متوسط سرانه مصرف آب در استان سمنان بیش ازکشوراست

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان گفت: متاسفانه سرانه مصرف در استان سمنان بیش از متوسط کشوری و ۱۵۵ لیتر در شبانه‌روز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، محمد طاهری در نشست خبری خود ،متوسط سرانه مصرف هر فرد ایرانی را ۱۵۱ لیترذکر کرد وگفت: متاسفانه این عدد در استان سمنان۱۵۵لیتر در شبانه روز است.

 

وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب در کشور و استان سمنان بالا است اضافه کرد:سالانه بیش از شش میلیارد مترمکعب آب در کشور تولید شده که سهم استان سمنان با بیش از 61 میلیون مترمکعب در مجموع حدود یک درصد کل آب تولیدی کشور است.

 

طاهری متوسط مصرف هر مشترک خانگی در کشور طی هر شبانه‌روز را ۵۰۴ لیترذکر کردوافزود: این در حالی است که متوسط مصرف هر مشترک خانگی در استان سمنان ۶۹۰لیتر است.

 

۴۷ هزار مشترک پرمصرف در استان سمنان وجود دارد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان ازنصب۲۴۳ هزار فقره انشعاب در شهرها و روستاهای زیرپوشش این شرکت خبر داد و ابراز داشت: در زمینهٔ فاضلاب نیز ۵۷ هزار انشعاب در استان سمنان نصب‌شده که در جمعیت شهری ۲۶۱ هزار خانوار و در جمعیت روستایی به ۶۰ هزار فقره می‌رسد.

 

وی با بیان اینکه  ۴۷ هزار مشترک پرمصرف در استان سمنان وجود دارد افزود:  با اقدامات پیشگیرانه این میزان صرفه‌جویی بسیاری در منابع آب خواهد شد وانتظار می‌رود خانواده‌ها نسبت به اصلاح شیرهای آب و نصب سایه‌بان کولر اقدام کنند.

 

طاهری همچنین به در حال ساخت بودن ۱۰ مخزن ذخیره آب مصوبه دولت در شهرهای استان سمنان اشاره وپیش بینی کرد:این مخازن در هفته دولت یا دهه فجر به بهره‌برداری برسد که با اتمام آن‌ها ذخیره ۲۵ هزار مترمکعب آب در استان فراهم خواهد شد.

 

بحران آبی در دو شهر سمنان وشاهرود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان از تنش و بحران آبی در دو شهر پرجمعیت این استان خبر داد و گفت: سمنان ۳۰۰لیتر در ثانیه و شاهرود ۱۶۰ لیتر برثانیه کمبود آب شرب دارند.

 

وی از دو چشمه روزیه و گل‌رودبار به عنوان مهمترین منابع تامین آب مرکز استان نام برد و اظهار کرد: تنها در این دو منبع آبی از خردادماه سال گذشته تا خردادماه جاری ۲۱۰ لیتر برثانیه کاهش دبی داشتیم ضمن اینکه دبی چاه‌های آب سمنان نیز با کاهش دبی جدی روبرو بودند.

 

طاهری با اشاره به جدی بودن مشکل آب در این دو شهر افزود: شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان برای عبور از تابستان در این دو شهر ناچار به مدیریت مصرف آب شهروندان است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان از حفر چهار حلقه چاه جدید در سمنان برای جبران کاهش دبی آب در مرکز استان خبر داد وگفت: در روزهای منتهی به عید فطر خوشبختانه دو حلقه از این چاه‌ها با دبی ۶۰ لیتر برثانیه وارد مدار شد  و دو حلقه چاه دیگر با دبی ۶۰ لیتر برثانیه نیز در حال آماده‌سازی هستند و بزودی در مدار قرار می‌گیرند.

 

وی با بیان اینکه شاهرود چند سالی است که با کمبود آب در تابستان روبرو است ادامه داد: در شاهرود نیز چند پروژه تامین آب داریم که با افتتاح آنها مشکل آب این شهر نیز تا حد زیادی مرتفع می‌شود.

