان کرد: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با وزارت آموزش و پرورش در حال همکاری است تا مهارت های مقابله با خشونت و مهارت های ارتباطی را که بسیار می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد مورد آموزش قرار دهیم.
باز هم دیپلماسی نفتی زنگنه جواب داد
اجلاس مهم اوپک در وین را مردی با چندین حرکت موفق در دیپلماسی نفتی توانست تحت تاثیر قرار دهد. روز گذشته وین شاهد اجلاس بسیار مهم اوپک بود که درنهایت توانست به نتیجه بسیار مثبتی دست یابد. وزیر نفت ایران روز جمعه دیدار کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک را که به ریاست فالح - وزیر نفت عربستان - برگزار شده بود، به طور ناگهانی ترک و اظهار کرده بود که مذاکرات به خوبی پیش نمیرود و وی نسبت به اینکه اوپک به توافقی برسد، تردید دارد.
بنابراین گزارش، در ابتدای جلسه دیروز اوپک اختلاف نظرها بسیار زیاد بود تا جایی که رسیدن به یک توافق به نظر امکان پذیر نمی آمد اما پس از دیدار و گفت و گوی وزرای خارجه ایران و عربستان ایران با طرح اوپک موافقت کرد و در نتیجه اوپک توانست باز هم به نتیجه مثبتی دست یابد. در اولین خبر منتشر شده از سوی شبکه 'سی ان بی س' ؛ پس از ابراز امیدواری وزیر نفت ایران برای دستیابی به توافق بر سر سقف تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)، این سازمان به افزایش سقف تولید نفت اعضایش نزدیک شد. این به این علت بود که بیژن زنگنه و خالد بن عبدالعزیز الفالح پیش از آغاز نشست یک صد و هفتاد و چهارمین وزیران نفت کشورهای عضو اوپک به مذاکره پرداختند.
ناچاری های عربستان در مقابل ایران
عربستان در ادامه تلاش هایش برای حذف رقیب خود در منطقه چشم بسته همه گفته های آمریکا را پذیرفته اما در مواردی بسیار مهم باز هم مجبور است قدرت ایران در منطقه را بپذیرد و با این رقیب خود دور میز مذاکره بنشیند.
پس از آن که تحریم حج از سوی ایران پاسخ داد و در نهایت عربستان با پذیرفتن شروط ایران برای اعزام حجاج خود مجبور به راضی کردن تهران شد حالا در اوپک هم ریاض ناچار شد شروط ایران را بپذیرد.
روز گذشته در حالی وزیر انرژی عربستان مجبور شد وزیر نفت ایران را برای باقی ماندن در توافق اوپک راضی کند که پیش از این ریاض به واشنگتن قول مساعدت برای کاهش قیمت نفت داده بود اما ترک ناگهانی جلسه اوپک از سوی زنگنه برنامه های عربستان و آمریکا را به هم زد و در نتیجه وزیر انرژی عربستان مجبور شد دور میز مذاکره با وزیر نفت ایران بنشیند و در نهایت پیشنهاد ایران در خصوص برنامه تولید و قیمت نفت را بپذیرد.
این در حالی است که عربستان پس از آنکه نتوانست در سوریه با همراهی داعش و تروریست های دیگر در مقابل ایران و سوریه به پیروزی دست یابد تمام تلاش خود را به کار گرفت تا با قطع رابطه با تهران و گسترش ایران هراسی در منطقه این رقیب قدرتمند خود در منطقه را حذف کند اما ایران در مقابل همواره اعلام کرد با عربستان مشکلی ندارد در صورتیکه ریاض در حال مشکل تراشی در منطقه است.
آیا صبر ایران به سر آمده است؟/ فرجام برجام نزدیک می شود
سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفت و گو با یورونیوز تاکید کرده است که انتظار ایران به سر آمده است و احتمال خروج ایران از برجام در هفتههای آینده وجود دارد. نمی توانم بگویم چشم انداز ادامه مذاکرات با اروپا روشن و مشخص است و میتواند ما را به دستیابی یک بسته مشترک برای حفظ برجام رهنمون کند.
این اظهارات عراقچی برای نخستین بار است که چنین صریح از سوی یک مذاکره کننده ایرانی در مقابل تعهدات اروپا اعلام می شود و این نشان می دهد که احتمال خروج ایران از برجام زیاد شده و علت آن هم مشکل اروپایی ها برای یافتن راه حلی به منظور همکاری شرکت های آن ها با ایران بدون ممانعت ترامپ است.
در همین رابطه علی اکبر صالحی که برای شرکت در نشست اسلو و به دعوت مقامات نروژ به این کشور سفر کرده، در آخرین برنامه این سفر، در نشست موسسه مطالعاتی امور بینالملل نروژ (NUPI) حفظ برجام بعنوان دستاوردی چندجانبه را آزمونی برای جامعه جهانی برشمرد و تاکید کرد: چنانچه اهداف مورد نظر ایران از این توافق حاصل نشود، امکان حفظ آن ناممکن است و باقی ماندن تحریمها و حفظ همزمان توافق شدنی نیست.
پیگیری بین المللی پرونده فاجعه منا باید ادامه پیدا کند
محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر در جمع خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت پرونده فاجعه منا اظهار کرد: روند رسیدگی به این پرونده همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به علت طولانی شدن روند رسیدگی به این پرونده بیان کرد: بسیاری از مسائل این پرونده در بیرون از مرزهای ایران است و لذا روند رسیدگی به آن طولانی شده است؛ چرا که متاسفانه مسائل این پرونده در کشوری همچون عربستان رخ داده که سیستم قضایی بسیار لغزندهای داشته و قابل اعتماد نیست و مانند سایر جنایتهای منطقه در حال گذار است.
معاون امور بین الملل رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: با این حال در قوه قضاییه به شکایت افراد رسیدگی شده، بدین معنی که برایشان پرونده تشکیل دادهایم. لذا این رسیدگی ادامه خواهد داشت و انشاءالله در آینده نه چندان دور احکام قوه قضاییه خود ما صادر میشود؛ چرا که ما نمیتوانیم برای این رسیدگیها صبر کرده و منتظر آنها باشیم.
زنان معتاد از روی ناچاری فرزندان خود را می فروشند/بهزیستی باید این کودکان را تحت پوشش قرار دهد
پروانه سلحشوری، رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در مورد فروش نوزادان زنان معتاد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: علت اصلی این پدیده در کشور فقر و بی خانمی این زنان است. هیچ زنی عاطفه و محبتش قبول نمی کند که جگرگوشه ای را بفروشد و قطعا این زنان از روی ناچاری دست به فروش فرزندان خود می زنند.
وی اظهار داشت: وقتی که حتی پول خورد و خوراک فرزندانشان را نداشته باشند و این فرزندان بخواهند همانند آنها کارتن خواب شوند و بی خانمان باشند آنها ترجیح می دهند حتی با قیمت خیلی پایین آنها را بفروشند.
سلحشوری با بیان اینکه این اتفاق در سیکل معیوب و چرخه مشکل داری اتفاق می افتد، اظهار داشت: قطعا زنانی که از روی ناچاری دست به این اقدام می زنند تا آخر عمر بار گناهی را بر دوش می کشند اما باید توجه داشته باشیم که آنها در بعضی مواقع چاره ای جز این کار ندارند و بالاجبار به این کار دست می زنند.
دور زدن تحریم های نفتی آغاز شد
تحریم های نفتی ایران به زودی از سوی آمریکا علیه کشورمان اعمال می شود اما ایران گام های مقابله با این تحریم ها را به صورت جدی قرار است پیگیری کند. در همین رابطه ایران و هند به منظور دور زدن تحریم های ثانویه آمریکا علیه فروش نفت کشورمان معاملات نفتی خود را به ریال و روپیه انجام خواهند داد.
در همین رابطه، روزنامه «تایمز آو ایندیا» شنبه نوشت، هند تا چند روز دیگر اجرای روش های قبلی برای دور زدن تحریم های آمریکا و پرداخت پول نفت وارداتی از ایران را از سر می گیرد.
یکی از این گزینه ها احیای مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران است که در سال 2012 پس از تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این مکانیسم، 45 درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک هندی «یوکو» قرار می گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالاهای هندی می کرد.
یک مقام ارشد هند به تایمز آو ایندیا گفته که دولت دهلی نو همچنین به دنبال آن است تا از طریق یک کشور ثالث مانند ترکیه پول نفت ایران را پرداخت کند.
این مقام دولتی که نامش منتشر نشده است، اظهار داشت: ما به نهایی کردن مکانیسم [روپیه-ریال] هستیم که طی چند روز آینده آماده خواهد شد.
علاوه براین، دو منبع دولتی هندی به رویترز اظهار کردند: اقدام هند به دنبال احیا یک مکانیسم تجارت روپیه برای تسویه بخشی از پول واردات نفت از ایران به دلیل نگرانی از مسدود شدن کانالهای خارجی تحت فشار تحریمهای آمریکا است.
تهیه اطلس وقوع جرم در هر منطقه جغرافیایی
جلیلیان، رییس مرکز مطالعات و جرمشناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص اطلس وقوع جرم گفت: مطابق برنامه های مورد نظر این معاونت بحث تهیه اطلس جرم به عهده ما گذاشته شده است و برای تحقق آن به تدوین برنامه های اجرایی اقدام کردیم.
جلیلیان اظهار کرد: این برنامه در سال جاری تهیه شد و این اطلس یک سند جامع تصویری است که با کمک نقشه ها و تصاویر و با وجود حجم مطالب گرافیکی سهم وقوع جرایم در هر منطقه جغرافیایی را مشخص می کند.
وی اظهار کرد: اطلاعات این مرکز می تواند بنا به درخواست مراکز مطالعاتی و دانشگاهی در اختیار آنها قرار گیرد.
رییس مرکز مطالعات و جرمشناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: قانون پیشگیری از وقوع جرم مصوب سال 94 است که طبق منویات رهبر انقلاب به قوه قضاییه ابلاغ شد و اصلی ترین پشتیبان این قانون مرکز مطالعات و جرم شناسی و معاونت پیشگیری از وقوع جرم است.
جلیلیان اظهار کرد: از مهمترین مسایل در کاهش وقوع جرم شناخت جرایم، آسیب ها است که بدون شناخت آنها تسهیل این مسیر امکان پذیر نیست.
نظر شما