به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام قاسم عبدالهی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی شامگاه چهارشنبه(30خرداد) در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان گفت: احقاق حقوق عامه مردم مطالبه مقام معظم رهبری و برای حفظ حقوق نسل های بعدی مورد تاکید دادگستری است.
وی افزود: بیت المال از حقوق عامه است که دادگستری با کمک سازمان بازرسی و اداره اطلاعات پرونده های متعددی دراین رابطه با تضعیع حقوق عامه تشکیل داده است؛ کاهش آسیب های اجتماعی نیز از حقوق عامه است و مقام معظم رهبری هم بارها در این خصوص توصیه هایی داشتند آسیب های اجتماعی شامل خشونت های خانگی، مواد مخدر، طلاق، حاشیه نشینی است که 40دستگاه ارتباط مستقیم در این رابطه دارند که سال گذشته هر یک از دستگاه های مربوطه برحسب ماموریت ها و وظایف انجام داده، رصد شدند.
حجت الاسلام عبدالهی اظهار کرد: در ارتباط با منابع آبی کشور مردم باید بهره برداری لازم را داشته باشند، توسعه صنعت سبب آلاینده شدن هوا شده که سازمان محیط زیست مسئولیت اصلی را به عهده دارد اما دادستان ها هم ماموریت دارند؛ در سال گذشته با پیگیری های دستگاه های قضایی کارخانه آلاینده آلومینیوم دستگاه های آلاینده خود را تغییر داد و امروز قسمتی از خط پنجم این کارخانه عوض و آلاینده های شوم از این کارخانه و سایر کارخانه ها خارج شده است؛ همچنین کارخانه ها به داشتن استاندارهای لازم مکلف شدند و در غیر این صورت، جلوی فعالیت آنان گرفته می شود.
این مقام مسئول گفت: کشفیات جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر و شناسایی باندهای اصلی قاچاقچیان در سال گذشته رقم بالایی داشته است همچنین کل پرونده های ورودی در 233 شعبه موثر و فعال استان 255هزار و 275 فقره بوده که از این تعداد 253هزار و 205فقره مختومه شده که عملکرد مثبت شعب دادگستری را نشان می دهد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: 51هزار پرونده مانده در دادگستری که مهمترین بخش آن در اجرای احکام است با تزریق نیروهای بیشتر مختومه خواهد شد.
وی با بیان اینکه قریب به 220 نفر با بدهی 17میلیارد تومانی به عنوان محکومین مالی در زندان ها هستند افزود: با تلاش های ستاد دیه استان و با کمک های مردمی این آمار هر سال کاهش می یابد.
حجت الاسلام عبدالهی بیان کرد: سال گذشته با یکهزار و 68 نفر ملاقات عمومی انجام شد که شکایاتی از روند رسیدگی به پرونده ها داشتند در این خصوص کمیسونی جهت رسیدگی به آرا تشکیل شده که روزهای سه شنبه برقرار است؛ ابلاغ ها 30الی 40 روز را طی می کند گاها تا 2 ماه هم طول می کشد که راه اندازی سامانه ثنا سرعت در اطلاع رسانی داشته و اکنون 77درصد از اخطاریه ها به صورت الکترونیکی ابلاغ می شود.
وی ادامه داد: 22درصد از ورودی های سال 97 با مصالحه حل شده است در سال گذشته همایشی با عنوان «صبر» برگزار شد تا بتواند صلح و سازش در پرونده های مهم ایجاد کند در این راستا 2شعبه در زندان و 2 شعبه در دادسرا تشکیل شد؛ 28 مورد حکم قصاص در سال 96 صادر شد که با صبر و درایت مددکاران اجتماعی 23مورد قتل عمد به مصالحه کشیده شد.
این مقام مسئول افزود: توهین 14هزار و 414 مورد، ضرب و جرح عمدی ساده 12هزار و 956 مورد، سرقت تعزیری 11هزار و 548، تصادفات جرحی 10هزار و 618 فقره پرونده، تهدید 8هزار و 553 مورد، خشونت های خانوادگی بیش از 4هزار مورد، نگهداری و مالکیت مواد مخدر 3هزار و 618 مورد، افترا 3هزار و 492 فقره، کلاهبرداری3هزار و 214 مورد و خیانت درامانت 2هزار و 858 مورد فراوانی 10 مورد از جرایم اول استان است.
رئیس کل دادگستری گفت: رسانه ها می توانند با کمک نیروی انتظامی و دادگستری در ارتباط با فرهنگ اجتماعی کار مهمی انجام دهند، در جامعه اسلامی مردم نباید توهین کنند با رویکرد اسلامی می توان بسیاری از مشکلات را کاهش داد؛ رویکرد قضایی بر تربیت زندانیان است که در این راستا تحت آموزش های قرآنی قرار می گیرند و این کار فرهنگی سبب شده تا بازگشت مجدد زندانی به زندان به 6 درصد کاهش یابد.
حجت الاسلام عبدالهی خاطرنشان کرد: مهریه های زیاد را سبب ترس جوانان از ازدواج دانست و گفت: یکی از اسباب اضمحلال خانواده ها مهریه های سنگین است؛ خیانت، بیکاری و اعتیاد سبب طلاق زوجین شده است.
نظر شما