 

طاهری به پروژه انتقال آب چشمه قطری در شاهرود اشاره و تصریح کرد: متاسفانه با وجود اینکه چند سالی است که این پروژه به مراحل پایانی رسیده اما مشکلاتی برای این پروژه ایجاد شده که سبب شده این پروژه به خاطر یک هزارو۱۰۰متر خط انتقال همچنان بلااستفاده بماند این در حالی است که این پروژه ۶۰ لیتر برثانیه به توان آبی شاهرود اضافه می‌کند.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان بابیان اینکه ۷۰ میلیارد تومان برای اصلاح شبکه توزیع آب در استان نیاز است، ابراز داشت: با توجه به اینکه ۳۰ درصد شبکه نیاز به بازسازی و اصلاح دارد لذا تخصیص اعتبارات لازم از سوی دولت می‌تواند ضمن صرفه‌جویی در مصرف آب به تحقق شعار اقتصاد مقاومتی نیز کمک کند.

 

وی با اشاره به اینکه ۷۰۰کیلومتر از شبکه توزیع آب استان سمنان باید اصلاح شود، اظهارداشت: طبق پیش‌بینی‌ها با اصلاح این میزان شبکه پنج‌تا شش درصد از میزان هدر رفت آب جلوگیری خواهد شد بنابراین باید اصلاح شبکه‌های توزیع هر چه زودتر در دستور کار دولت قرار گیرد.

 

عمق دسترسی به آب در چاه های سمنان به ۲۵۰ متر رسیده است

طاهری به عمیق شدن دسترسی به سطح آب چاه ها در سمنان اشاره و تاکید کرد: در سال ۱۳۷۱ عمق دسترسی به آب در چاه های سمنان ۱۵۰ تا ۱۸۰ متر بود که اکنون به ۲۵۰ متر رسیده است، یعنی در طول ۲۵ سال ۱۰۰متر دسترسی به آب چاه ها عمیق تر شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: آبدهی چاه های در دهه ۷۰ به طور متوسط ۲۰ تا ۲۵لیتر بر ثانیه بود که اکنون به ۱۰ تا ۱۵ لیتر بر ثانیه کاهش یافته و حدود ۵۰ درصد کمتر شده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان با اشاره به استانداردهای تعریف شده جهانی درباره شرایط بهره برداری از منابع آبی، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی، برداشت از منابع زیزمینی آب تا ۲۰درصد طبیعی، تا ۴۰درصد قابل توجه و تا ۶۰ درصد بحرانی است.

 

وی یادآور شد: این میزان برداشت در کشور ۹۰ درصد و در استان سمنان بیش از ۹۰ درصد است که نشان از برداشت بیش از حدمجاز و فشار بر سفره های زیرزمینی است.

 

به گفته طاهری متاسفانه بخش زیادی از تولیدی استان به هدر می‌رود که با استفاده از برخی روش‌ها از جمله نصب سایبان بالای کولر، نصب شیرآلات کاهنده و...می‌توان از هدررفت آب تا حد زیادی کاست.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان در خصوص وضعیت منابع آب سایر شهرهای استان سمنان نیز گفت: تا این لحظه گزارش خاصی از کمبود آب در دیگر شهرهای استان به ما اعلام نشده است و وضعیت آب در شهرهایی نظیر دامغان و گرمسار در نقطه سر به سر قرار دارد.

 

وی با اشاره به کاهش چهار لیتری سرانه مصرف مردم استان در یک سال اخیر ادامه داد: برگزاری برنامه‌های فرهنگی و آموزشی و تلاش رسانه‌ها و فرهنگ‌سازی انجام شده نقش مهمی در این کاهش مصرف سرانه داشته که باید این روند همچنان با قوت ادامه بیابد.

 

کد خبر 711768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha